Connect with us

ACTUALITATE

După mai bine de zece ani de osârdie, a fost târnosirea biserica de la Ilfoveni

Publicat

pe

Numeroși credincioși din satul Ilfoveni, comuna Nucet, și din localitățile învecinate au fost prezenți astăzi, 8 noiembrie 2021, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, la ceremonia de târnosire a bisericii Parohiei Ilfoveni, care are hramul „Pogorârea Duhului Sfânt”.

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Preotul Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, a dat citire „Actului de sfințire”, după care părintele Protopop Marius Stan a rostit un mesaj de bun venit.

Înaltpreasfinția Sa Nifon, în cuvântul său, a mărturisit că această biserică este o nouă poartă a lui Dumnezeu, încă o fereastră către cer, o altă cale către cele de sus, ce exprimă în mod autentic raportul dintre vremelnicie și veșnicie. Ea sintetizează acele valori care dau identitate neamului nostru și care ne-au susținut biruința în istorie asupra tuturor vicisitudinilor, provocărilor și încercărilor, căci ele sunt fundamentate pe puterea Celui ce a învins păcatul, răul și moartea, Domnul Cel Înviat.

Mitropolitul Nifon a îndemnat la respect și la ascultare față de sfaturile medicilor, mai ales acum, în vremuri tulburi de pandemie, pentru că și ei, asemenea preoților, slujesc ființa umană și contribuie la mai binele lumii noastre, având o vocație specială în acest sens de la Dumnezeu.

Înaltul Ierarh i-a acordat rangul de „iconom stavrofor” preotului paroh Adrian Popa și a oferit „Actul de recunoștință” unor persoane și instituții implicate în construirea acestei biserici, respectiv președintelui Consiliul Judeţean – Corneliu Ștefan, primarului comunei Nucet – Luisa Bărboiu, Consiliuluj parohial Ilfoveni, Consiliului parohial Cazaci, pictorului Cătălin Palamariu și Gabrielei Stan – soția fostului deputat Ion Stan, dispărut prematur dintre noi, un iubitor și slujitor devotat al Bisericii străbune. Ion Stan, ca fiu al comunei Nucet, s-a implicat nemijlocit, alături de Arhiepiscopia Târgoviştei și de Primăria Nucet, pentru punerea pietrei de temelie la biserica din Ilfoveni. Tot de numele marelui dispărut Ion Stan, fost președinte PSD Dâmbovița, se leagă și restaurarea și reconstrucția bisericii Mănăstirii Nucet.

De față la evenimentul bisericesc au mai fost prezenți: senatorul Titus Corlățean și deputații Carmen Holban, Radu Popa, Marian Țachianu și Ionuț Vulpescu.

Lucrările de construire, amenajare şi înfrumuseţare a bisericii de la Ilfoveni au fost realizate între anii 2010-2021. Au fost utilizate fonduri provenind de la Arhiepiscopia Târgoviştei, Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa și Consiliul Local Nucet, prin intermediul primarului Luisa Bărboiu. Au mai contribuit la construcția lăcașului de închinăciune și credincioșii Parohiei Ilfoveni.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite