Connect with us

OPINII

Compromisul, ca o otravă…

Publicat

pe

De când a început această criză, partidele politice se dau în bărci, spre marea dezamăgire a românilor, care așteaptă zadarnic soluții la problemele existențiale.

Din păcate, întâmplător sau nu, in acest balans ciudat a intrat și PSD. Din dorința de a arăta că este alături de popor, că vrea să salveze țara din gaura în care a fost băgată de guvernarea PNL,USRPLUS și UDMR, marele PSD nu realizează că își erodează imaginea. Se pune singur la zid fără să fie legat la ochi. Vrea să guverneze alături de cei care au distrus România și care au căutat prin orice mijloace să îi scoată pe linia moartă a politicii. Le întinde o mână de ajutor. Nu merită! Aroganții și orgolioșii trebuie lăsați să se piardă în lada istoriei.

Poporul vrea alegeri anticipate. Gândește bine talpa țării. Răul trebuie tăiat din rădăcină. Și nu îl poți face decât la cabina de vot. Ce se întâmplă acum, jocul mizerabil și absurd în care a fost târât și PSD-ul este privit cu multă repulsie de români. Liberalii, după cum se vede cu ochiul liber și fără să îți exploatezi prea mult inteligența, sunt chinuiți de propriile interese. Trag de timp. Vor să pună cu orice preț într-un con de umbră și într-o undă de suspiciune și PSD-ul. Provoacă agitație.

Liderii social-democrați întind coarda patriotismului, a necesității de a readuce echilibrul în țară, dar există riscul să se rupă. Căderea în derizoriu este aproape. Parcă cineva manevrează firele de ață ale unor marionete!

Liberalii sunt aproape de marea cădere. Nu vor să înțeleagă acest lucru. Ar trage și pe alții după ei. Sau, dacă nu pot, măcar să compromită, să păteze și imaginea altora. Știu că, dacă ies din Palatul Victoria, sunt pierduți. Cu siguranță, vor încerca să refacă monstruoasa și neproductiva coaliție cu USRPLUS. Puterea mai mult ca toate!

PSD, dacă tot vrea la guvernare dintr-un motiv pur național, patriotic, trebuie să îi solicite lui Iohannis postul de premier al României. Să dea tot Guvernul. Atunci să îl vedem pe neamț! Până la urmă, social-democrații au câștigat alegerile. Restul, amestecarea de necesitate cu PNL, este doar un compromis care nu va conduce la nimic bun. Va crea o otravă. Se știe, Iohannis stă la pândă și îi va lovi când va avea ocazia pe social-democrați. Băgați așa în Guvern, din doi în doi, nu vor performa. Vor pierde rapid procentele de încredere câștigate.

Alegerile anticipate reprezintă soluția politică adevărată. Până la urmă, criza politică și socio-economică creată de PNL și USRPLUS spre anticipate ar trebui să conducă. Orice mișcare făcută pe lângă această soluție se cheamă compromis. Și, de obicei, se sfârșește rău.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Feudalism… 5G!

Publicat

pe

Suntem o minune de țară. Cam fiecare cu treaba și cu interesul său. Bine că măcar vorbim aceeași limbă!

Unii stau în țară și se chinuie, săracii, să facă rost de bani de pensii. Cu riscul de a ne proțăpi pe toți la jug, cu fum de ardei iute în nări și în dos.

Alții ies la cumpărat legături de ceapă și praz din piață, purtând la mână, ostentativ, ceasuri de zeci de mii de euro și țipând în gura mare că le pasă de popor. Hai, sictir!

Și, mai avem o persoană cu responsabilitate imensă, cel puțin în teorie, care se află în safari prin Kenya. Da. Ați ghicit! Este vorba despre dezamăgitorul de la Cotroceni. Numitul Klaus Iohannis, care, de ceva vreme, în timp ce țara se zbate la marginea unei prăpastii despre al cărui fund nu știm nimic mai mult, se plimbă cu soața pe varii meridiane. Evident, cu multă cheltuială.

Concluzia ar fi că ne aflăm nu doar la granița unei crize economice, ci și într-o oribilă criză politică. Nu prea mai avem lideri. Nu știm în cine să ne mai încredem. În numele cui să ne mai amanetăm speranțele. Ascultăm de peste tot povești. Scenarii. Naivități. Extavaganțe electorale. Se dă o luptă acerbă pentru a se rămâne cu orice preț proțăpit în funcții. Pentru a se suge din seva prosperității până la capăt. Eventual, se abatorizează și vaca!

Vezi cazul mizerabil al primarului de la Crevedia, care și-a mărit salariul haotic, extrem, bolnav, nepăsându-i de comunitate. Trage omul tare. La anul poate nu mai câștigă alegerile. Așa că dă la rupere în bugetul local. Și dacă ar fi singurul…

Nu știu ce soi de stat mai suntem. Parcă trăim într-o orânduire feudală electrică și supercomputerizată, 5G, unde poporul este mințit cu televizorul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

A zburat democrația călare pe card!

Publicat

pe

Vremea muritorilor de rând a cam trecut. Prin voia actualului Guvern, devenim cu toții persoane importante. Ne coasem buzunarele și ne agățăm de gât, eventual cu un șnur multicolor, cardul bancar. Ne pregătim să intrăm în era în care nu mai contăm nici cât o ceapă degerată. Suntem coduri de bare. Devenim ficțiuni. Nonsensuri.

Votăm ca proștii din 4 în 4 ani așa, ca o aflare în treabă. Ce este stabilit de alții, pe care îi doare în cur de voturile noastre, merge înainte. Procesul de votare, un moft al perimatei și bătrânei democrații! Sunt curios cât o mai ține așa, măcar la nivel de teorie, că practic nu mai există. S-a dus puiul cu praștia!

Dacă mâine, în numele unui concept, al unei soluții de avarii, ni se impune, prin ordonanță de urgență, să ne vopsim toți albastru în cap, o facem. Se vociferează un pic prin studiourile televiziunilor așa, de imagine, vin miniștrii și corifeii partidelor cu explicații că de ce este bine, că gestul este unul patriotic, de suflet și alte bla-bla-uri, iar noi ne cumpărăm supuși vopseaua. Ca acum, cu limitarea plăților cu bani lichizi!

Renunțarea la cash. Facem un pic de zgomot, dar ne așezăm liniștiți la cozi în fața bancomatelor sau scanăm prețurile la roșii și brânză, strângând între degete cardul cu bruma noastră de venit pe care în nici un caz nu îl mai gestionăm noi.

Și, uite așa, din necesitate în necesitate, din ordonanță în ordonanță, intrăm cu adevărat în soiul acela de comunism viclean și perfid care ne uniformizează existența.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite