Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Voinești nu ratează niciun program de finanțare pentru a putea dezvolta comuna!

Publicat

pe

Voineşti este una dintre comunele din judeţul Dâmboviţa cu o dezvoltare remarcabilă în plan socio-edilitar, al derulării proiectelor de infrastructură. Reprezentanţii administraţiei publice locale supraveghează, în această perioadă, lucrările de execuţie a unor obiective care conduc la confort şi civilizaţie pentru voineşteni. Dacă programele de dezvoltare pornite la nivel naţional şi-au întrerupt activitatea, în Dâmboviţa, prin implicarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Corneliu Ştefan, primăriile au primit o bulă de aer, un sprijin concret în materializarea unor proiecte absolut necesare comunităţii, iar edilul de la Voinești, Gabriel Dănuţ Sandu, nu putea pierde această oportunitate de a investi pentru viitor.

„Avem în derulare prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală un proiect privind asfaltarea a 2,7 km de străzi în satele Voineşti şi Mânjina. Valoarea investiţiei este de 1.700.000 lei. Din această sumă 840.000 de lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, iar restul -contribuţia administraţiei de la Voineşti. Acest obiectiv, a cărui execuţie am urmărit-o cu multă atenţie, este realizat în proporţie de 85%”, ne-a precizat primarul de la Voineşti.

Modernizarea căilor rutiere implică execuţia terasamentelor, turnarea a două straturi de asfalt, podeţe, acostamente şi montarea de indicatoare rutiere şi efectuarea de marcaje longitudinale.

De menţionat că, în aceste zile, la Voineşti, este în toi și o acţiune de decolmatare a şanţurilor, de-a lungul DN 72A şi DJ 712B, pe o lungime de peste 40 de kilometri. Lucrările sunt efectuate cu utilajele aflate în dotarea Primăriei de către angajaţii administraţiei locale şi beneficiarii ajutorului social. Până în primăvara anului viitor, Gabriel Dănuţ Sandu şi-a propus să încheie această investiție.

Totodată, o suită de alte proiecte au fost elaborate şi depuse pentru aprobare şi obţinerea finanţărilor. Toate sunt de importanţă vitală pentru comuna Voineşti.

„Prin finanţate de la Ministerul Fondurilor Europene, satele Izvoarele, Lunca, Suduleni, Mânjina, Manga şi Onceşti vor beneficia, în viitorul apropiat, dacă lucrurile vor merge bine, de reţea de gaze naturale. De asemenea, reţeaua de gaze va fi extinsă în Voineşti şi Gemenea-Brătuşeşti. Este un proiect colosal, cu o valoare de 5 milioane de euro. Contribuţia Primăriei va fi de 15%.

Prin Grupul de Acţiune Locală Valea Ialomiţei, ne-am propus să modernizăm, prin asfaltare, strada Muret din satul Voineşti. Investiţia are o valoare de 180.000 de euro, din care 94.000 de euro reprezintă fonduri europene. Proiectul este în curs de evaluare”, ne-a spus primarul de la Voineşti.

Printr-un proiect depus la Administraţia Fondului de Mediu, urmează să fie reabilitat şi modernizat imobilul în care funcţioneză Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Populaţiei şi Poliţia Locală. Valoarea totală a acestui obiectiv este de 1.800.000 lei.

Lista continuă. Prin Programul Național „Anghel Saligny”, un fel de PNDL cu o altă pălărie, Primăria Voineşti doreşte să materializeze alte două proiecte importante, respectiv: extinderea sistemului centralizat de canalizare în satul Gemenea-Brătuleşti, pe o lungime de 7 km, şi modernizarea prin asfaltare a străzilor din satul Suduleni, pe un tronson de 4,3 km. Investiţia pentru primul obiectiv se ridică la 5.600.000 de lei, iar pentru cel de-al doilea la 6.900.000 lei. Ambele proiecte au intrat în procedura de evaluare.

„Să nu credeţi că ne vom opri aici. Nu există limite ale dezvoltării şi civilizaţiei. Mereu vom avea ceva de făcut. Societatea se află într-o continuă schimbare, iar noi, cei care suntem reprezentanţii aleşi ai oamenilor, trebuie să ţinem ritmul, pasul cu lumea.

Revenind la investiţiile de interes local, urmează să depunem la AFIR, pe Măsura 4.3, un proiect privind modernizarea prin asfaltare a drumurilor agricole de pe teritoriul comunei Voineşti. Este vorba despre 1.000.000 de euro, fonduri nerambursabile. Avem în plan reabilitarea şi modernizarea drumurilor de exploatatre din zonele Izvoreanca, Brana şi Câmp, între satele Voineşti şi Lunca.

Prin Compania Naţională de Investiţii, ne dorim realizarea unei grădiniţe cu program prelungit în satul Gemenea-Brătuleşti. Vom folosi, ca spaţiu ce urmează a fi recompartimentat, reabilitat şi modernizat, fosta şcoală cu clasele V-VIII. Valoarea acestui proiect este de 2.000.000 de lei”, ne-a spus Gabriel Dănuţ Sandu.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT