Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Subiecte fierbinți, discutate de primarii din Dâmbovița cu vicepremierul Sorin Grindeanu

Publicat

pe

Primarii din județul Dâmbovița nu au ratat ocazia de a pune în discuție, la întâlnirea cu vicepremierul Sorin Grindeanu din data de 27 decembrie 2021, două subiecte considerate fierbinți, respectiv înghețarea salariilor, pentru al patrulea an consecutiv, și acordarea indemnizației de vârstă, cunoscută de opinia publică sub titulatura „pensie specială”.

Au punctat edilii că, prin plafonarea indemnizațiilor pe care le primesc lunar pentru munca prestată, demnitarii din cadrul administrațiilor publice locale și județene (primari, viceprimari, președinți de Consilii Județene și vicepreședinți) nu doar că sunt retribuiți în prezent cu mai puțini bani decât scrie în lege, dar sunt prejudiciați și în ceea ce privește viitoarea pensie, calculată pe principiul contributivității, căci un salariu „înghețat” de 4 ani înseamnă o contribuție mai mică și, implicit, o pensie mai mică. Au mai spus primarii că măsura influențează, potrivit prevederilor Codului Admistrativ, și retribuțiile funcționarilor publici, întrucât acestea nu pot depăși indemnizația viceprimarului.

Vice prim-ministrul Sorin Grindeanu a promis că va prezenta colegilor din Guvern argumentele expuse pentru a se găsi soluția cea mai bună.

Cât privește indemnizația de vârstă aprobată prin lege pentru demnitarii din administrațiile publice locale și județene, primarii din Dâmbovița i-au cerut vicepremierului Sorin Grindeanu, prin vocea președintelui Filialei Județene a Asociației Comunelor din România – Dorinel Soare, să fie adoptate normele de aplicare, care vor permite depunerea cererilor și calcularea numărului exact de beneficiari și, implicit, a necesarului bugetar, chiar dacă pensiile speciale nu vor intra în plată în 2022. Dorinel Soare apreciază că se încadrează să obțină indemnizația de vârstă cel mult 20% dintre demnitarii din cadrul administrației publice locale și județene și, evident, nu toți vor primi suma maximă, care este 4.500 de lei.

Vicepremierul Sorin Grindeanu i-a asigurat pe primari că va iniția o Hotărâre de Guvern care să stabilească normele de aplicare a legii privind indemnizația de vârstă pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite