Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Nou cuantum al taxei de habitat, începând cu 1 martie 2022. Vezi cine poate cere scutire de la plată!

Publicat

pe

Anul 2022 vine în județul Dâmbovița cu modificări importante în ceea ce privește colectarea deșeurilor de la populație, care nu se va mai face „la grămadă”, ci separat, pe două fracții: umedă (gunoi menajer) și uscată (deșeurile reciclabile, respectiv: hârtie și carton, sticlă, pet, aluminiu).

În acest sens, în luna noiembrie 2020, a început distribuirea de pubele noi, prevăzute cu cip – pentru o evidență exactă a cantității de gunoi predat, dar și recipienți metalici și saci rezistenți pentru colectare selectivă.

Ca urmare a acestor schimbări, la nivelul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Integrat al Deșeurilor Dâmboviţa, a fost aprobat un nou cuantum al taxei de habitat, care va intra în vigoare la data de 1 martie 2022, nu 1 ianuarie 2022 cum se prevăzuse inițial, respectiv:

– 32 lei / lună / gospodărie pentru persoanele fizice proprietare ale gospodăriilor individuale;
– 18 lei / lună / gospodărie pentru persoanele care locuiesc singure și  pentru străinașii care domiciliază în județul Dâmbovița și în afara acestuia, dar care au gospodării pe teritoriul județului Dâmbovița;
– 18 lei / lună / pentru gospodăriile nelocuite unde nu s-a dezbătut succesiunea, dar există moștenitori;
– 14 lei / lună pentru gospodăriile din zone calamitate și pentru gospodăriile din zonele inaccesibile utilajelor de colectare a deșeurilor
– 12 lei / lună pentru gospodăriile ai căror proprietari sunt plecați împreună cu familia în străinătate,
– 152 lei / lună / instituții publice finanțate de la buget;
– 61 lei / lună pentru agenți economici, ONG-uri, biserici, case de rugăciuni, cimitire care nu au un contract cu alți operatori autorizați.

În continuare, sunt scutite de la plata taxei de habitat:
– persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate și reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în grad I de invaliditate;
– veteranii de război, văduvele de război și văduvele necăsătorite ale veteranilor de război;
– proprietarii gospodăriilor nelocuibile (aflate în stare avansată de degradare, în curs de construcție, demolate, alte imobile care nu sunt destinate locuirii);
– proprietarii (o singură familie) care dețin mai multe contoare într-o gospodărie vor achita o singură taxă de habitat.

Cererea pentru scutirea de la plată se depune la Primărie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT