Connect with us

Dâmboviţa

Așa ceva! Senator de Dâmbovița sare la gâtul autorităților județene fiindcă au reparat drumul din munte!

Publicat

pe

Senatorul USRPLUS Dragoș Popescu este un fel de „Gică Contra”. Încearcă să pozeze în bunul dâmbovițean, în omul interesat de soarta acestui județ, vrea să își facă imagine doar atacând adversarii politici și criticând, cu argumente puerile, tot ceea ce se face bun.

Îmi amintesc că a fost unul dintre cei care s-au opus preluării de către stat a Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște. Nu a fost adeptul modernizării DN 71, Bâldana-Târgoviște, cântându-i în strună ministrului Drulă. Și tot senatorul Popescu umbla în pandemie prin centrul vechi al orașului Târgoviște, să vadă care terasă, bar sau restaurant mai sunt deschise. Și reclama la greu!

Am văzut că a găsit acum o altă motivație ciudată de critică. A sărit la gâtul autorităților județene pentru faptul că au avut curajul să se apuce să refacă în timp util porțiunea de drum din zona Cheile Tătarului, de pe DJ714, singurul drum care face legătura cu Stațiunea montană Peștera-Padina, perimetrul pe care de ani și ani îl vrem și noi dezvoltat, pus în valoare, menit să concureze cu Valea Prahovei, Poiana Brașov și, de ce nu, cu stațiuni turistice de prin Vestul Europei.

Drumul din munte, la finalul lucrărilor de refacere

S-a legat senatorul Popescu de faptul că reprezentanții Consiliul Județean Dâmbovița au grăbit lucrările de refacere și reconsolidare a acelui traseu înainte de a veni iarna, înainte de a intra în colaps hotelurile și pensiunile de pe Platoul Peștera-Padina, care și așa au avut de suferit din cauza pandemiei.

Nu îți vine să crezi cum pune problema unei intervenții de strictă necesitate un senator al României! Într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe care o și sponsorizează, să o vadă cât mai multă lume, spune că lucrările de reparații pe porțiunea de drum de la ieșire din Cheile Tătarului, distrusă de torenți, s-au executat fără obținerea avizul de la Mediu. Îți vine să mori nu alta! Senatorul USRPLUS dă dovadă de un comportament birocratic excesiv. Pare că nu îl interesează realizarea unor lucruri bune, ieșirea dintr-un impas cauzat de stihiile naturii, dacă nu ai musai toate avizele și semnăturile birocraților. Adică, în concepția dumnealui, poate să moară omul pe masa de operație dacă nu are la dosar toate aprobările pentru efectuarea intervenției care i-ar putea salva viața!

Drumul din munte, imediat după viitura din vară

Te minunezi că un ales al neamului gândește în acest mod. În loc să pui umărul acolo unde este nevoie, să te alături demersului colectiv, tu te pui contra, fiindcă așa înțelegi să faci politică. Ba mai mult, te legi și de presă și de investitorii din munte care au apreciat demersul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan de a rezolva rapid această situație critică. Păi, ce ai fi vrut, domnule senator, să te lăudăm pe mata pentru poziția adoptată? Am văzut că se pricepe la astfel de lucrări hidrotehnice, de drumuri, domnul senator. Avansează tot soiul de cifre. I se pare că s-a cheltuit prea mult pentru refacerea acelei porțiuni de drum care, după revărsarea apelor, arata ca după un bombardament. Spune că a dat și Guvernul bani. Bine că a dat! Asta după câte rugăminți.

Fostul deputat Ionuț Săvoiu, enervat, intervine cu un comentariu acid la cele înșirate de senatorul USR-ist.

„Mistificare și lipsă de înțelegere a problemei din punct de vedere economic, social, administrativ și politic așa cum ne-au obișnuit ipocriții de la USR! Înțeleg ca îi pare rău că Dâmbovița a primit fonduri mai multe ca Alba? S-o fi gândit oare acest impostor că fără poziția fermă a președintelui Corneliu Ștefan zona montană a Dâmboviței, cu toate implicațiile ce decurg de aici, ar fi rămas deconectată iarna asta de lume. Sau poate a realizat acest domn că falsul militantism de mediu poate să-i aducă ceva bănuți la partid”, a scris Ionuț Săvoiu.

Drumul din munte, imediat după viitura din vară

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a răspuns acestui atac meschin, spunându-i demnitarului Popescu de la USRPLUS că informațiile pe care s-a axat textul său, cu bătaie la adresa conducerii județului, sunt greșite. A precizat șeful administrației județene că, prin acea postare, senatorul Popescu are intenția clară de a-i dezinforma pe dâmbovițeni.

„În ceea ce privește acuzațiile potivit cărora lucrările efectuate până acum sunt ilegale, se poate spune că dezinformați prin omisiune. Având în vedere că a fost și încă este o lucrare în primă urgență, autorizația de construire se elibereză imediat… urmând ca documentațiile tehnico-economice corespunzătoare fiecărei faze de proiectare – studiu de fezabilitate / documentație de avizare, P.A.C., P.A.D., P.O.E, proiect tehnic – P.T., detalii execuție D.E. – să fie elaborate până la încheierea executării lucrărilor, cu repectarea avizelor și acordurilor, precum și, după caz, a actului administrativ al autorității competente pentru protecția mediului.

Suma cheltuită pentru a reda circulației acea porțiune de drum este de 81.844,52 euro, adică 405.024 lei! De unde ați scos dumnevoastră 1 milion de euro?

Suma de 5.400.000 de lei reprezintă o alocare a Guvernului din care se vor executa lucrări mult mai complexe, ce vor reieși dintr-o expertiză tehnică și un proiect tehnic întocmite de specialiști în domeniu. În principiu, pentru anularea totală a efectelor calamităților din zona respectivă, lucrările vor fi: refacerea unui pod, consolidarea întregii porțiuni de drum, ziduri de sprijin, saltele gabioane, covoare asfaltice și tot ceea ce va fi specificat în documentațiile tehnico-economice.

Este inacceptabil ca dumneavoastră, în calitate de senator, să nu înțelegeți o lege sau să dezinformați cetățenii acestui județ. Dezvoltarea zonei montane dâmbovițene încurcă pe cineva? De ce o vreți închisă sau inaccesibilă? Cui folosește acest lucru?”, întrebă Corneliu Ștefan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Comunicat PNL Dâmboviţa: USR îi folosește pe dâmbovițeni, pe post de scut, în jocurile politice murdare

Publicat

pe

De

După ce i-au instigat pe dâmbovițeni la denigrare și lipirea de afișe cu mesaje false, acum reprezentanții USR se spală pe mâini.

Pe principiul „nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”, în cea mai recentă conferință de presă a USR Dâmbovița, întrebat despre afișele cu mesaje denigratoare la adresa PNL, lipite în Târgoviște, Daniel Blaga, președinte USR Dâmbovița, nu și-a asumat responsabilitatea pentru acțiunile repetate de pe timpul nopții, cu replica nonșalantă:

“Afișe cu mesaje denigratoare sunt în toată țara. E irelevant cine le-a lipit, important este mesajul”.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a respectat legea care reglementează afișajul stradal cu mesaje cu un conținut politic / electoral, șeful USR-iștilor dâmbovițeni a continuat șarada:

“Scrie undeva în lege când trebuie lipite? Nu știu, mă rog… Ideea este că… ceea ce este esențial în asta… este mesajul, nu cine le-a lipit, unde și cum”.

Să înțelegem că USR-iștii instigă dâmbovițenii să se alăture unui demers denigrator și apoi le pasează oamenilor responsabilitatea pentru gestul lor, se dezic de cei pe care îi îndeamnă să participe la o acțiune despre care habar nu au dacă este sau nu legală?

Este o acțiune care nu poate naște decât dezgust. În lipsa unui mesaj adecvat și a unei strategii, USR se folosește de tehnici de manipulare cu mesaje false și folosește oamenii drept scut pentru jocuri politice murdare. Concluzia o pot trage dâmbovițenii.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite