Connect with us

ACTUALITATE

Planul investițional Beltrame Group pentru COS Târgovişte este unul extraordinar

Publicat

pe

Italienii de la Beltrame Group au primit autorizarea Consiliului Concurenţei pentru preluarea activelor funcţionale de producţie ale Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte. Asta înseamnă că achiziția a intrat în linie dreaptă. Beltrame Group mai deține în România laminorul din Călărași. La Târgoviște urmează să investească aproximativ 100 de milioane de euro în primii 4 ani, pentru modernizarea fostei oțelării, la care se adaugă 40-50 de milioane euro – capital de lucru. În prima fază, vor fi create circa 500 de locuri de muncă.

„Combinatul din Târgoviṣte va reveni la producţia de oţeluri speciale pentru care a fost construit iniţial. Vom începe producţia în oţelăria existentă şi în cele două laminoare cât mai curând posibil. La început, vom produce oţel beton, deși combinatul nu poate fi competitiv pentru acest tip de produs. Ulterior, vom produce oţel special, întrucât acesta din urmă este mai dificil de produs şi necesită mai mult timp pentru formarea forţei de muncă. Sunt sigur că, în câţiva ani, vom avea aceeaşi gamă de oţeluri pe care o avem acum la Donalam”, a declarat Carlo Beltrame – Group Business Development în cadrul AFV Beltrame, citat de Adevărul.

De asemenea, Beltrame Group vrea să înceapă anul acesta construcția unei fabrici eco-inteligente pentru oțel beton și sârmă laminată. Proiectul, în valoare de 300 de milioane de euro, se va întinde pe 4 ani, iar capacitatea de producție va fi de aproximativ 600.000 de tone/an. Noua fabrică va fi dotată cu tehnologie inovatoare, ceea ce va asigura un consum redus de energie și apă. Practic, va avea cel mai redus nivel de emisii înregistrat la nivel mondial.

Grupul Beltrame deţine 6 fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajaţi, peste 2 milioane de tone de oţel vândute anual şi activităţi comerciale în peste 40 de ţări – mai scrie Adevărul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT