Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Subiecte fierbinți, discutate de primarii din Dâmbovița cu vicepremierul Sorin Grindeanu

Publicat

pe

Primarii din județul Dâmbovița nu au ratat ocazia de a pune în discuție, la întâlnirea cu vicepremierul Sorin Grindeanu din data de 27 decembrie 2021, două subiecte considerate fierbinți, respectiv înghețarea salariilor, pentru al patrulea an consecutiv, și acordarea indemnizației de vârstă, cunoscută de opinia publică sub titulatura „pensie specială”.

Au punctat edilii că, prin plafonarea indemnizațiilor pe care le primesc lunar pentru munca prestată, demnitarii din cadrul administrațiilor publice locale și județene (primari, viceprimari, președinți de Consilii Județene și vicepreședinți) nu doar că sunt retribuiți în prezent cu mai puțini bani decât scrie în lege, dar sunt prejudiciați și în ceea ce privește viitoarea pensie, calculată pe principiul contributivității, căci un salariu „înghețat” de 4 ani înseamnă o contribuție mai mică și, implicit, o pensie mai mică. Au mai spus primarii că măsura influențează, potrivit prevederilor Codului Admistrativ, și retribuțiile funcționarilor publici, întrucât acestea nu pot depăși indemnizația viceprimarului.

Vice prim-ministrul Sorin Grindeanu a promis că va prezenta colegilor din Guvern argumentele expuse pentru a se găsi soluția cea mai bună.

Cât privește indemnizația de vârstă aprobată prin lege pentru demnitarii din administrațiile publice locale și județene, primarii din Dâmbovița i-au cerut vicepremierului Sorin Grindeanu, prin vocea președintelui Filialei Județene a Asociației Comunelor din România – Dorinel Soare, să fie adoptate normele de aplicare, care vor permite depunerea cererilor și calcularea numărului exact de beneficiari și, implicit, a necesarului bugetar, chiar dacă pensiile speciale nu vor intra în plată în 2022. Dorinel Soare apreciază că se încadrează să obțină indemnizația de vârstă cel mult 20% dintre demnitarii din cadrul administrației publice locale și județene și, evident, nu toți vor primi suma maximă, care este 4.500 de lei.

Vicepremierul Sorin Grindeanu i-a asigurat pe primari că va iniția o Hotărâre de Guvern care să stabilească normele de aplicare a legii privind indemnizația de vârstă pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT