Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Copiii din comuna Sălcioara vor avea o școală cum puține sunt în județ

Publicat

pe

Una dintre problemele complicate pe care primarul comunei Sălcioara, Valentin Pârvu, a trebuit să le rezolve în ultimii ani a fost reprezentată de sistemul educațional local. Fiind vorba despre o comună întinsă, cu satele răsfirate pe un teritoriu destul de mare, gestionarea școlilor și a grădinițelor, asigurarea cu tot ceea ce este necesar acestor instituții de învățământ, a fost deosebit de dificilă. La toate acestea s-a mai adăugat și scăderea populației școlare, fapt ce conduce, evident, la închiderea unor unități și comasarea elevilor la instituțiile aflate în satul de centru.

Mâhnirea edilului Valentin Pârvu pleacă de la faptul că a investit masiv în reabilitarea, modernizarea și dotarea tuturor unităților de educație de pe teritoriul comunei și acum aceste clădiri riscă să fie închise. Primarul ne-a dat ca exemplu școala din Ghinești, care a beneficiat de lucrări de modernizare realizate prin fonduri alocate de Banca Mondială și, acum, este amenințată de spectrul închiderii.

„Am creat acolo condiții deosebite de studiu și confort ambiental. Am montat centrale termice, grupuri sanitare în interior, apă curentă. Totul așa cum prevăd normativele. Singurul mare inconvenient cu care ne confruntăm acum este numărul de copii, aflat în continuă descreștere”, ne-a precizat primarul comunei Sălcioara.

Tocmai pentru a pune capăt acestor dificultăți generate de scăderea natalității, a afluirii populație către oraș sau mai departe, în străinătate, edilul Valentin Pârvu s-a gândit că, în această situație, cel mai bun lucru ar fi să construiască în satul de centru o școală modernă care să deservească întreaga localitate. Astfel, copiii din toate cele nouă sate să fie transportați cu microbuzele școlare la Bănești.

Acest proiect gândit de Valentin Pârvu se află într-un stadiu avansat de materializare. Investiția, finanțată prin PNDL II, se ridică la peste 60 de miliarde de lei vechi. Școala, aflată în imediata apropiere a Primăriei, va avea 12 săli de clasă, laboratoare, o sală de sport și teren exterior pentru practicarea activităților sportive. Primarul Valentin Pârvu speră, dacă nu vor apărea alte probleme generate de criza economică, ca, la finele anului 2023, școala de la Bănești, să fie dată în folosință. Instituția de învățământ va fi una dintre cele mai frumoase din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT