Connect with us

ACTUALITATE

ITM Dâmboviţa, controale privind riscurile care provoacă afecțiuni musculo-scheletice

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector șef ITM Dâmboviţa

Inspectorii Compartimentului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul ITM Dâmbovița au efectuat o amplă acțiune de verificare a modului de identificare a riscurilor care provoacă afecțiuni musculo-scheletice, precum și a măsurilor luate de angajatori în vederea prevenirii acestora. S-a urmărit obținerea de date privind legătura dintre anumite locuri de muncă și apariția afecțiunilor musculo-scheletice, conștientizarea lucrătorilor privind riscurile la care se expun, dar și încurajarea schimbului de cunoștințe și bune-practici.

Afecțiunile musculo-scheletice (AMS) reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme care afectează sănătatea angajaților, ducând de la disconfort și dureri minore, până la afecțiuni medicale grave, care necesită concediu sau tratament medical. În cazurile cronice, acest tip de boli pot genera chiar stări de handicap care conduc la pierderea capacității de muncă.

„În desfășurarea acțiunii, inspectorii ITM au selectat 26 de societăți comerciale dâmbovițene, cărora, în primul trimestru al anului, le-au fost trimise chestionare, pe care responsabilii unităților economice le-au completat și le-au retrimis Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița.

În urma centralizării răspunsurilor la chestionarele completate de angajatori, am constatat că cea mai mare parte a acestora nu a respectat prevederile articolului 13, litera j, din Legea 319/2006. Mai exact, angajații nu au fost evaluați de către medicul de medicina muncii, în termenul legal, fișele de aptitudini fiind expirate.

În plus, s-a observat că, la locul de muncă, nu există o semnalizare corespunzătoare de securitate și sănătate în muncă, așa cum prevede HG 971/2006.

Analiza acestor chestionare a permis stabilirea de măsuri pentru înlăturarea neconformităților evidențiate, dar și identificarea măsurilor ce pot fi luate pentru a preîntâmpina aceste afecțiuni ale organismului.

În plus, în cadrul controalelor efectuate de inspectorii ITM, de-a lungul anului, pe această tematică au fost constatate 46 de neconformități, pe care le-au sancționat cu 44 de avertismente și 2 amenzi, în valoare de 2.000 de lei. ITM Dâmbovița va continua acțiunile de informare-conștientizare privind AMS”, precizează Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT