Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Infrastructura stradală, prinsă în ample proiecte de modernizare. VIDEO

Publicat

pe

Procesul de modernizare a municipiului Târgoviște, respectând principiile de dezvoltare urbană europeană, se află într-un continuu avânt. Administrația publică locală condusă de primarul Cristian Daniel Stan a demonstrat în ultimii ani că imaginea cenușie a orașului, considerat până în anii 90′ a fi unul industrial, poate fi schimbată și pusă în ton viu cu istoria seculară a acestor locuri.

Pornind de la periferie spre centru, elementele de nou se văd la tot pasul. Vorbim despre străzi, trotuare, parcări, locuri de joacă, școli, grădinițe, ajungând în final în inima urbei, unde piețele publice și locurile de promenadă frecventate de târgovișteni au fost modelate în totalitate după concepte ce îmbină noul cu tradiția zonală.

În această perioadă, se lucrează intens pentru reabilitarea și modernizarea celor mai importante artere de circulație rutieră și pietonală din municipiul Târgoviște. S-a început cu străzile din perimetrul Gării de Sud, s-a continuat pe cele două segmente care alcătuiesc Bulevardul Carol I, iar acum se înaintează vertiginos pe Bulevardul Mircea cel Bătrân.

„Și aici avem în implementare un proiect de reabilitare și de modernizare cu finanțare europeană, proiect prin care întreaga zona va fi schimbată. Lucrările au început pe Strada Gării, au continuat pe Bulevardul Carol I și acum ne aflăm pe Bulevardul Mircea cel Bătrân. Urmează și strada locotenent Stancu Ion. Aceste lucrări sunt executate în cadrul unui proiect finanțat prin fonduri europene, menit să schimbe infrastructura în aceaste zone. Procesul de modernizare implică refacerea trotuarelor, de asemenea, se va intra și la partea carosabilă”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a efectuat ieri o vizită de lucru pe șantierul deschis pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Ca și parte esențială a acestui megaproiect important pentru locuitorii municipiului Târgoviște este și infrastructura aferentă transportului public local. Și această componentă a intrat într-o etapă de reînnoire totală. S-a început cu achiziționarea a 40 de autobuze hibrid și se continuă cu execuția celor trei stații de capăt și cu depoul situat pe Calea Ialomiței.

„Aici discutăm și de pasajul din zona Pavcom, dar și de stațiile de autobuz care sperăm să fie aduse începând cu luna viitoare. Sperăm ca, până la finalul anului, să reușim să finalizăm această investiție, care este cea mai mare pe fonduri europene din istoria municipiului Târgoviște. Discutăm de proiecte de aproximativ 170 milioane de lei”, a mai adăugat edilul Târgoviștei.

Cristian Daniel Stan a vorbit, tot la acest capitol al infrastructurii urbane, și despre finalizarea lucrărilor de asfaltare a străzii Calafat și demararea, în viitorul foarte apropiat, a realizării a două parcări. Una în zona străzii Diaconul Coresi, iar cealaltă care să deservească locuitorii din perimetrul străzilor Virgil Drăghiceanu și Matei Vlădescu din microraionul 9. Aici se va contura și un teren de minibaschet.

În paralel, va intra în linie dreaptă execuția unui un alt obiectiv important care are în vedere tot reabilitarea și modernizarea infrastructurii stradale urbane.

„Este vorba despre proiectul de aproximativ 43 milioane de lei finanțat prin Programul Național Anghel Saligny care, practic, vine să completeze lucrările pe care le derulam în acest moment în municipiului Târgoviște. Discutăm de trama stradală care vizează Bulevardul Independenței, Calea Domnească, Bulevardul Libertății și alte străzi mai mici din microraionul 9 , 4 și 3. În momentul în care vom semna finanțarea, vom lansa și procedura licitației de execuție. Sperăm, dacă lucrurile merg rapid, să începem lucrările anul acesta.

Investițiile pe care ni le-am propus continuă și anul viitor, când vom putea discuta de finalizarea a încă unui set important de proiecte care vizează modernizarea infrastructurii municipiului Târgoviște”, a mai spus primarul municipiului Târgoviște Cristian Daniel Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT