Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: 15 noiembrie – termenul până la care poți depune cerere pentru închiriere loc de parcare

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Termenul până la care târgoviștenii pot depune cerere la Primărie pentru închirierea unui loc de parcare în zona în care locuiesc se apropie cu pași repezi: 15 noiembrie. Până atunci, reprezentanții administrației publice locale vor finaliza procesul de marcare și numerotare.

De precizat că locurile de parcare se vor închiria pentru intervalul orar 17:00-08:00 (practic, peste noapte), în restul timpului fiind la liber. Măsura va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Solicitările-tip vor fi însoțite de copii de pe actul de identitate al proprietarului și de pe  certificatul de înmatriculare al mașinii. Taxa va fi de 133 anual pentru parcările nemonitorizate video și dublu pentru cele supravegheate – a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește și: Regulamentul privind parcarea mașinilor în municipiul Târgoviște. Document

„În primă fază, va fi atribuit un loc de parcare per apartament. Vom vedea după ce vom face această atribuire, potrivit regulamentului pe care l-am aprobat în Consiliul Local, care va fi situația. Intenția noastră nu este de a crea dispute la nivelul cartierelor. Dacă vor fi foarte multe cereri și nu vom putea să asigurăm măcar această componentă, atunci vom alege ca locurile de parcare să fie în continuare la liber, nu vor mai fi închiriate.

Avem foarte multe solicitări. Vor fi zone în Târgoviște unde, cu siguranță, vom avea locuri de parcare suficiente, dar vor fi și zone unde lucrul acesta nu se va putea întâmpla și atunci sper să nu ajungem la situații de licitații. Aceasta este singura soluție legală în momentul în care sunt mai multe solicitări pe un singur loc de parcare.

Atunci, am luat această decizie, ca în primă fază să atribuim un loc de parcare pe fiecare apartament și, eventual, dacă locurile de parcare nu sunt suficiente, să lăsăm la liber celelalte locuri de parcare. Probabil că până la momentul în care va începe atribuirea, închirierea va fi valabilă de la 1 ianuarie 2022, vom avea cel puțin aproximativ 16.000 de locuri de parcare marcate în municipiul Târgoviște, pe zona parcărilor de reședință, care vor putea să fie închiriate.

Mesajul nostru pentru cetățeni este să se înțeleagă între ei, astfel încât să nu ajungem la discuții pentru licitații publice. Noi vom avea grijă la distribuirea locurilor de parcare să fie locuri suficiente, astfel încât să existe cel puțin un loc de parcare pe apartament. Este foarte greu de ținut pasul cu numărul de mașini. Sunt situații cu două sau trei mașini la un apartament. Pot fi închiriate și locuri pentru persoanele juridice, dar prioritate au cetățenii municipiului, persoanele fizice”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite