Connect with us

ACTUALITATE

„Alaiul colindelor” a cântat și a urat la Consiliul Județean Dâmbovița

Publicat

pe

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, aduce și în acest an bucuria colindului în rândul celor mici, printr-o serie de manifestări tradiționale consumate la sediul instituțiilor publice.

Astăzi – 20 decembrie 2021, „Alaiul Colindelor” a ajuns la Consiliului Județean. Grupurile de artiști au fost primite de președintele Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și administratorul public al județului – Cristian Avanu.

Au urat și colindat copiii de la Școala „Paul Bănică” din Târgoviște, reprezentanții Asociației Zaedno a bulgarilor din municipiul Târgoviște și Grupul „Muntencele” de la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan i-a felicitat pentru calitățile interpretative și pentru respectul pe care îl acordă obiceiurilor și tradițiilor de sărbători.

„Vă mulțumesc pentru vizita pe care ne-ați făcut-o astăzi și pentru colindele pe care le-ați interpretat atât de frumos.

Primiți gândurile noastre cele mai bune, însoțite de urări de sănătate, prosperitate și de liniște sufletească.

Sărbătorile de Crăciun și Anul Nou să vă aducă bucurie alături de familiile voastre. Să petreceți sfârșitul acestui an în liniște și armonie. Vă urez tuturor să aveți parte de sărbători binecuvântate!”, a fost mesajul transmis colindătorilor de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite