Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Comuna Dragomirești se mândrește cu trei cartiere pentru tineri

Publicat

pe

Primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, este printre puținii edili din județ care s-au gândit la tinerii din localitate, la ideea de a-i ține acasă, de a-i sprijini să-și facă un rost aici, de a-i ajuta să-și prindă rădăcinile în pământul natal. Pentru ca acest lucru să se împlinească, a deschis trei zone ale localității pentru edificarea de locuințe noi, în special pentru tineri, cu facilitățile de rigoare. În momentul de față, în Dragomirești s-au conturat trei astfel de cartiere, de așezări noi, primenite, în care au fost construite, ca pe bandă rulantă, case ce se învârt după soare.

Administrația publică locală s-a preocupat să asigure utilitățile necesare unui trai civilizat, în confort. Drumuri noi. Rețea de energie electrică, de apă. Cartierul Tineretului (zona Tâmpa) se întinde într-o zonă pitorească a comunei, pe un promotoriu, de unde se pot vedea înălțimile Bucegilor. Un perimetru scăldat de liniște și modernitate. Aici, Primăria Dragomirești a construit o sală de sport modernă și o grădiniță, și urmează o sală de fitness, iar lucrurile nu se opresc aici. Străzile din cartierele destinate tinerilor din Ungureni și Râncaciov, ne-a spus primarul Dragoș Vlădulescu, vor fi asfaltate anul acesta.

„A fost una dintre preocupările mele cele mai importante încă de la preluarea funcției de primar al comunei, să asigur condiții de viață și de dezvoltare tinerilor din localitatea noastră. Și iată că am reușit. Mă mândresc cu aceste cartiere, cu faptul că am putut să ofer tinerilor teren, în conformitate cu legea, că am putut să îi determin să își ridice case frumoase. Să îi țin în Dragomirești. Nu am terminat încă. Mai avem multe de pus la punct în aceste cartiere ale tinereții, dar mergem înainte. Până la urmă, acesta este rostul nostru, al celor care conducem administrația publică locală, să asigurăm confort și civilizație concetățenilor noștri”, ne-a precizat Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT