Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Prima ședință CJ Dâmboviţa din 2022, puțin peste 30 de minute și consens general

Publicat

pe

Prima ședință ordinară a Consiliului Județean Dâmboviţa din anul 2022 a fost una consumată într-un consens desăvârșit. De aici și durata: puțin peste 30 de minute. Asta în condițiile în care au fost 25 de puncte pe ordinea de zi. Singurele luări de cuvânt au fost, ca de obicei, ale reprezentanților PRO România. De data aceasta, nu au mai avut atitudine de „Gică Contra”, pur și simplu au cerut unele lămuriri. Rezolvate, evident. Doar atât.

Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost votate cu unanimitate de voturi, ceea ce înseamnă că aleșii județeni au fost de acord cu problematica abordată de conducerea CJ Dâmboviţa în ceea ce privește administrarea județului și prioritățile pe linie investițională. Consilierii județeni nu au avut nimic de obiectat, de comentat, de completat pe seama repartizării sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor și a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată având același scop – echilibrarea bugetelor locale.

În mandatele anterioare, au existat, cu puține excepții, diferende puternice între aleși la acest capitol. În 2022, ca și anul trecut, a fost liniște, ceea ce înseamnă că cele trei zile de consultări cu primarii au fost rodnice. Președintele Corneliu Ștefan a demonstrat încă o dată că este interesat și capabil să mențină un consens politic când este vorba de problematica județului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan a fost prezent la plenara Comitetului European al Regiunilor

Publicat

pe

Președintele Consiliului Judeţean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a aflat zilele trecute la Bruxelles, unde a participat la cea de-a 158-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor.

„Alături de colegi din mai multe administrații publice, am participat la discuții cu teme și subiecte care vor avea efecte, sunt convins eu, benefice, la nivelul tuturor consiliilor județene și primăriilor din întreaga țară, fie că ne referim la finanțările nerambursabile după 2027, fie că ne referim la măsurile ce vor asigura un model de dezvoltare economic și social pentru toate țările membre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a participat și la recepția dedicată Zilei Naționale a României.

„Cu această ocazie, le-am urat un sincer „La Mulți Ani” tuturor celor prezenți la această întâlnire, dar și românilor care lucrează în administrația europeană”, a spus șeful administrației județene Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Scutire de la plata majorărilor de întârziere la taxe și impozite pentru firme

Publicat

pe

De

Primăria Municipiului Târgoviște aduce la cunoștința contribuabililor – persoane juridice, cu restanțe la plata taxelor și impozitelor locale, că pot fi scutiți de achitarea majorărilor de întârziere, în anumite condiții.

Mai exact, în ultima ședință a Consiliului Local Târgoviște, din 27 noiembrie 2023, a fost aprobată hotărârea care prevede aprobarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor bugetare principale restante, datorate bugetului local al Municipiului Târgoviște de către contribuabilii persoane juridice, care își achită, până la data de 28 decembrie 2023, inclusiv, obligațiile fiscale aferente.

Scutirea majorărilor de întârziere se va acorda contribuabililor persoane juridice din Municipiul Târgovişte pe bază de cerere (care se completează la ghișeu), la care se va anexa nota de plată emisă de „Serviciul Stabilire, Constatare, Încasare Impozite şi Taxe Locale”, în care vor fi cuprinse toate obligaţiile fiscale principale şi accesoriiile acestora (majorările de întârziere) calculate până la data cererii.

Menționăm că scutirea nu se acordă și pentru majorările de întârziere achitate anterior intrării în vigoare a hotărârii, adică 27 noiembrie 2023.

Impozitele și taxele locale se pot achita la ghișeele instituției în numerar sau cu cardul bancar, prin ordin de plată, mandat poștal sau prin internet, la adresa – www.ghiseul.ro

Programul de încasări la ghișeele Serviciului de Impozite și Taxe Locale din Str. Poet Grigore Alexandrescu, Bl. E4, parter este:

– Luni, Miercuri, Joi, Vineri: 08.00 – 16.30
– Marți 08.00 – 18.30

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite