Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Grădiniță nouă în satul Fierbinți, comuna Șelaru

Publicat

pe

Șelaru, o localitate aflată la circa 60 de kilometri distanță de municipiul reședință de județ Târgoviște. O comună ale cărei sate sunt parcă pierdute în câmpia din sud-vestul județului Dâmbovița. Dar, toate aceste probleme de natură geografică nu opresc comunitatea să trăiască, să respire, să își caute locul printre așezările rurale aflate într-o continuă dezvoltare socio-edilitară, în ciuda vremurilor vitrege pe care le traversăm. Un rol important în tot acest plan de instaurare a confortului și civilizației îl au și autoritățile județene, care sunt în permanență preocupate de soarta oamenilor care trăiesc la această margine de județ, înspre Teleorman.

Astăzi – 22 martie 2022, și nu a fost pentru prima dată, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a aflat la Șelaru, pentru a participa la inaugurarea Grădiniței cu program normal din satul Fierbinți. Șeful administrației județene a fost însoțit de vicepreședintele Antonel Jîjîie, de prefectul Claudia Gilia și de inspectorul școlar general – Ileana Nicolescu. La eveniment au mai participat primari ai comunelor din sudul județului, consilieri locali și județeni și numeroși cetățeni.

Instituția de educație preșcolară a fost realizată cu fonduri europene nerambursabile derulate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), dar și cu suport financiar din partea Consiliului Local Șelaru. Valoarea proiectului a fost de 1 milion de lei.

Imobilul în care vor deprinde ABC-ul educației peste 40 de copii din satul Fierbinți are în componență trei săli de clasă luminoase și dotate modern. Grădinița dispune, de asemenea, de spații igenico-sanitare adecvate copiilor de vârstă preșcolară. În curte, au fost montate module de joacă, respectiv leagăne, topogane și alte echipamente.

Primarul comunei Șelaru, Matei Gheorghiță, a spus că era absolut necesară edificarea unei noi grădinițe, întrucât clădirea în care se desfășurau până acum activitățile educative preșcolare nu mai corespundea din nici un punct de vedere. Edilul este convins că micuții din Fierbinți și părinții lor vor fi pe deplin mulțumiți de condițiile oferite de noua grădiniță.

Matei Gheorghiță, ținând cont de războiul dezlănțuit în apropierea granițelor României, nu își dorește decât ca micuții beneficiari ai grădiniței care a fost inaugurată astăzi să se bucure de liniște și pace.

Inspectorul Școlar general Ileana Nicolescu a salutat faptul că în Fierbinți s-a deschis o grădiniță modernă, dotată corespunzător, care reprezintă din toate punctele de vedere un mediu adecvat, propice procesului de pregătire a copiilor pentru provocările zilei de mâine.

„Calitatea în educație înseamnă spații moderne, înseamnă cadre didactice calificate în procesul instructiv educativ, vocație, și, bineînțeles, devotamentul colectivului implicat”, a spus Ileana Nicolescu.

Claudiu Gila, prefectul județului Dâmbovița, a ținut să precizeze, în contextul inaugurării grădiniței de la Fierbinți, că orice investiție care se face în educație este în folosul întregii națiuni. A mai spus Claudia Gilia că un spațiu nou, modern, imprimă clar obligația de a se desfășura aici un act educativ de calitate.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația publică locală pentru faptul că s-a zbătut să implementeze un asemenea proiect deosebit de important pentru prezentul și viitorul acestei comunități, prin rolul masiv pe care îl are în educarea și modelare caracterelor de la vârste timpurii. Corneliu Ștefan i-a asigurat pe reprezentanții autorităților locale că va fi întotdeauna alături de comunitatea de la Șelaru.

„Asistăm astăzi la un eveniment deosebit de important pentru județul Dâmbovița, nu doar pentru comuna Șelaru, pentru satul Fierbinți. Felicit administrația locală a comunei Șelaru, Consiliul Local și aparatul tehnic din cadrul Primăriei Șelaru pentru realizarea acestui proiect.

Vă asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița pentru toate obiectivele importante aflate în derulare în localitatea Șelaru. Avem investiții pe care le desfășurăm împreună cu Primăria Șelaru. Foarte important este proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean. Vom acorda în continuare un interes deosebit acestei zone a județului”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Piața agroalimentară din Titu intră în reamenajare

Publicat

pe

Piața agroalimentară din orașul Titu, județul Dâmbovița, va intra de mâine, 20 ianuarie 2025, într-un amplu program de reamenajare și reorganizare.

„Comercianții au nevoie de condiții optime în care să își vândă marfa, iar clienții au nevoie de siguranța faptului că pot cumpăra marfă proaspătă, depozitată în condiții cât mai salubre. Ținem aproape și ne revedem cât mai curând!”, este mesajul transmis de primarul Laurențiu Costache.

Locuitorii din Titu spun că era necesară o astfel de investiție și îl felicită pe edil pentru această inițiativă. „O modernizare binevenită! Să vă dea Dumnezeu putere să faceți lucruri frumoase pentru orașul nostru! Tot respectul. Începutul este promițător. Mult succes în toate proiectele propuse!”, i-au transmis oamenii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Laurențiu Costache, primar Titu: Îmi doresc să avem un oraș curat și bine organizat

Publicat

pe

La Titu, administrația publică locală profită la maximum de aceste zile de iarnă fără zăpadă pentru a derula ample acțiuni de curățenie în oraș. Zi de zi, echipele de muncitori ale Primariei sunt în teren.

Se toaletează arborii și arbuștii, se adună gunoaiele aruncate pe domeniul public, se mătură carosabilul și trotuarele, se schimbă lămpile de iluminat defecte, se execută lucrări de întreținere a spațiilor verzi, se refac marcaje etc.

Primarul Laurențiu Costache ne-a declarat că își dorește ca Titu să fie un oraș curat și bine organizat. În acest sens, face apel la cetățeni să spună care sunt principalele provocări pe care le întâmpină în viața de zi cu zi, în Titu, și cum cred că ar ar putea fi rezolvate.

Vă prezentăm mai jos doar câteva din mesajele pe care locuitorii din Titu le-au transmis pe pagina de Facebook a edilului Laurențiu Costache.

  • Ar fi minunat sa reapară dcamerele de supraveghere video (funcționale) in intersecții și căile de acces… să încercați să acoperiți tot orașul, pentru sporirea siguranței cetățenilor!
  • Canalizarea la Sălcuța este o mare problemă, este mereu înfundată stam cu mirosul în case.
  • Trecerea la nivel cu cale de ferata… rupem mașinile acolo…
  • Una din probleme o reprezintă lipsa trotuarelor și a limitatoarelor de viteza in sat Plopu, pe strada principala. Este o adevărată provocare deplasarea ca pieton sau biciclist.
  • Limitatoare de viteză pe strada Muncii și rezolvată problema cu canalizarea.
  • Autoturismele parcate anapoda pe toată șoseaua paralelă cu gara. Zilnic, veșnic, de unde încep blocurile dinspre Școala Generală și până la agro, e un haos de nedescris din punct de vedere al circulației rutiere. Culmea este că Poliția trece cu echipajul, dar se face că nu observă, am văzut deseori asta…
  • Podul peste calea ferată… cum trecem cu caruciorul și copiii mici? Ba chiar acum, cu „îmbunătățirea” făcută e și mai greu. Și parcările din apropierea gării de o parte și alta de calea ferata, care sunt pline de cei care pleacă cu trenul la muncă și țin ocupat toată ziua locul. Poate ar trebui să băgați iar parcarea cu plată, amenzi, ca să nu mai lase fiecare mașina unde „poate”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite