Connect with us

ACTUALITATE

Atenție la metodele de fraudare online! Poți să rămâi foarte ușor fără banii din cont

Publicat

pe

Sursa foto: România TV
FOTO ARHIVĂ (Sursa: România TV)

Atacatorii nu își iau liber de sărbători, așa că fii cu ochii în patru – este mesajul reprezentanților băncii ING, care vine însoțit de mai multe sfaturi menite să te ajute să nu pici în plasa celor care te lasă fără banii din cont.

Atenţie la e-mailurile cu oferte extraordinare

Tocmai ai primit în inbox o ofertă incredibilă, limitată şi te numeri printre singurii care pot beneficia de ea. Deja te gândeşti că a dat norocul peste tine. Promoţia expiră în câteva ore şi pare prea bună să fie adevărată. Mare, mare atenţie, căci s-ar putea să fie o capcană întinsă de atacatori.

Ce e de făcut? Primul lucru pe care trebuie să îl faci întotdeauna este să verifici adresa expeditorului şi să vezi dacă respectă formatul obişnuit. Poate fi un domeniu similar, dar cu litere în plus sau în minus decât cel de la care primeşti de obicei e-mailuri, sau o adresă total diferită faţă de cea a companiei.

Cel mai sigur este să nu dai click pe link-urile primite. Tastează tu adresa în bara browser-ului şi caută oferta pe site-ul oficial.

Nu instala aplicaţii primite pe e-mail de la persoane necunoscute

Uneori, fraudatorii încearcă să te păcălească trimiţându-ţi un e-mail în care îţi recomandă instalarea unei aplicaţii.

Ce e de făcut? Nu instala niciun fel de aplicaţie primită prin mesaje de la persoane necunoscute. Şi chiar dacă expeditorul este din agenda ta, verifică mai întâi cu el trimiterea mesajului.

Verifică orice site care te momeşte cu promoţii

În timp ce navigai pe net, ţi-a apărut o ofertă de nerefuzat – o excursie în Tahiti la un preţ foarte-foarte mic şi eşti mai mult decât tentat să cumperi pachetul de călătorit.

Ce e de făcut? Verifică securitatea site-ului de pe care cumperi. De exemplu, dacă eşti în Chrome, vezi dacă site-ul are un lăcăţel la începutul adresei web. Dacă acolo este semnul exclamării într-un triunghi, nu e semn bun. Totodată, asigură-te că vezi HTTPS://, şi nu HTTP:// în bara browser-ului web. Acel „s” înseamnă că eşti pe un site sigur. Şi verifică cu agenţia de turism dacă acea ofertă este într-adevăr validă, lucru pe care ţi-l recomandăm să-l faci de fiecare dată când vezi o promoţie super atractivă.

Nu îţi da informaţiile personale

Ai primit un mesaj din care afli că te-aşteaptă un cadou, şi na, cui nu-i plac surprizele? Nu te grăbi şi ţine-ţi entuziasmul în frâu.

Ce e de făcut? Nu introduce datele cardului pe site-uri. Nu este niciodată nevoie de acestea atunci când ai de primit un colet sau un cadou.

Umblă atent pe site-urile de vânzare-cumpărare

Dacă vrei să câştigi nişte bani extra de sărbătorit şi ai pus ceva la vânzare, ia aminte că astfel de site-uri sunt des frecventate de fraudatori.

Ce e de făcut? Dacă vrei să primeşti banii în contul bancar, reţine că poţi da doar codul IBAN (cel format din 24 de caractere). Nu îţi da niciodată datele cardului (număr card, data expirării, cod CVV) atunci când ai de încasat bani. Cardul este un instrument de plată, nu de încasare!

Atenţie la metodele de Vising / SMS Phishing

Hackerii se mai pot da drept altcineva, aşa că citeşte cu atenţie mesajele care par că ar fi trimise de ING.

Ce e de făcut? Nu autoriza tranzacţii sau operaţiuni pe care nu le-ai iniţiat, chiar dacă la expeditor apare ING. Contactează-ne imediat la *2ING sau la *2464. În plus, citeşte cu atenţie mesajele primite. Dacă exprimările sunt ciudate şi au greşeli gramaticale, înseamnă că cineva încearcă să te păcălească. Dacă îţi pare ceva suspect, nu da curs solicitării din mesaj.

De reţinut

ING nu îţi va trimite niciodată, pe email sau SMS, linkuri către Home’Bank.

Accesează Home’Bank doar din aplicaţia de mobil sau direct din browser.

ING nu îţi va cere niciodată datele tale de logare din Home’Bank.

Emailurile oficiale de la ING sunt personalizate cu prenumele sau numele tău.

Uite mai jos câteva exemple de mesaje de la atacatori şi care sunt semnalele de alarmă, ca să nu pici în plasa lor:

 

Adresă de mail neoficială, suspectă.

Ne adresăm întotdeauna în mod personalizat fiecărui client, cu numele întreg sau prenumele.

Greşeală gramaticală.

ING nu va cere niciodată să îţi confirmi identitatea prin intermediul unui e-mail ori link extern.

Greşeală de ortografie: în scris, nu lipim niciodată numele nostru de alt cuvânt. În plus, aceasta nu este semnătura ING. De obicei, ne semnăm cu Echipa ING.

ING se scrie întotdeauna cu litere mari.

Nu dăm niciodată mesaje alarmante şi nu cerem actualizarea datelor personale prin SMS.

Link ciudat şi fals.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT