Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Stagiarii CJ Dâmbovița au primit certificatele de internship

Publicat

pe

Primul program de internship în administrația publică județeană, unic la nivel național, inițiat de președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a încheiat.

Astăzi – 13 decembrie 2021, după aproape trei luni de stagiatură în cadrul unor entități juridice, economice și tehnice din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, celor șapte tineri inițiați în tainele administrației le-au fost înmânate certificatele de internship. Au fost prezenți la acest eveniment, alături de președintele Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general Dănuț Nicolae Popa Stănescu și Claudia Gilia – consilier la Cabinetul președintelui CJ, mentorul celor șapte tineri și coordonatoarea proiectului.

„Administrația publică județeană a deschis larg ușile către șapte tineri care au câștigat pentru prima dată acest program de intership. Sunt tineri care au putut vedea ce înseamnă administrația publică județeană și, nu în ultimul rând, au avut onoarea să participe, alături de noi, de conducerea CJ, de aparatul tehnic, de colegii din cadrul CJ și, nu în ultimul rând, alături de consilierii județeni, la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea județului nostru, să vadă cum luăm împreună decizii pentru proiectele pe care le avem la nivelul județului Dâmbovița.

Cred că a fost o onoare pentru ei, dar și pentru noi ca, pentru trei luni de zile, să lucreze în cea mai importantă instituție administrativă din județul Dâmbovița, care este Consiliul Județean. Le mulțumesc acestor tineri. Îi mulțumesc și doamnei Claudia Gilia care s-a ocupat de coordonarea lor în această perioadă”, a spus Corneliu Ștefan.

Mulțumiri au primit din partea șefului administrației publice județene și conducătorii de la direcțiile juridic, economic, strategii și tehnic pentru că le-au arătat tinerilor înscriși în acest program drumul de la teorie la practică.

„În această perioadă, cei șapte tineri au participat la toate întâlnirile, chiar și la ședințele operative din cadrul CJ, la ședințele de Consiliu Județean. Cel mai mare câștig este acela că, pe lângă experiența pe care au acumulat-o, noi, cei din Consiliul Județean, am dat dovadă că avem o instituție care este deschisă tuturor dâmbovițenilor și, nu în ultimul rând, avem o instituție care s-a pliat, se pliază și se va plia și în viitor pe rezolvarea problemelor cetățenilor, pe ceea ce își doresc oamenii de la noi”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a mai făcut cunoscut faptul că mai mulți primari din județ vor să inițieze și ei, la nivel local, un astfel de program prin care teoria în administrație este îmbinată în mod util cu practica.

Claudia Gilia, coordonarea grupului de tineri care au intrat în tainele administrației, a precizat că programul de internship pornit la Consiliul Județean Dâmbovița vine în întâmpinarea cerințelor de cadre pregătite pe piața muncii. Toată lumea dorește ca tinerii noștri să aibă o pregătire solidă iar cunoștințele teoretice asimilate în facultate să fie puse în practică în mod judicios.

„Consiliul Județean le-a oferit celor șapte tineri, pentru o perioadă de aproximativ 3 luni de zile, o experiență deosebită. Cunoștințele lor teoretice au putut fi puse în practică. Cred că, dincolo de faptul că s-au implicat activ în Direcțiile din cadrul CJ, unde au activat pe parcursul celor 3 luni, au avut oportunitatea să vadă de la firul ierbii tot ceea ce înseamnă administrația publică, care este un domeniu extrem de complex”, a precizat Claudia Gilia.

Diana Elena Popa, unul dintre absolvenții inițiați în practica administrativă prin programul de internship a mulțumit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, pentru oportunitatea de a vedea ceea ce se întâmplă în administrația publică, de a nu rămâne doar în zona acumulării de noțiuni teoretice.

„În cazul meu, în cadrul Departamentului Juridic, am văzut exact ceea ce presupune meseria de consilier juridic, dar și pasiunea pe care fiecare dintre noi trebuie să o aibă pentru practicarea acestor profesii. Și mai mult decât atât. Acest program a fost o provocare pentru fiecare dintre noi și ținem să vă mulțumim pentru această inițiativă”, a spus Diana Elena Popa – cursantă a programului de internship organizat de Consiliul Județean Dâmbovița.

Au primit certificatele de internship: Georgiana Teodora Nicolaescu, Diana Elena Popa, Valentina Laura Stoica, Marian Ionuț Lilea, Elena Sabina Tănase, Alice Petronela Grigorescu și Alexandru Andrei Veseliu.

La rândul lor, cei șapte tineri inițiați în practica administrativă au oferit, în semn de respect, plachete președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și coordonatoarei Claudiei Gilia.

Pe plachete era încrustată titulatură „În semn de apreciere pentru eforturile depuse” și textul aforistic „Există frunze care nu cad oricât de puternic ar fi vântul, există clipe, oameni și fapte care nu se uită chiar dacă uitarea este o lege a firii”. Apoi, veneau mesajele personalizate:

„Vă mulțumim pentru tot sprijinul acordat pe parcursul programului mai ales, pentru întreaga dedicare și implicare activă în formarea noastră profesională de care ați dat dovadă față de fiecare dintre noi și, nu în ultimul rând, pentru îndeplinirea rolului de îndrumător și deschizător de drumuri” – pentru președintele Corneliu Ștefan.

„Ne ați demonstrat, prin activitatea dumneavoastră, că profesionalismul nu se detașează, ci se adaugă altruismului, sensibilității și prieteniei. Mereu dedicată celorlalți, mereu gata să scrie și să invite, să emoționeze, să se dăruie studenților. Dincolo de dascăl dedicat profesiei se află omul care convinge studenții într-un mod înțelept că trebuie să pornească la drum de carieră cu încredere, speranță și voință” – pentru Claudia Gilia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT