Connect with us

Dâmboviţa

Crima de la Văleni Dâmboviţa… o tragedie anunțată!

Publicat

pe

Moartea unei tinere târgoviștence de numai 26 de ani a întristat și cutremurat întreg județul Dâmbovița. O frumusețe de fată, mamă a doi copii de un an și doi ani, a fost ucisă de soțul ei într-o casa a familiei, situată în satul Mesteacăn, comuna Văleni Dâmbovița.

Bărbatul, de 35 de ani, pur și simplu, a strâns-o de gât. Zbaterile femeii, agonia sa, nu l-au mișcat deloc. Rece, diabolic, și-a dus oribilul plan până la capăt. Atât de pornit a fost să comită acestă crimă încât nu s-a gândit nici măcar la copilașii săi, cărora nu le-a dat nicio șansă de a-și cunoaște mama, de a fi crescuți sub aripa ocrotitoare a celei care le-a dat viață. Când a fost găsit de polițiștii, criminalul era zgâriat, purta pe față urmele disperării, ale dorinței de viață a femeii care nu vroia să moară…

Criminalul a fost reținut de oamenii legii. Cu siguranță, își va petrece mulți ani dincolo de gratii. Dar, ce folos? O tânără a intrat în pământ, iar copiii ei vor purta pentru tot restul vieții lor semnele acestei tragedii.

Citește și: Crimă în Văleni Dâmboviţa. Și-a omorât nevasta, apoi a fugit cu mașina și s-a răsturnat

Cazul de la Văleni Dâmboviţa, îl numim așa fiindcă acolo s-a consumat tragedia, ar trebui să ne pună în alertă pe toți cei care suntem responsabili, inclusiv autorități, care, nu de puține ori, trecem cu vederea anumite fenomene, comportamente umane care se derulează în apropierea noastră. Nu am dorit să tratăm acestă tragedie doar ca pe o știre de senzație, ceva care face audiență, tipul de informație după care se bat televiziunile. Nu. Am vrut să intrăm în profunzimea problemei, trecând peste barierele discreției, doar pentru a prezenta zbaterile unei femei, chinurile și decepțiile sale. Fiindcă reacția fatală nu a pornit instantaneu. Nu a fost un declic spontan. Exista o rădăcină a răului. Poate că moartea Andreei putea fi evitată dacă s-ar fi intervenit la timp…

Comportamentul bărbatului cu care tânăra își întemeiase o familie, făcuse doi copii, venea din urmă. Ceva se întâmplase. Tânără sesizase acest aspect, practic trăia în această lume confuză, nesigură. Andreea se destăinuia în ultima vreme prietenelor apropiate, le spunea despre problemele pe care le are. Aproape că nu mai găsea soluție de ieșire din acest impas. Caută sprijin.

Citește și: Și-a sugrumat nevasta in casa bunicilor din Văleni Dâmboviţa. Doi copilași au rămas orfani

Am intrat în posesia unor confesiuni dramatice ale tinerei ucise de soț. Povestea ultimelor luni. Andreea trece printr-un calvar, fiindcă barbatul ei se transformase subit. Nu îl mai recunoștea. O bătea. Îi lua banii. Tânără femeie ajunsese să ceară sfatul unor psihologi pe o pagină de socializare. Invoca problemele unei prietene, dar, în realitate, își expunea necazurile.

La un moment dat, a fost convinsă că doar prin divorț poate scăpa de acest coșmar, dar nu a avut curajul să meargă până la capăt. Îi era frică să nu piardă copiii… A preferat să îndure viața amară pe care o ducea de dragul lor. Pentru a nu le face lor rău…

„O prietenă are probleme în cuplu. Este căsătorită cu un tip care este dependent de droguri. Are doi copilași, mici, bebeluși. Locuiește la el. Ea spune că îl iubește și că vrea ca fiii ei să crească și cu mama și cu tata, să nu aibă o familie destrămată. Însă el are perioade. Ba o iubește foarte mult, ba nu o mai suportă. Se cunosc de trei ani. El nu a realizat nimic alături de ea. Îi reproșează că i-a mâncat toți banii, că își bate joc de el și că nu o mai vrea în viața lui. O jignește. Vorbește urât de ea pe unde apucă. Femeia nu are nicio vină. Ea are grijă de copii și de el, dar nu o mai apreciază. Se ajunge la certuri mai mari când vine cu pretenții pentru familia ei. El se enervează și îi mai dă și câte o palmă. Se merită să mai continue sau să renunțe? Cât despre copii, poate vreodată să îi ia copiii? Sunt mici și neînțărcați. Sug la mama lor amândoi. Se poate să îi ia de lângă ea? Cum să găsească puterea această femeie să meargă mai departe?”

Lucrurile, din câte am aflat, au scăpat total de sub control în 2020. Bărbatul, din câte reiese din confesiunile Andreei, consuma substanțe interzise. Nu îl mai interesa nimic. Tânăra mamă se chinuia, sprijinită doar de părinți ei și de soacră, să își crească copiii. Nu de puține ori, se împrumuta de bani la prietenele sale.

„Nu știu cu ce să încep mai ales acum, că nu am bani. Nu mă mai descurc. Nu știu ce să fac și de unde să încep, că nu pot să mai stau cu el. Acum sper că înțelegi prin ce trec. Nu mai am bani de pe data de 15. Banii pe care îi iau pe 8 îmi ajung doar o săptămână, pentru că Adi fumează și mai fumează și d’aia. Știi tu ce își cumpără, că nu mai are. Dă toți banii din casă. Acum înțelegi de ce îți cer bani mereu, pentru că nu am pentru copii până pe 8 nici un leu… Trăiesc din ce îmi dă mami și soacră-mea. Îmi face ea cumpărături pentru ăștia mici. Sunt foarte rău, să știi. Nu știu încotro să o apuc”, sunt vorbele disperate ale unei femeii decepționate, care intrase într-o zonă a disperării din cauza soțul ei. A sperat că o să se schimbe. Că bărbatul își va reveni. Degeaba!

„De un an, tot aștept să își revină. Din februarie 2020. Nu mai pot, simt că mă îmbolnăvesc. Nu credeam vreodată că un om se poate schimba așa de mult. Mă înjură. Îmi vorbește foarte urât. A dat și în mine de vreo două ori. Este adevărat că și eu am vorbit urât. Dar după ce el a început. Oricum, el nu are nicio scuză pentru comportamentul lui. Nu merit așa ceva, mai ales că am și doi copii mici, sunt mamă și alăptez încă. Am nevoie de liniște. Aș fi avut nevoie de un soț iubitor, care să mă înțeleagă”, se destăinuia Andeea unei prietene.

Citește și: Noi detalii în cazul crimei de la Văleni Dâmboviţa

În cele din urmă, inevitabilul s-a produs. Se pare că cei doi soți s-au despărțit. Vreo jumătate de an au stat separați. Andreea a locuit cu copiii la părinții ei, la Șotânga. Tânără depusese chiar și actele de divorț, dar nu a mers cu procedura până la capăt. În urmă cu o lună, în noiembrie s-a împăcat cu Adrian. A mai fost o încercare prin care a vrut să-și refacă familia. A fost un fel de amăgire. În perioada aceasta, stăteau când la Șotânga, când în Târgoviște. Era un semn clar că lucrurile nu or să dureze.

Pe acest fond incert, tensionat, s-a construit tragedia. Marți – 28 decembrie, Andreea a fost omorâtă de soțul său, despre care credea că poate să revină pe drumul cel bun. A dus-o la Văleni și a strangulat-o fără milă. Mâine – 1 ianuarie 2022, Andreea va fi condusă pe ultimul drum. Ceremonialul înmormântării se va desfășura începând cu ora 12:00, în comuna Șotânga. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Acces gratuit pentru copii la patinoarul de la Turnul Chindiei, de Moș Nicolae!

Publicat

pe

Copiii vor avea acces gratuit la patinoarul din incinta Curții Domnești de la Târgoviște, în ziua de Sfântul Nicolae.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, care îi invită să vină în număr cât mai mare la Turnul Chindiei și să se bucure de această surpriză.

Patinoarul de la Curtea Domnească va fi deschis începând de sâmbătă – 3 decembrie 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats