Connect with us

Dâmboviţa

Crima de la Văleni Dâmboviţa… o tragedie anunțată!

Publicat

pe

Moartea unei tinere târgoviștence de numai 26 de ani a întristat și cutremurat întreg județul Dâmbovița. O frumusețe de fată, mamă a doi copii de un an și doi ani, a fost ucisă de soțul ei într-o casa a familiei, situată în satul Mesteacăn, comuna Văleni Dâmbovița.

Bărbatul, de 35 de ani, pur și simplu, a strâns-o de gât. Zbaterile femeii, agonia sa, nu l-au mișcat deloc. Rece, diabolic, și-a dus oribilul plan până la capăt. Atât de pornit a fost să comită acestă crimă încât nu s-a gândit nici măcar la copilașii săi, cărora nu le-a dat nicio șansă de a-și cunoaște mama, de a fi crescuți sub aripa ocrotitoare a celei care le-a dat viață. Când a fost găsit de polițiștii, criminalul era zgâriat, purta pe față urmele disperării, ale dorinței de viață a femeii care nu vroia să moară…

Criminalul a fost reținut de oamenii legii. Cu siguranță, își va petrece mulți ani dincolo de gratii. Dar, ce folos? O tânără a intrat în pământ, iar copiii ei vor purta pentru tot restul vieții lor semnele acestei tragedii.

Citește și: Crimă în Văleni Dâmboviţa. Și-a omorât nevasta, apoi a fugit cu mașina și s-a răsturnat

Cazul de la Văleni Dâmboviţa, îl numim așa fiindcă acolo s-a consumat tragedia, ar trebui să ne pună în alertă pe toți cei care suntem responsabili, inclusiv autorități, care, nu de puține ori, trecem cu vederea anumite fenomene, comportamente umane care se derulează în apropierea noastră. Nu am dorit să tratăm acestă tragedie doar ca pe o știre de senzație, ceva care face audiență, tipul de informație după care se bat televiziunile. Nu. Am vrut să intrăm în profunzimea problemei, trecând peste barierele discreției, doar pentru a prezenta zbaterile unei femei, chinurile și decepțiile sale. Fiindcă reacția fatală nu a pornit instantaneu. Nu a fost un declic spontan. Exista o rădăcină a răului. Poate că moartea Andreei putea fi evitată dacă s-ar fi intervenit la timp…

Comportamentul bărbatului cu care tânăra își întemeiase o familie, făcuse doi copii, venea din urmă. Ceva se întâmplase. Tânără sesizase acest aspect, practic trăia în această lume confuză, nesigură. Andreea se destăinuia în ultima vreme prietenelor apropiate, le spunea despre problemele pe care le are. Aproape că nu mai găsea soluție de ieșire din acest impas. Caută sprijin.

Citește și: Și-a sugrumat nevasta in casa bunicilor din Văleni Dâmboviţa. Doi copilași au rămas orfani

Am intrat în posesia unor confesiuni dramatice ale tinerei ucise de soț. Povestea ultimelor luni. Andreea trece printr-un calvar, fiindcă barbatul ei se transformase subit. Nu îl mai recunoștea. O bătea. Îi lua banii. Tânără femeie ajunsese să ceară sfatul unor psihologi pe o pagină de socializare. Invoca problemele unei prietene, dar, în realitate, își expunea necazurile.

La un moment dat, a fost convinsă că doar prin divorț poate scăpa de acest coșmar, dar nu a avut curajul să meargă până la capăt. Îi era frică să nu piardă copiii… A preferat să îndure viața amară pe care o ducea de dragul lor. Pentru a nu le face lor rău…

„O prietenă are probleme în cuplu. Este căsătorită cu un tip care este dependent de droguri. Are doi copilași, mici, bebeluși. Locuiește la el. Ea spune că îl iubește și că vrea ca fiii ei să crească și cu mama și cu tata, să nu aibă o familie destrămată. Însă el are perioade. Ba o iubește foarte mult, ba nu o mai suportă. Se cunosc de trei ani. El nu a realizat nimic alături de ea. Îi reproșează că i-a mâncat toți banii, că își bate joc de el și că nu o mai vrea în viața lui. O jignește. Vorbește urât de ea pe unde apucă. Femeia nu are nicio vină. Ea are grijă de copii și de el, dar nu o mai apreciază. Se ajunge la certuri mai mari când vine cu pretenții pentru familia ei. El se enervează și îi mai dă și câte o palmă. Se merită să mai continue sau să renunțe? Cât despre copii, poate vreodată să îi ia copiii? Sunt mici și neînțărcați. Sug la mama lor amândoi. Se poate să îi ia de lângă ea? Cum să găsească puterea această femeie să meargă mai departe?”

Lucrurile, din câte am aflat, au scăpat total de sub control în 2020. Bărbatul, din câte reiese din confesiunile Andreei, consuma substanțe interzise. Nu îl mai interesa nimic. Tânăra mamă se chinuia, sprijinită doar de părinți ei și de soacră, să își crească copiii. Nu de puține ori, se împrumuta de bani la prietenele sale.

„Nu știu cu ce să încep mai ales acum, că nu am bani. Nu mă mai descurc. Nu știu ce să fac și de unde să încep, că nu pot să mai stau cu el. Acum sper că înțelegi prin ce trec. Nu mai am bani de pe data de 15. Banii pe care îi iau pe 8 îmi ajung doar o săptămână, pentru că Adi fumează și mai fumează și d’aia. Știi tu ce își cumpără, că nu mai are. Dă toți banii din casă. Acum înțelegi de ce îți cer bani mereu, pentru că nu am pentru copii până pe 8 nici un leu… Trăiesc din ce îmi dă mami și soacră-mea. Îmi face ea cumpărături pentru ăștia mici. Sunt foarte rău, să știi. Nu știu încotro să o apuc”, sunt vorbele disperate ale unei femeii decepționate, care intrase într-o zonă a disperării din cauza soțul ei. A sperat că o să se schimbe. Că bărbatul își va reveni. Degeaba!

„De un an, tot aștept să își revină. Din februarie 2020. Nu mai pot, simt că mă îmbolnăvesc. Nu credeam vreodată că un om se poate schimba așa de mult. Mă înjură. Îmi vorbește foarte urât. A dat și în mine de vreo două ori. Este adevărat că și eu am vorbit urât. Dar după ce el a început. Oricum, el nu are nicio scuză pentru comportamentul lui. Nu merit așa ceva, mai ales că am și doi copii mici, sunt mamă și alăptez încă. Am nevoie de liniște. Aș fi avut nevoie de un soț iubitor, care să mă înțeleagă”, se destăinuia Andeea unei prietene.

Citește și: Noi detalii în cazul crimei de la Văleni Dâmboviţa

În cele din urmă, inevitabilul s-a produs. Se pare că cei doi soți s-au despărțit. Vreo jumătate de an au stat separați. Andreea a locuit cu copiii la părinții ei, la Șotânga. Tânără depusese chiar și actele de divorț, dar nu a mers cu procedura până la capăt. În urmă cu o lună, în noiembrie s-a împăcat cu Adrian. A mai fost o încercare prin care a vrut să-și refacă familia. A fost un fel de amăgire. În perioada aceasta, stăteau când la Șotânga, când în Târgoviște. Era un semn clar că lucrurile nu or să dureze.

Pe acest fond incert, tensionat, s-a construit tragedia. Marți – 28 decembrie, Andreea a fost omorâtă de soțul său, despre care credea că poate să revină pe drumul cel bun. A dus-o la Văleni și a strangulat-o fără milă. Mâine – 1 ianuarie 2022, Andreea va fi condusă pe ultimul drum. Ceremonialul înmormântării se va desfășura începând cu ora 12:00, în comuna Șotânga. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT