Connect with us

ACTUALITATE

Ioan Marinescu va rămâne un model de implicare în viața comunității! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

Vestea că fostul prefect al județului Dâmbovița, Ioan Marinescu, a părăsit această lume i-a întristat pe toți cei care l-au cunoscut, fie că vorbim de colegi într-ale politicii sau de oameni obișnuiți, cu care și-a intersectat viața la un moment dat. Pentru că domnul Ioan Marinescu a fost o fire blândă și extrem de prietenoasă, care a arătat întotdeauna mult respect pentru semeni. Tuturor ne ura să ne iubească viața, iar noi, acum, cu tristețe în suflet, nu putem spune decât: Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule Ioan Marinescu!

 


Am aflat cu mare tristețe vestea trecerii în neființă a fostului prefect, domnul Ioan Marinescu. A fost un bun profesionist și un prieten al fiecărui dâmbovițean. Și-a construit întreaga carieră pe muncă și respect pentru oameni. A fost în slujba dâmbovițenilor și a știut să-i facă mândri de foarte multe ori. A militat permanent pentru sprijinirea celor aflați în necaz. Va rămâne un model de implicare în viața comunității noastre.

Gândurile mele sunt îndreptate către familia fostului meu coleg. Sunt sigură că moștenirea sa va dăinui. În numele meu și al Instituției Prefectului transmit sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Claudia Gilia – prefectul județului Dâmbovița

 


Odihnește-te în pace, prietene! Prea repede cheamă Dumnezeu în împărăția Sa oamenii buni! Am vorbit la telefon în urmă cu 3 săptămâni și n-am mai apucat să ne vedem.

A plecat dintre noi un om bun, puternic și, mai presus de toate, demn, așa cum a fost până în ultima clipă a luptei cu boala care s-a dovedit necruțătoare! Condoleanțe și alinare de la Dumnezeu familiei îndoliate!

Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște

 


Omul care a iubit viața s-a dus într-o viață mai bună. Cu toate ale noastre, îmi vei lipsi enorm, prietene. Nu găsesc toate cuvintele și nici nu mi se mai par importante. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău uriaș!

Adrian Țuțuianu – președinte PRO România Dâmboviţa

 


Să te iubească viața! Așa ne spunea prietenul meu Jan când ne despărțeam. Ce urare frumoasă, părintească… puternică!

Ioan Marinescu, a fost omul în preajma căruia te simțeai bine, liniștit, apreciat, un om care rămânea om, indiferent de funcțiile pe care le-a avut. Un prieten gigantic, înțelept… am fost norocos să te am aproape!

Jan, oare de ce „viața” aceea pe care o invocai zilnic a decis să-și încheie partea ei de înțelegere? Drum lin, prieten drag! Învață îngerii să fie buni!

Liviu Stoica – director, Direcția Informatică Agenția de Cadastru și Publicitate Imobiliară

 


Rămas bun, domnule Ioan Marinescu! Bunul Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Omul pozitiv, generos, echilibrat, cu un zâmbet jovial și o vorbă bună, omul care avea o rezervă mare de simpatie și de gânduri bune din partea oamenilor, s-a stins fulgerător.

În anii în care a ocupat funcții în administrația județeană, dar și după, a sprijinit activ activitatea muzeului și a participat la numeroase evenimente, cum au fost deschiderea pentru public a locului execuției Ceauseștilor, la 3 septembrie 2013, apoi în 20 decembrie 2013 la inaugurarea Muzeului Evoluției Omului, iar la 28 noiembrie 2015, cu ocazia inaugurării Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, a primit onorul din partea Garnizoanei Târgoviște, în calitate de prefect al județului Dâmbovița.

Iubea mult istoria, așa încât a depus jurământul în clădirea Prefecturii Dâmbovița, actualul Muzeu de Artă Târgoviște, la 11 noiembrie 2014. Condoleanțe familiei îndurerate!

Colectivul Muzeului de Istorie din Târgoviște

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nici Siria nu trebuie uitată! Viețile unor oameni prinși sub dărâmături mai pot fi salvate!

Publicat

pe

Un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter a a făcut prăpăd în Turcia și Siria. Spun martorii acestei catastrofe că parcă ar fi venit peste ei sfârșitul omenirii. Au pierit mii de oameni, iar alte mii de vieți au rămas prinse sub clădirile culcate la pământ de unda telurică. Știrile despre această mega tragedie au făcut înconjurul lumii, arătând cât de mici suntem în fața dezlănțuirii imprevizibile a naturii.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în Parlamentul României, cerând păstrarea unui moment de reculegere față de victimele nevinovate ale acestui cataclism care a răvășit Turcia și Siria și, totodată, a solicitat ca Siria, o țară răvășită în ultimii ani de conflicte sângeroase să fie sprijinită.

06 February 2023, Syria, Idlib: Syrian civilians inspect a destroyed residential building following a magnitude 7.8 earthquake that hit Syria.,Image: 754402118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Nu voi folosi cuvinte speciale, ci pur și simplu spun că plâng în această seară și nu mă pot opri văzând imaginile sau relatările pe care le-am primit de la colegi parlamentari din Turcia sau pe care le urmăresc pe televiziuni. O tragedie îngrozitoare, care înseamnă deocamdată 3.000 de persoane decedate în această țară. Deocamdată.

La fel, aceeași nenorocire în Siria, acolo unde mass-media relatează că se aud de sub dărâmături vocile disperate ale unor oameni, familii încă în viață, iar „salvatorii” locali, într-o țară măcinată de ani de zile de războaie și terorism, sapă cu mâinile goale…

Am intervenit în plenul Senatului după-amiază nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, încă de la 06.00 dimineață, cu trimiterea primelor echipe de salvatori români (am fost prima națiune europeană care a avut în teren, în speță la Adana, echipe trimise pentru a ajuta), de a face un efort suplimentar, pentru că e mare nevoie.

I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la „filtrul” intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, este mesajul senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sprijin după cutremur. Echipe românești de cautare-salvare au plecat în misiune în Turcia

Publicat

pe

de

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats