Connect with us

Dâmboviţa

Așa ceva! Senator de Dâmbovița sare la gâtul autorităților județene fiindcă au reparat drumul din munte!

Publicat

pe

Senatorul USRPLUS Dragoș Popescu este un fel de „Gică Contra”. Încearcă să pozeze în bunul dâmbovițean, în omul interesat de soarta acestui județ, vrea să își facă imagine doar atacând adversarii politici și criticând, cu argumente puerile, tot ceea ce se face bun.

Îmi amintesc că a fost unul dintre cei care s-au opus preluării de către stat a Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște. Nu a fost adeptul modernizării DN 71, Bâldana-Târgoviște, cântându-i în strună ministrului Drulă. Și tot senatorul Popescu umbla în pandemie prin centrul vechi al orașului Târgoviște, să vadă care terasă, bar sau restaurant mai sunt deschise. Și reclama la greu!

Am văzut că a găsit acum o altă motivație ciudată de critică. A sărit la gâtul autorităților județene pentru faptul că au avut curajul să se apuce să refacă în timp util porțiunea de drum din zona Cheile Tătarului, de pe DJ714, singurul drum care face legătura cu Stațiunea montană Peștera-Padina, perimetrul pe care de ani și ani îl vrem și noi dezvoltat, pus în valoare, menit să concureze cu Valea Prahovei, Poiana Brașov și, de ce nu, cu stațiuni turistice de prin Vestul Europei.

Drumul din munte, la finalul lucrărilor de refacere

S-a legat senatorul Popescu de faptul că reprezentanții Consiliul Județean Dâmbovița au grăbit lucrările de refacere și reconsolidare a acelui traseu înainte de a veni iarna, înainte de a intra în colaps hotelurile și pensiunile de pe Platoul Peștera-Padina, care și așa au avut de suferit din cauza pandemiei.

Nu îți vine să crezi cum pune problema unei intervenții de strictă necesitate un senator al României! Într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe care o și sponsorizează, să o vadă cât mai multă lume, spune că lucrările de reparații pe porțiunea de drum de la ieșire din Cheile Tătarului, distrusă de torenți, s-au executat fără obținerea avizul de la Mediu. Îți vine să mori nu alta! Senatorul USRPLUS dă dovadă de un comportament birocratic excesiv. Pare că nu îl interesează realizarea unor lucruri bune, ieșirea dintr-un impas cauzat de stihiile naturii, dacă nu ai musai toate avizele și semnăturile birocraților. Adică, în concepția dumnealui, poate să moară omul pe masa de operație dacă nu are la dosar toate aprobările pentru efectuarea intervenției care i-ar putea salva viața!

Drumul din munte, imediat după viitura din vară

Te minunezi că un ales al neamului gândește în acest mod. În loc să pui umărul acolo unde este nevoie, să te alături demersului colectiv, tu te pui contra, fiindcă așa înțelegi să faci politică. Ba mai mult, te legi și de presă și de investitorii din munte care au apreciat demersul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan de a rezolva rapid această situație critică. Păi, ce ai fi vrut, domnule senator, să te lăudăm pe mata pentru poziția adoptată? Am văzut că se pricepe la astfel de lucrări hidrotehnice, de drumuri, domnul senator. Avansează tot soiul de cifre. I se pare că s-a cheltuit prea mult pentru refacerea acelei porțiuni de drum care, după revărsarea apelor, arata ca după un bombardament. Spune că a dat și Guvernul bani. Bine că a dat! Asta după câte rugăminți.

Fostul deputat Ionuț Săvoiu, enervat, intervine cu un comentariu acid la cele înșirate de senatorul USR-ist.

„Mistificare și lipsă de înțelegere a problemei din punct de vedere economic, social, administrativ și politic așa cum ne-au obișnuit ipocriții de la USR! Înțeleg ca îi pare rău că Dâmbovița a primit fonduri mai multe ca Alba? S-o fi gândit oare acest impostor că fără poziția fermă a președintelui Corneliu Ștefan zona montană a Dâmboviței, cu toate implicațiile ce decurg de aici, ar fi rămas deconectată iarna asta de lume. Sau poate a realizat acest domn că falsul militantism de mediu poate să-i aducă ceva bănuți la partid”, a scris Ionuț Săvoiu.

Drumul din munte, imediat după viitura din vară

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a răspuns acestui atac meschin, spunându-i demnitarului Popescu de la USRPLUS că informațiile pe care s-a axat textul său, cu bătaie la adresa conducerii județului, sunt greșite. A precizat șeful administrației județene că, prin acea postare, senatorul Popescu are intenția clară de a-i dezinforma pe dâmbovițeni.

„În ceea ce privește acuzațiile potivit cărora lucrările efectuate până acum sunt ilegale, se poate spune că dezinformați prin omisiune. Având în vedere că a fost și încă este o lucrare în primă urgență, autorizația de construire se elibereză imediat… urmând ca documentațiile tehnico-economice corespunzătoare fiecărei faze de proiectare – studiu de fezabilitate / documentație de avizare, P.A.C., P.A.D., P.O.E, proiect tehnic – P.T., detalii execuție D.E. – să fie elaborate până la încheierea executării lucrărilor, cu repectarea avizelor și acordurilor, precum și, după caz, a actului administrativ al autorității competente pentru protecția mediului.

Suma cheltuită pentru a reda circulației acea porțiune de drum este de 81.844,52 euro, adică 405.024 lei! De unde ați scos dumnevoastră 1 milion de euro?

Suma de 5.400.000 de lei reprezintă o alocare a Guvernului din care se vor executa lucrări mult mai complexe, ce vor reieși dintr-o expertiză tehnică și un proiect tehnic întocmite de specialiști în domeniu. În principiu, pentru anularea totală a efectelor calamităților din zona respectivă, lucrările vor fi: refacerea unui pod, consolidarea întregii porțiuni de drum, ziduri de sprijin, saltele gabioane, covoare asfaltice și tot ceea ce va fi specificat în documentațiile tehnico-economice.

Este inacceptabil ca dumneavoastră, în calitate de senator, să nu înțelegeți o lege sau să dezinformați cetățenii acestui județ. Dezvoltarea zonei montane dâmbovițene încurcă pe cineva? De ce o vreți închisă sau inaccesibilă? Cui folosește acest lucru?”, întrebă Corneliu Ștefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT