Connect with us

OPINII

România, caut clasă politică adevărată!

Publicat

pe

În timp ce iubiții noștri conducători se ocupă cu jocul politic și pasează responsabilitatea de la unul la altul în funcție de interesul personal și de grup, țara fierbe. Și nu așa, ca în anii 90, atunci când, știți cu toții, am mai trecut printr-un șoc socio-economic. Acum e ciorba groasă rău și se lipește. Furnizorii de alimente ne anunță că prețurile vor crește. La gaze naturale și energie electrică suntem încă în așteptarea facturilor colosale. Salariile, cel puțin în mediul privat, că, deh, suntem țară capitalistă, stagnează. Patronii, în condițiile date, nu își mai permit să pună un leuț la leafă. Toată lumea așteaptă furtuna. Dacă mai punem la socoteală și pandemia, cu restricțiile, stresul cauzat și cheltuielile suplimentare generate de medicamente, suntem cu nervii întinși la maxim.

Și, în tot acest timp, pseudopoliticienii, spre bucuria televiziunilor de știri care au subiecte, se joacă. Cu țara, cu noi. Parcă îl copiază pe Ceaușescu la întins coarda răbdării. De la Palatul Cotroceni în jos, spre Casa Poporului, cică, și Palatul Victoria, tot o jughineală. Nimic concret. Vedem cum apar pe sticlă figuri care nu spun nimic. Voci tembele, de sub măștile de protecție, ne aruncă în față tot soiul de așa-zise teorii amețitoare despre politică, guvernare și alianțe. Băieții au treabă mai puțin cu țara. În prim-planul atenției lor sunt interesele, să iasă bine partidul din mizeria în care ei singuri ne-au băgat.

Criza politică, așa cum arată ea, nu este cauzată de lipsa unui guvern, a unei puteri, ci de lipsa oamenilor de stat adevărați. Noi din ăștia nu mai avem. Suntem conduși de simulacre de politicieni ajunși pe jilțuri înalte prin anumite conjuncturi, pe care nu stăm să le disecăm acum. Ceva de genul mi-a zis tata și mama să mă fac milițian sau jandarm, se câștigă bine, sunt la adăpost și primesc și haine. Cam așa este alcătuită, din păcate, și clasa politică românească. În special cei aflați la putere. Nu văd prea departe de limuzina cu care descind în teren sau din balconul vilei pe care o dețin. Sunt mai mult cu ochii pe conturile din bancă decât pe existența românilor simpli. Totul este împănat cu demagogie grosolană. Și vrem să ne fie bine? Nu are de unde. Așteptăm încă liderul providențial. O mai apărea vreodată?

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Feudalism… 5G!

Publicat

pe

Suntem o minune de țară. Cam fiecare cu treaba și cu interesul său. Bine că măcar vorbim aceeași limbă!

Unii stau în țară și se chinuie, săracii, să facă rost de bani de pensii. Cu riscul de a ne proțăpi pe toți la jug, cu fum de ardei iute în nări și în dos.

Alții ies la cumpărat legături de ceapă și praz din piață, purtând la mână, ostentativ, ceasuri de zeci de mii de euro și țipând în gura mare că le pasă de popor. Hai, sictir!

Și, mai avem o persoană cu responsabilitate imensă, cel puțin în teorie, care se află în safari prin Kenya. Da. Ați ghicit! Este vorba despre dezamăgitorul de la Cotroceni. Numitul Klaus Iohannis, care, de ceva vreme, în timp ce țara se zbate la marginea unei prăpastii despre al cărui fund nu știm nimic mai mult, se plimbă cu soața pe varii meridiane. Evident, cu multă cheltuială.

Concluzia ar fi că ne aflăm nu doar la granița unei crize economice, ci și într-o oribilă criză politică. Nu prea mai avem lideri. Nu știm în cine să ne mai încredem. În numele cui să ne mai amanetăm speranțele. Ascultăm de peste tot povești. Scenarii. Naivități. Extavaganțe electorale. Se dă o luptă acerbă pentru a se rămâne cu orice preț proțăpit în funcții. Pentru a se suge din seva prosperității până la capăt. Eventual, se abatorizează și vaca!

Vezi cazul mizerabil al primarului de la Crevedia, care și-a mărit salariul haotic, extrem, bolnav, nepăsându-i de comunitate. Trage omul tare. La anul poate nu mai câștigă alegerile. Așa că dă la rupere în bugetul local. Și dacă ar fi singurul…

Nu știu ce soi de stat mai suntem. Parcă trăim într-o orânduire feudală electrică și supercomputerizată, 5G, unde poporul este mințit cu televizorul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

A zburat democrația călare pe card!

Publicat

pe

Vremea muritorilor de rând a cam trecut. Prin voia actualului Guvern, devenim cu toții persoane importante. Ne coasem buzunarele și ne agățăm de gât, eventual cu un șnur multicolor, cardul bancar. Ne pregătim să intrăm în era în care nu mai contăm nici cât o ceapă degerată. Suntem coduri de bare. Devenim ficțiuni. Nonsensuri.

Votăm ca proștii din 4 în 4 ani așa, ca o aflare în treabă. Ce este stabilit de alții, pe care îi doare în cur de voturile noastre, merge înainte. Procesul de votare, un moft al perimatei și bătrânei democrații! Sunt curios cât o mai ține așa, măcar la nivel de teorie, că practic nu mai există. S-a dus puiul cu praștia!

Dacă mâine, în numele unui concept, al unei soluții de avarii, ni se impune, prin ordonanță de urgență, să ne vopsim toți albastru în cap, o facem. Se vociferează un pic prin studiourile televiziunilor așa, de imagine, vin miniștrii și corifeii partidelor cu explicații că de ce este bine, că gestul este unul patriotic, de suflet și alte bla-bla-uri, iar noi ne cumpărăm supuși vopseaua. Ca acum, cu limitarea plăților cu bani lichizi!

Renunțarea la cash. Facem un pic de zgomot, dar ne așezăm liniștiți la cozi în fața bancomatelor sau scanăm prețurile la roșii și brânză, strângând între degete cardul cu bruma noastră de venit pe care în nici un caz nu îl mai gestionăm noi.

Și, uite așa, din necesitate în necesitate, din ordonanță în ordonanță, intrăm cu adevărat în soiul acela de comunism viclean și perfid care ne uniformizează existența.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite