Connect with us

ACTUALITATE

„Limbajul” – tema Festivalului Artelor Spectacolului Babel 2022, Târgoviște. Detalii aici!

Publicat

pe

După o pauză de doi ani impusă de pandemie și restricțiile aferente, Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște reia deja consacratul festival internațional „Babel”. Motto-ul desfășurării de forțe actoricești și spectacole este anul acesta „Limbajul”.

La conferința de presă premergătoare Festivalului Babel de luna viitoare, a spus, cu mulțumire, directorul Teatrului Tony Bulandra, regizorul Mihai Constantin Ranin, că este pentru prima dată când Ministerul Culturii alocă fonduri pentru desfășurarea acestui maraton internațional al artei teatrale. La deschiderea Festivalului și-a anunțat prezența ministrul Lucian Romașcanu. De asemenea, evenimentul beneficiază de susținerea Institutului Cultural Român.

La întâlnirea cu presa, directorul Ranin i-a avut alături pe principalii săi colaboratori, actorii Liviu Cheloiu și Mircea Silaghi. Regizorul a vorbit despre contextul regional și internațional deosebit de tensionat și nesigur creat de conflictul din Ucraina. De precizat că, războiul are repercusiuni și asupra Festivalului Babel, întrucât trupele de teatru din Rusia și Ucraina care trebuiau să participe la eveniment nu își vor mai onora invitațiile.

Mihai Constantin Ranin a pledat în fața jurnaliștilor pentru conceptul de cultură și delimitarea acestei trăsături umane ce ține de spirit, de suflet, de războiul din Ucraina, de răul care se întâmplă acolo. A mărturisit celebrul regizor că suntem reprezentați cu toții de cultura universală și că ea, indiferent că este rusă, ucraineană, franceză, românească, ne aparține tuturora.

De la stânga la dreapta: Mircea Silaghi, Liviu Cheloiu și MC Ranin

La Babel 2022, care se va derula sub egida limbajului artei teatrale, vor participa trupe de teatru din Algeria, Coreea de Sud, Polonia și India. Și-au anunțat prezența, pentru prima dată la Festivalul Babel, reprezentanții teatrelor din Petroșani și Reșița. Peste 100 de elevi voluntari de la liceele din Târgoviște vor fi prezenți, alături de actori, la workshop-urile organizate în cadrul festivalului care au ca scop conectarea tinerilor la artele spectacolului.

Festivalul Babel 2022 de la Târgoviște va avea și un invitat de marcă, un geniu al montării unor spectacole teatrale fascinante prin temele abordate, prin multiplele sensuri, simboluri și stimuli emoționali pe care îi aduce în fața publicului. Vorbim despre regizorul italian Romeo Castellucci. Un artist care, după cum a precizat directorul Mihai Ranin, „schimbă lumea, schimbă oamenii, schimbă ideea despre teatru”.

Teatrul Tony Bulandra va participa la Festivalul Babel cu două spectacole de succes, montări complexe, care cuprind elementele ce definesc conceptul de limbaj. „Evita Tango” – regia și scenografia Mihai Constantin Ranin și „Crimă și Pedeapsă”, pus în scenă de Dumitru Acriș.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT