Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Prima ședință CJ Dâmboviţa din 2022, puțin peste 30 de minute și consens general

Publicat

pe

Prima ședință ordinară a Consiliului Județean Dâmboviţa din anul 2022 a fost una consumată într-un consens desăvârșit. De aici și durata: puțin peste 30 de minute. Asta în condițiile în care au fost 25 de puncte pe ordinea de zi. Singurele luări de cuvânt au fost, ca de obicei, ale reprezentanților PRO România. De data aceasta, nu au mai avut atitudine de „Gică Contra”, pur și simplu au cerut unele lămuriri. Rezolvate, evident. Doar atât.

Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost votate cu unanimitate de voturi, ceea ce înseamnă că aleșii județeni au fost de acord cu problematica abordată de conducerea CJ Dâmboviţa în ceea ce privește administrarea județului și prioritățile pe linie investițională. Consilierii județeni nu au avut nimic de obiectat, de comentat, de completat pe seama repartizării sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor și a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată având același scop – echilibrarea bugetelor locale.

În mandatele anterioare, au existat, cu puține excepții, diferende puternice între aleși la acest capitol. În 2022, ca și anul trecut, a fost liniște, ceea ce înseamnă că cele trei zile de consultări cu primarii au fost rodnice. Președintele Corneliu Ștefan a demonstrat încă o dată că este interesat și capabil să mențină un consens politic când este vorba de problematica județului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats