ADMINISTRAŢIE
Târgoviște: Infrastructura stradală, prinsă în ample proiecte de modernizare. VIDEO
Procesul de modernizare a municipiului Târgoviște, respectând principiile de dezvoltare urbană europeană, se află într-un continuu avânt. Administrația publică locală condusă de primarul Cristian Daniel Stan a demonstrat în ultimii ani că imaginea cenușie a orașului, considerat până în anii 90′ a fi unul industrial, poate fi schimbată și pusă în ton viu cu istoria seculară a acestor locuri.
Pornind de la periferie spre centru, elementele de nou se văd la tot pasul. Vorbim despre străzi, trotuare, parcări, locuri de joacă, școli, grădinițe, ajungând în final în inima urbei, unde piețele publice și locurile de promenadă frecventate de târgovișteni au fost modelate în totalitate după concepte ce îmbină noul cu tradiția zonală.
În această perioadă, se lucrează intens pentru reabilitarea și modernizarea celor mai importante artere de circulație rutieră și pietonală din municipiul Târgoviște. S-a început cu străzile din perimetrul Gării de Sud, s-a continuat pe cele două segmente care alcătuiesc Bulevardul Carol I, iar acum se înaintează vertiginos pe Bulevardul Mircea cel Bătrân.
„Și aici avem în implementare un proiect de reabilitare și de modernizare cu finanțare europeană, proiect prin care întreaga zona va fi schimbată. Lucrările au început pe Strada Gării, au continuat pe Bulevardul Carol I și acum ne aflăm pe Bulevardul Mircea cel Bătrân. Urmează și strada locotenent Stancu Ion. Aceste lucrări sunt executate în cadrul unui proiect finanțat prin fonduri europene, menit să schimbe infrastructura în aceaste zone. Procesul de modernizare implică refacerea trotuarelor, de asemenea, se va intra și la partea carosabilă”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a efectuat ieri o vizită de lucru pe șantierul deschis pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.
Ca și parte esențială a acestui megaproiect important pentru locuitorii municipiului Târgoviște este și infrastructura aferentă transportului public local. Și această componentă a intrat într-o etapă de reînnoire totală. S-a început cu achiziționarea a 40 de autobuze hibrid și se continuă cu execuția celor trei stații de capăt și cu depoul situat pe Calea Ialomiței.
„Aici discutăm și de pasajul din zona Pavcom, dar și de stațiile de autobuz care sperăm să fie aduse începând cu luna viitoare. Sperăm ca, până la finalul anului, să reușim să finalizăm această investiție, care este cea mai mare pe fonduri europene din istoria municipiului Târgoviște. Discutăm de proiecte de aproximativ 170 milioane de lei”, a mai adăugat edilul Târgoviștei.
Cristian Daniel Stan a vorbit, tot la acest capitol al infrastructurii urbane, și despre finalizarea lucrărilor de asfaltare a străzii Calafat și demararea, în viitorul foarte apropiat, a realizării a două parcări. Una în zona străzii Diaconul Coresi, iar cealaltă care să deservească locuitorii din perimetrul străzilor Virgil Drăghiceanu și Matei Vlădescu din microraionul 9. Aici se va contura și un teren de minibaschet.
În paralel, va intra în linie dreaptă execuția unui un alt obiectiv important care are în vedere tot reabilitarea și modernizarea infrastructurii stradale urbane.
„Este vorba despre proiectul de aproximativ 43 milioane de lei finanțat prin Programul Național Anghel Saligny care, practic, vine să completeze lucrările pe care le derulam în acest moment în municipiului Târgoviște. Discutăm de trama stradală care vizează Bulevardul Independenței, Calea Domnească, Bulevardul Libertății și alte străzi mai mici din microraionul 9 , 4 și 3. În momentul în care vom semna finanțarea, vom lansa și procedura licitației de execuție. Sperăm, dacă lucrurile merg rapid, să începem lucrările anul acesta.
Investițiile pe care ni le-am propus continuă și anul viitor, când vom putea discuta de finalizarea a încă unui set important de proiecte care vizează modernizarea infrastructurii municipiului Târgoviște”, a mai spus primarul municipiului Târgoviște Cristian Daniel Stan.
ADMINISTRAŢIE
Primarul orașului Titu primește sesizările cetățenilor și pe WhatsApp, la 0765.999.499
Laurențiu Costache, tânărul primar al orașului Titu, din județul Dâmbovița, a decis, încă din campania electorală, ca unul dintre dezideratele sale centrale, importante pentru echilibru și transparență constructivă în cadrul comunității să fie reprezentat de comunicarea cu cetățeanul, legătura directă cu locuitorii orașului, pentru a fi la curent cu dorințele, idealurile și problemele cu care aceștia se confruntă.
După ce a fost ales primar, Laurențiu Costache s-a conectat imediat la comunitate. A înțeles că nu poți cunoaște problematica și resorturile localității, lucrurile bune și rele, că nu poți interveni prompt, nu poți găsi și oferi soluții decât dacă ții o strânsă legătură cu oamenii, dacă îi asculți și, împreună cu ei și cu ceilalți factori de decizie locală, cauți rezolvarea.
Mai nou, pe lângă celelalte modalități de comunicare cu cetățenii, prin audiențe, dezbateri publice, întâlniri în cartiere și discuții pe rețelele de socializare, primarul Laurențiu Costache a creat și o linie de legătură cu locuitorii orașului Titu prin aplicația WhatsApp. Oamenii pot astfel să îl sesizeze direct pe edilul orașului, la orice oră din zi și din noapte, despre problemele apărute în oraș. Vorbim despre avarii la rețelele de utilități, diferite defecțiuni cu impact negativ asupra comunității, nerespectarea legii de către unii concetățeni, fapte de distrugere a unor bunuri din patrimoniul public și privat etc.
Administrația publică locală de la Titu a pus la dispoziția cetățenilor orașului un număr de WhatsApp – 0765.999.499, prin intermediul căruia oamenii pot trimite sesizări, însoțite de fotografii, imagini video sau înregistrări audio, în care să fie prezentate problemele de importanță locală.
ADMINISTRAŢIE
Primăria Târgoviște subvenționează taxa de habitat. Populația va plăti 35 de lei, nu 62 de lei
Consiliul Local Municipal Târgoviște, întrunit astăzi, 13 ianuarie 2025, în ședință extraordinară de lucru, a aprobat noul cuantum al taxei de habitat pentru persoanele fizice.
La propunerea primarului Daniel Cristian Stan, târgoviștenii vor plăti doar 35 de lei (în prezent este 32 lei), începând cu 1 februarie 2025, față de cuantumul de 62 de lei votat în luna decembrie 2024 de Adunarea Generală a membrilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Managementul Integrat al Deșeurilor” Dâmbovița.
Potrivit hotărârii adoptate astăzi, administrația publică locală a municipiului Târgoviște va plăti taxa pe economia circulară, inclusă în tariful de 62 de lei. De asemenea, Primăria Târgoviște va transmite solicitare către Electrica SA, să nu mai rețină taxa de habitat pe factura de curent, urmând ca încasarea să se facă prin Serviciul Taxe și Impozite. În acest mod, din cei 62 de lei se va scădea și comisionul Electrica SA, de 3,69 lei, plus taxa pe economia circulară, în cuantum de 16,5 lei. Totodată, municipalitatea va acorda o subvenție de 7 lei/gospodărie. La final, târgoviștenii vor plăti, cum am spus, doar 35 lei / gospodărie, iar cei care locuiesc singuri – 24 de lei. Aceste tarife sunt valabile strict în Târgoviște, în celelalte localități din județ urmând să decidă fiecare primărie în parte cum va fi suportat cuantumul taxei de habitat: integral de populație (62 lei) sau se va veni cu subvenție din buget.
„Propun ca administrația publică locală să plătească în continuare taxa pe economia circulară, cum a plătit-o și până acum, și de asemenea, cu acordul dumneavoastră, nu cred că este normal ca, având un serviciu de taxe și impozite, să plătim 3,69 lei către Electrica. Din acest punct de vedere, vă propun scăderea din cuantumul taxei de salubritate a taxei pe economia circulară și a comisionul de 3,69 de lei. Totodată, vă propun și suportarea de către Municipiul Târgoviște, cum a făcut și până acum, a unui cuantum de 7 le pe lună pentru fiecare gospodărie, rezultând un cuantum, la nivelul municipiului Târgoviște 42 de lei, cetățenii urmând să plătească 35 de lei, iar Primăria 7 lei – subvenție din bugetul local. Prin urmare, taxa de salubritate este 35 de lei în Târgoviște. Pentru persoanele singure taxa este de 24 de lei, din care 4 lei subvenție. Cred că acesta este nivelul normal al unei taxe la nivelul municipiului.
Primăria a plătit mereu facturile pe taxa pentru economia circulară (banii care merg la Fondul de Mediu), iar comisionul către Electrica mi se pare foarte mare și greu de suportat. 3,69 mi se pare foarte mult și greu de suportat. La nivelul Municipiului Târgoviște, Electrica ajunge, numai din comision, la 1,4 milioane de lei. Este incredibil! Așa că, domnul Crintescu, vă rog să comunicați cetățenilor că noi vom solicita Electrica să nu mai rețină taxa de salubritate. Scăderea comisionului Electrica, suportarea de către Primărie a taxei pe economia circulară, plus suportarea unui comision de 7 lei pe fiecare gospodărie, rezultă cuantumul pe care vi l-am menționat”, a precizat primarul Cristian Stan, în cadrul ședinței Consilului Local Municipal Târgoviște de astăzi – 13 ianuarie 2025.
Anul trecut și luna aceasta, taxa de habitat în județul Dâmbovița a fost 32 lei / gospodărie.
-
Giurgiuacum 4 zile
Locuință distrusă de foc din cauza unei greșeli pe care o fac mulți oameni!
-
Argeșacum 4 zile
Tânăr de 22 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un parapet
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Adolescent de 14 ani a plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă
-
Giurgiuacum 6 zile
Accident rutier cu două victime pe DN6, în județul Giurgiu
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
Dâmbovița: Taxa de habitat, majorată la 62 de lei începând cu 1 februarie 2025
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Gata cu primăvara din mijlocul iernii! Atenționare meteo de vânt și viscol
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Gospodării cuprinse de flăcări în Dobra și Răzvad
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
Se asfaltează drumul dintre Pucioasa și Fieni, prin Berevoiești