Connect with us

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean, misiune diplomatică la Bruxelles

Publicat

pe

Foto arhivă

Senatorul PSD Titus Corlățean se află, astăzi și mâine, 23-24 februarie 2022, în misiune oficială la Bruxelles, în calitate de raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pe tema „Parteneriatului Strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană”.

„Tema este una deosebit de importantă, cu consecințe foarte serioase. Mă voi întâlni cu mai mulți comisari europeni, directori generali coordonatori de departamente în Comisia Europeană și cu lideri ai Parlamentului European.

Mă onorează încrederea cu care parteneri europeni importanți mă creditează pentru promovarea unor dosare internaționale cu miză”, a spus președintele Comisiei de politică externă a Senatului României.

Titus Corlățean nu a uitat să menționeze și faptul că instituțiile statului român nu prea sunt interesate și nici nu au știință despre astfel de probleme deosebit de importante.

Agenda acestei vizite se va concentra pe stadiul și perspectivele de dezvoltare a cooperării dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, în contextul competențelor sporite dobândite de UE, potrivit Tratatului de la Lisabona, în domeniile statutare ale Consiliului Europei: guvernanța democratică, statul de drept și drepturile omului.

„Vizita de informare de la Bruxelles încheie etapa pregătitoare a proiectului de raport pe care senatorul român îl va prezenta spre examinare membrilor comisiei în cadrul viitoarei reuniuni a Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație. Ulterior, plenul APCE va dezbate și va supune votului final, în cadrul celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg și online, 25-29 aprilie 2022), proiectul de rezoluție și proiectul de recomandare aferente acestui raport, cu recomandări adresate parlamentelor naționale, respectiv guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Parteneriatul Strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană se bazează pe dialogul politic consolidat, pe cooperarea în plan juridic prin aderarea UE la Convenția Europeană a Drepturilor Omului și la alte convenții și mecanisme ale Consiliului Europei și pe promovarea unor programe comune de asistență pentru statele din vecinătatea Uniunii Europene, în vederea susținerii reformelor democratice ale acestor țări.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Dragoș Popescu de la Dâmboviţa a părăsit USR pentru REPER-ul lui Cioloș

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Senatorul USR-PLUS de Dâmbovița, Dragoş Popescu, cunoscut în județ datorită unor ieșiri în spațiul public în perioada pandemiei când s-a pornit împotriva unor restaurante din Târgoviște, solicitant închiderea acestora pe motiv că nu respectau restricțiile, părăsește barca USR, partidul care l-a catapultat pe scena politică.

Dragoș Popescu a anunțat că dorește să contribuie la proiectul REPER, noul partid înjghebat de orgoliosul Dacian Cioloş. Se pare că 11 parlamentari de la USR-PLUS vor intra în formațiunea creată de Cioloș.

„Drumul meu în politică a început ca membru PLUS, un partid nou, deoarece am crezut și cred că și în România politica poate să fie făcută pentru cetățeni. Onest, cinstit, curat. Am valori democratice, principii solide și nu pot face compromisuri doar de dragul unor funcții vremelnice. Cred că menirea oamenilor politici este de a găsi soluții pentru ca România să devină mai bună.

Vreau să contribui la proiectul politic REPER cu încredere într-un leadership bazat pe profesionalism și spirit de echipă. Scopul meu rămâne construirea unei Românii mai bune pentru noi și generațiile ce vor urma.

Voi continua să lucrez pe problemele care m-au preocupat și în această primă jumătate a mandatului de senator: calitatea mediului, accesibilizarea și transparentizarea datelor publice, reforma instituțională, cu angrenarea în procesele de decizie și de elaborare a politicilor publice a societății civile, a experților și a mediului de afaceri.

Alături de colegii mei Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloş, Dragoș Tudorache, Alin Mituța, Cosmin Poteraș, Cristina Rizea, Alin Prunean ne propunem să construim un REPER european mai bun pentru România”, a scris Dragoș Popescu pe pagina sa de Facebook.

De precizat că distinșii politicieni de la USR-PLUS Dâmbovița nu prea au fost văzuți la culoare. Interacțiunea dumnealor cu presa aproape că a lipsit cu desăvârșire. Cât privește viitorul proiectului REPER, cu siguranță va supraviețui într-un ghiveci, udat din când în când, ca și celelalte partidulețe înființate din ambiția unor foști lideri, care nu prea au vrut să creadă că atunci când au ieșit din primul rând, din varii motive, le-a apus și steaua. Exemple sunt nenumărate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT