Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Grădiniță nouă în satul Fierbinți, comuna Șelaru

Publicat

pe

Șelaru, o localitate aflată la circa 60 de kilometri distanță de municipiul reședință de județ Târgoviște. O comună ale cărei sate sunt parcă pierdute în câmpia din sud-vestul județului Dâmbovița. Dar, toate aceste probleme de natură geografică nu opresc comunitatea să trăiască, să respire, să își caute locul printre așezările rurale aflate într-o continuă dezvoltare socio-edilitară, în ciuda vremurilor vitrege pe care le traversăm. Un rol important în tot acest plan de instaurare a confortului și civilizației îl au și autoritățile județene, care sunt în permanență preocupate de soarta oamenilor care trăiesc la această margine de județ, înspre Teleorman.

Astăzi – 22 martie 2022, și nu a fost pentru prima dată, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a aflat la Șelaru, pentru a participa la inaugurarea Grădiniței cu program normal din satul Fierbinți. Șeful administrației județene a fost însoțit de vicepreședintele Antonel Jîjîie, de prefectul Claudia Gilia și de inspectorul școlar general – Ileana Nicolescu. La eveniment au mai participat primari ai comunelor din sudul județului, consilieri locali și județeni și numeroși cetățeni.

Instituția de educație preșcolară a fost realizată cu fonduri europene nerambursabile derulate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), dar și cu suport financiar din partea Consiliului Local Șelaru. Valoarea proiectului a fost de 1 milion de lei.

Imobilul în care vor deprinde ABC-ul educației peste 40 de copii din satul Fierbinți are în componență trei săli de clasă luminoase și dotate modern. Grădinița dispune, de asemenea, de spații igenico-sanitare adecvate copiilor de vârstă preșcolară. În curte, au fost montate module de joacă, respectiv leagăne, topogane și alte echipamente.

Primarul comunei Șelaru, Matei Gheorghiță, a spus că era absolut necesară edificarea unei noi grădinițe, întrucât clădirea în care se desfășurau până acum activitățile educative preșcolare nu mai corespundea din nici un punct de vedere. Edilul este convins că micuții din Fierbinți și părinții lor vor fi pe deplin mulțumiți de condițiile oferite de noua grădiniță.

Matei Gheorghiță, ținând cont de războiul dezlănțuit în apropierea granițelor României, nu își dorește decât ca micuții beneficiari ai grădiniței care a fost inaugurată astăzi să se bucure de liniște și pace.

Inspectorul Școlar general Ileana Nicolescu a salutat faptul că în Fierbinți s-a deschis o grădiniță modernă, dotată corespunzător, care reprezintă din toate punctele de vedere un mediu adecvat, propice procesului de pregătire a copiilor pentru provocările zilei de mâine.

„Calitatea în educație înseamnă spații moderne, înseamnă cadre didactice calificate în procesul instructiv educativ, vocație, și, bineînțeles, devotamentul colectivului implicat”, a spus Ileana Nicolescu.

Claudiu Gila, prefectul județului Dâmbovița, a ținut să precizeze, în contextul inaugurării grădiniței de la Fierbinți, că orice investiție care se face în educație este în folosul întregii națiuni. A mai spus Claudia Gilia că un spațiu nou, modern, imprimă clar obligația de a se desfășura aici un act educativ de calitate.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația publică locală pentru faptul că s-a zbătut să implementeze un asemenea proiect deosebit de important pentru prezentul și viitorul acestei comunități, prin rolul masiv pe care îl are în educarea și modelare caracterelor de la vârste timpurii. Corneliu Ștefan i-a asigurat pe reprezentanții autorităților locale că va fi întotdeauna alături de comunitatea de la Șelaru.

„Asistăm astăzi la un eveniment deosebit de important pentru județul Dâmbovița, nu doar pentru comuna Șelaru, pentru satul Fierbinți. Felicit administrația locală a comunei Șelaru, Consiliul Local și aparatul tehnic din cadrul Primăriei Șelaru pentru realizarea acestui proiect.

Vă asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița pentru toate obiectivele importante aflate în derulare în localitatea Șelaru. Avem investiții pe care le desfășurăm împreună cu Primăria Șelaru. Foarte important este proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean. Vom acorda în continuare un interes deosebit acestei zone a județului”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite