Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița, detalii despre prima stație de tratare mecano-biologică a deșeurilor din județ

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a efectuat, împreună cu primarul comunei Șotânga – Constantin Stroe, vicepreședinta CJ – Luciana Cristea și deputata Carmen Holban, o vizită de lucru în perimetrul fostei exploatări miniere, la circa 2 km distanță de localitate, unde se pun bazele dezvoltării unei zone industriale.

Primele obiective au început deja să prindă contur. Vorbim aici de realizarea, prin finanțare printr-un împrumut de la Banca Mondială, a unei platforme de depozitare a gunoiului de grajd. Este vorba despre un proiect realizat între administrația publică locală și Ministerul Mediului, prin Unitatea de implementare a combaterii poluării cu nutrienți. În momentul de față, se lucrează la fundații. Primarul Constantin Stroe speră ca, până în luna martie 2022, lucrările să fie gata. Investiția depășește 700.000 de lei. Pe lângă depozitul în sine și celelalte utilități aferente, vor fi achiziționate o serie de utilaje care vor deservi obiectivul, respectiv: tractoare, încărcătoare frontale, vitanje. Platforma, a spus edilul comunei Șotânga, se înscrie în politica Uniunii Europene de protejare a mediului natural, în mod deosebit a pânzei freatice de apă potabilă. Proiectul vine în sprijinul micilor crescători de animale și fermelor zootehnice intensive care vor avea acum posibilitatea să depoziteze gunoiul de grajd într-un loc sigur, astfel încât nutrienții scurși din această masă să nu afecteze viața oamenilor și natura.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a vorbit despre amplasarea în această zonă a Stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor menajere colectate din localitățile județului Dâmbovița. Administrația publică locală de la Șotânga a pus la dispoziția Consiliul Județean circa 10 hectare de teren, pe care se va contura respectivul obiectiv economic.

„Săptămâna aceasta, consultantul va preda CJ Dâmbovița studiul de fezabilitate privind acest proiect deosebit de important, pe care îl vom realiza în această zonă, prin bunăvoința autorităților de la Șotânga. Valoarea investiției este de 80 de milioane de euro”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan a vrut să pună capăt și unor zvonuri, unor informații rău-voitoare în care se marșează pe faptul că la Șotânga se va construi o altă platformă pentru depozitarea deșeurilor.

„Fac apel către cârcotași, să lase știrile false, reaua voință în ceea ce privește dezvoltarea județului nostru. Vedeți clar, astăzi, am început cu acestă platformă și vom continua cu stația de tratare a deșeurilor. În această zonă nu vom face groapă de gunoi! Nu vom realiza așa ceva nici la Șotânga, nici în altă localitate sau în altă parte a județului Dâmbovița!

Aici vom construi o statie de tratare mecano-biologică a deșeurilor. Vom crea locuri de muncă, vom realiza obiective importante și, nu în ultimul rând, așteptăm și investitori privați pentru a veni în această zonă cu propuneri de afaceri. Idealul nostru este acela de a transforma această locație într-una industrială, pentru dezvoltarea județului nostru”, a mai adăugat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Pentru cei care nu înțeleg oportunitatea dezvoltării unor astfel de investiții firești, în ton cu normele privind civilizația europeană, și care, din varii motive, de obicei subiective, critică realizarea acestui obiectiv, invocând poluarea comunităților, Corneliu Ștefan a venit cu câteva exemple despre locul unde sunt ele amplasate în vestul Europei fără ca cineva să comenteaze negativ. În statele civilizate, nu au fost probleme când unitățile de sortare mecano-bioligică a deșeurilor, ba chiar și incineratoarele au fost construite în centrul marilor metropole, în zone populate dens sau în apropierea unor instituții de interes public.

„În Austria, la Viena, stația de tratare mecano-biologică se află gard în gard cu Secția de copii a celebrului spital AKH, aflat în mijlocul orașului. La Munchen, în inima orașului, se află o stație de tratare mecano-biologică, ba mai mult, este și un incinerator lângă această stație de tratare mecano-biologică a deșeurilor. În Spania, la Toledo, la fel, în mijlocul orașului, se află un asemenea obiectiv. Am dat aceste exemple pentru a lămuri din toate punctele de vedere populația județului Dâmbovița și, nu în ultimul rând, pe cetățenii comunei Șotânga cu privire la necesitatea realizării unor astfel de investiții”, a spus Corneliu Ștefan.

Stația de tratare mecano-biologică de la Șotânga trebuie să fie finalizată, conform proiectului, până la data de 31 decembrie 2023.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT