Connect with us

Dâmboviţa

Activitatea din Arhiepiscopia Târgoviștei, dezbătută în cadrul Consiliului Eparhial

Publicat

pe

La Reședința Eparhială din Târgoviște, a avut loc, astăzi – 13 decembrie 2021, întrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, sub președinția ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon.

Ședința a avut ca obiectiv principal emiterea Deciziei de convocare a Adunărilor Parohiale Electorale și aprobarea comunicării acesteia la parohii în vederea organizării alegerilor pentru organismele deliberative și executive la parohiile din Biserica Ortodoxă Română pentru perioada 2022-2026.

„Cu această ocazie, au fost validate alegerile desfășurate la câteva parohii din Eparhie, din cauza vacantării unor locuri în cadrul consiliilor parohiale.

Părintele Vicar Eparhial Ionuț Ghibanu și Părinții Consilieri au prezentat Consiliului Eparhial aspecte generale ale activității sectoarelor eparhiale, din care amintim: numirea a 16 teologi în posturile de preot vacante, realizarea a 33 de transferări de personal clerical și pensionarea a 12 preoți; târnosirea a 3 noi locașuri de cult, punerea pietrei de temelie pentru o nouă biserică și resfințirea primei biserici istorice, complet restaurate, din Municpiul Târgoviște; tipărirea volumelor: Sfântul Ianache Văcărescu – mărturisitor al credinței străbune dimpreună cu Sfinții Martiri Brâncoveni; Voievodul Radu cel Mare – sprijinitor al Ortodoxiei, promotor al culturii și al tiparului și Voievodul Mihai Viteazul – apărător și mărturisitor al credinței strămoșești, precum și a broșurilor misionare intitulate: Sfânta Liturghie – centrul vieții pastoral-misionare ortodoxe și Înaintașii noștri-modele de viață și de credință.

Pomenirea celor adormiți – datorie spirituală și familială; acordarea unui număr de 20 Burse de Excelență „Sf. Ierarh. Nifon” , în valoare de 52.000 lei, în acest an școlar; difuzarea a 298 de știri în presa locală și națională; distribuirea a 35.000 de porții de mâncare, în valoare totală de 300.000 lei, prin intermediul Cantinei sociale a Arhiepiscopiei Târgoviștei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Municipiul Târgoviște; derularea de proiecte sociale pentru sprijinirea celor afectați de pandemia cu virusul Sars-CoV 2, în valoare totală de 227.000 lei, pentru un număr de 3.221 de persoane; derularea campaniei ”Donează sânge, salvează o viață”, la care au participat 379 de persoane, preoți, angajați neclericali și voluntari de la parohii, ce au donat 172 litri de sânge”, se precizează în comunicatul transmis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT