Connect with us

ACTUALITATE

Procedură simplă de angajare pentru cetățenii refugiați din Ucraina

Publicat

pe

Marius Lixandru, inspector șef al ITM Dâmbovița, a precizat astăzi, la conferința de presă organizată la sediul Prefecturii, că reprezentanții instituției pe care o conduce au pregătit, tradus și diseminat printre refugiații ucraineni un material ce conține informații utile privind termenii și condițiile de angajare în România.

Sunt prezentate note cu privire la încheierea contractului individual de muncă, clauze obligatorii, durata contractului individual de muncă. Mai sunt prezentate informații cu privire la perioada de probă, timpul de muncă și de odihnă, munca de noapte, repaosul periodic zilnic și săptămânal, concediul de odihnă, suspendarea contractului de muncă, încetarea contractului de muncă, forme de angajare.

„Așa cum a anunțat și Ministerul Muncii, în urma unei modificări legislative, toți cetăţenii ucraineni care intră în România şi doresc să se angajeze o pot face, fără niciun fel de aviz sau restricţie, ci în baza unei declarații pe propria răspundere, dată angajatorului român. Prin această declarație, ei își asumă că îndeplinesc condiţiile de pregătire profesională şi experienţă în activitate, necesare ocupării postului pe care urmează să fie încadrați şi că nu au antecedente penale, incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare pe teritoriul României.

Cetățenii proveniți din Ucraina vor avea posibilitatea să se încadreze în muncă fără a fi necesară obținerea, de la misiunile diplomatice ale României în Ucraina, a vizei de ședere în scop de muncă. Astfel, refugiații care doresc să lucreze în țara noastră vor avea aceleași drepturi și obligații, în domeniul relațiilor de muncă, pe care le au și cetățenii români”, a declarat inspectorul șef al ITM Dâmbovița.

La nivel național, 3.097 de cetățeni ucraineni s-au angajat deja cu contracte individuale de muncă. 2.666 de ucraineni s-au angajat anterior conflictului declanșat la 24 februarie, iar 431 de cetățeni din țara vecină și-au găsit locuri de muncă în România după data la care a izbucnit războiul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT