Connect with us

Dâmboviţa

Fost subprefect liberal: Liderii PNL Dâmboviţa sunt preocupați de măruntele interese personale

Publicat

pe

Ana Maria Dragotă Zamfir a fost îndepărtată din funcția de subprefect al județului Dâmbovița. PNL a dovedit că nu este un partid modern, interesat să atragă în rândurile sale tineri, de a le oferi o perspectivă în politică, în administrație, de a le arăta până la urmă că rostul lor este acela de a sluji țara și pe cetățean. Nu. Au demonstrat liberalii, prin debarcarea tinerei subprefecte, că sunt conservatori, fripturiști, angrenați în interes, călăuziți doar de imboldul de a acapara cât mai multe poziții călduțe și bine remunerate.

Prin eliminarea unui tânăr dintr-o poziție notabilă s-au descalificat, au demonstrat ce înseamnă spiritul de gașcă în politică și cât de păgubos poate fi. Au mai existat, în România de după Revoluția din Decembrie ’89, partide care erau conduse de frați, unchi și mătuși, de grupuri de interese strânse, unite, impenetrabile pentru muritorul de rând și s-au pierdut în uitare…

Ana Maria Dragotă Zamfir m-a uimit datorită curajului de care a dat dovadă. S-a luptat cu o armată de bărbați, nu neapărat pentru o funcție, ci pentru un principiu. Nu a cedat, fiindcă nu a vrut să înțeleagă că politica înseamnă și astfel de execuții planificate în numele unei discipline de partid aplicabile doar unora. Gestul fostei subprefecte Ana-Maria Dragotă Zamfir, de a transmite un mesaj după ce a fost eșafodată de „greii” PNL Dâmbovița, este de admirat și poate reprezenta un exemplu pentru cei care, de obicei, bagă capul în nisip și fac mătănii înaintea șefilor.

Politica trebuie să mai însemne și curaj, onestitate, forța de a te lupta pentru o idee, pentru un crez, pentru normalitate. Oamenii de genul Anei Maria Dragotă Zamfir ar trebui să fie lideri, formatori de caractere și personalități în politică unde, de obicei, își fac loc șoriceii obișnuiți să își umple galeriile personale cu de toate.

„Am luat act de Hotărârea Guvernului prin care se dispune înlocuirea mea din funcția de subprefect, ca urmare a deciziei BPJ al PNL de a-l propune pentru această poziție pe dl Adrian Chițescu. Experiența în conducerea Instituției Prefectului Județul Dâmbovița a fost una din care am învățat foarte multe despre oameni și caractere și doresc, pe această cale, să le mulțumesc colaboratorilor mei și celor care fac zilnic eforturi pentru a-și îndeplini cu rigoare atribuțiile de serviciu.

Pe de altă parte, experiența politică mi-a demonstrat că organizația PNL Dâmbovița este departe de a-și însuși lecțiile pe care electoratul le predă în fiecare campanie electorală.

M-am alăturat Partidului Național Liberal din convingere și dorind să le ofer celor trei copii ai mei o viață mai bună. M-am implicat și mi-am asumat misiunea de a aduce o schimbare, provenită din mediul antreprenorial, în mentalitatea celor din organizația județeană, dar și în instituția în care mi-am desfășurat activitatea. În ciuda intențiilor mele bune, am ajuns însă la concluzia că – cel puțin pentru moment – singura ambiție a liderilor PNL Dâmbovița, în marea lor majoritate bărbați trecuți de prima tinerețe, este să parvină în funcții de conducere, bine remunerate de contribuabili, pentru care nu au nici măcar pregătirea necesară. Acesta este principalul motiv pentru care județul Dâmbovița continuă să rămână în urmă: liderii care ar trebui să promoveze reforma și investițiile sunt atât de preocupați de măruntele interese personale, atât de obosiți în practici vechi și nemotivați, încât binele public nici măcar nu se regăsește printre prioritățile lor.

Viața și familia mea m-au învățat că pentru a obține rezultate durabile, trebuie să rămâi vertical. Sunt o persoană cu principii și cu demnitate, care nu s-a putut integra în ceea ce a ajuns să fie astăzi Organizația Partidului Național Liberal Dâmbovița. Pentru mine, funcția de subprefect nu a fost un refugiu într-un post călduț la stat din care să încasez un salariu, ci o responsabilitate și o onoare, pentru care le mulțumesc dâmbovițenilor. Intenționez să rămân în continuare implicată în viața societății dâmbovițene, care are nevoie de oameni curajoși, asumați și integri, pentru a aduce cu adevărat o schimbare în viața oamenilor”, este mesajul Anei Maria Dragotă Zamfir.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT