Connect with us

ACTUALITATE

Când, unde și în ce condiții se organizează Festivalul „Ileana Sărăroiu” 2021

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița, organizează în perioada 20-21 noiembrie 2021, prin Centrul Județean de Cultură, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Concurs Național „Ileana Sărăroiu”.

Evenimentul, devenit unul cu tradiție, își propune să descopere persoane talentate, iubitoare de muzică și dornice de a duce folclorul românesc pe cele mai înalte culmi ale succesului.

Prima parte a prestigiosului eveniment va debuta pe 20 noiembrie cu proba de concurs și se va încheia cu recitalurile interpreților de renume ai muzicii populare românești: Simona Dinescu, Cornelia Ciobanu, George Rotaru și ale Ansamblului Folcloric ,, Flori Dâmbovițene’’.

Gala decernării premiilor Festivalului Concurs Național ’’Ileana Sărăroiu’’ va avea loc pe 21 noiembrie și va culmina cu un concert extraordinar susținut de: Donița și Ionuț Dolănescu, Gheorghe Turda, Rodica Mitran, Taraful Târgoveții de Odinioară și Grupul Voinicii de la Școala Populară de Arte Târgoviște. Acompaniamentul va fi asigurat de către Orchestra Populară Chindia, condusă de maestrul Ionuț Dumitrescu.

Atât concursul, cât și gala festivalului se vor organiza la Clubul Studenților Târgoviște începând cu ora 17:00.

Juriul este compus din personalități marcante ale vieţii culturale şi artistice, președinte-prof. univ. dr. Eugen Petre Sandu și membrii: prof. dr. Maria Tănase Marin, Ileana Vieru, Gheorghe Turda, Teodor Isaru și Florin Badea.

Pentru o participare mai valoroasă în cadrul festivalului va avea loc o preselecție a concurenților. Vineri, 12 noiembrie, rezultatele preselecției vor fi anunțate prin afișarea pe site-ul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița www.cjcd.ro, pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/InstitutieDeCultura/ și instagram culturadambovita.
Evenimentul se desfășoară în conformitate cu măsurile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2.

Ileana Sărăroiu, născută Elena Sărăroiu (n. 25 septembrie 1936, Valea Voievozilor, Dâmbovița — d. 13 mai 1979, Unirea, Călărași) a îmbrățișat publicul de pretutindeni cu talentul ei, prin versuri a mângâiat fiecare inimă și a iubit muzica atât de tare încât i-a dedicat întreaga viață. Numită și ’’crizantema de aur’’ a muzicii românești s-a remarcat prin vocea excepțională și personalitatea uluitoare. Aceste valori au ajutat-o să se exprime prin cântec, într-un mod unic, abordând genuri muzicale diferite: romanțe, muzică populară, ușoară sau muzică de petrecere.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT