Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: 15 noiembrie – termenul până la care poți depune cerere pentru închiriere loc de parcare

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Termenul până la care târgoviștenii pot depune cerere la Primărie pentru închirierea unui loc de parcare în zona în care locuiesc se apropie cu pași repezi: 15 noiembrie. Până atunci, reprezentanții administrației publice locale vor finaliza procesul de marcare și numerotare.

De precizat că locurile de parcare se vor închiria pentru intervalul orar 17:00-08:00 (practic, peste noapte), în restul timpului fiind la liber. Măsura va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Solicitările-tip vor fi însoțite de copii de pe actul de identitate al proprietarului și de pe  certificatul de înmatriculare al mașinii. Taxa va fi de 133 anual pentru parcările nemonitorizate video și dublu pentru cele supravegheate – a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește și: Regulamentul privind parcarea mașinilor în municipiul Târgoviște. Document

„În primă fază, va fi atribuit un loc de parcare per apartament. Vom vedea după ce vom face această atribuire, potrivit regulamentului pe care l-am aprobat în Consiliul Local, care va fi situația. Intenția noastră nu este de a crea dispute la nivelul cartierelor. Dacă vor fi foarte multe cereri și nu vom putea să asigurăm măcar această componentă, atunci vom alege ca locurile de parcare să fie în continuare la liber, nu vor mai fi închiriate.

Avem foarte multe solicitări. Vor fi zone în Târgoviște unde, cu siguranță, vom avea locuri de parcare suficiente, dar vor fi și zone unde lucrul acesta nu se va putea întâmpla și atunci sper să nu ajungem la situații de licitații. Aceasta este singura soluție legală în momentul în care sunt mai multe solicitări pe un singur loc de parcare.

Atunci, am luat această decizie, ca în primă fază să atribuim un loc de parcare pe fiecare apartament și, eventual, dacă locurile de parcare nu sunt suficiente, să lăsăm la liber celelalte locuri de parcare. Probabil că până la momentul în care va începe atribuirea, închirierea va fi valabilă de la 1 ianuarie 2022, vom avea cel puțin aproximativ 16.000 de locuri de parcare marcate în municipiul Târgoviște, pe zona parcărilor de reședință, care vor putea să fie închiriate.

Mesajul nostru pentru cetățeni este să se înțeleagă între ei, astfel încât să nu ajungem la discuții pentru licitații publice. Noi vom avea grijă la distribuirea locurilor de parcare să fie locuri suficiente, astfel încât să existe cel puțin un loc de parcare pe apartament. Este foarte greu de ținut pasul cu numărul de mașini. Sunt situații cu două sau trei mașini la un apartament. Pot fi închiriate și locuri pentru persoanele juridice, dar prioritate au cetățenii municipiului, persoanele fizice”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT