Connect with us

OPINII

Bombă la temelia politicului

Publicat

pe

Se întâmplă ceva ciudat în societatea românească. Cineva, nu știm cine, vrea musai să discrediteze clasa politică, să o transforme într-un soi de paria, de clasă a nesătuilor și neinteresaților de problemele țării, ale poporului. Se vrea inocularea publică a ideii că nu au grijă decât de ei. De pozițiile, conturile și averile lor. Abia se reinstaurase un oarece echilibru. Acest Guvern, creat dintr-o necesitate impusă de vremuri, începuse să dea randament. Parcă se alerga pe același culoar al interesului general și, dintr-o dată, apare hotărârea eminențelor de la Curtea Constituțională, cei care nu sunt aleși de popor dar care sunt mai tari decât oricine și dau cu bâta în baltă. Adică, ies și spun că legea privind acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari este constituțională. Nici nu se putea un moment mai bine ales pentru a sfida și agita masele și așa răvășite de pandemie, de explozia prețurilor, de războiul din Ucraina! Ceva de noaptea minții!

Acum, după ce întrega opinie publică s-a inflamat, au început să se lupte politicienii să scoată din foc castanele aruncate de judecătorii de la Curtea Constituțională. Spun pe toate drumurile că nu vor lăsa lucrurile așa, că se vor opune din răsputeri. Vorbe! Răul a fost făcut pentru a doua oară, acum într-un moment total nepotrivit. Această lege a fost creată în laboratoarele politicului. Acolo, s-au copt pensiile speciale și alte tipuri de privilegii, care au dus la formarea a ceea ce se cheamă burghezii statului.

Poate unii dintre cei aflați acum la putere și-au dat seama că au greșit, că, atunci când au fost aprobate aceste legi cu dedicație specială, au fost luați de val și vor acum să îndrepte lucrurile, cel puțin formal, de imagine.

Cert este că societatea românească nu își va putea găsi echilibrul, democrația nu va fi una autentică, normală, atâta timp cât anumite categorii de privilegiați își scot legi doar pentru ei și se apără între ei, uitând de nevoile poporului. Statul a devenit o vacă de muls încă lăptoasă a noii nomenclaturii. Genul de legi, de hotărâri, de decizii ca aceasta dată în prima fază de Parlamentul României și apoi întărită de Curtea Constituțională, rețineți, într-o perioadă de convulsii, când sărăcia a început să bântuie printre români, nu fac decât să compromită clasa politică. Democrația, împărțită de privilegiați, de cei care au totul la dispoziție, doar după rosturile lor, este un nonsens. Nu există!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Feudalism… 5G!

Publicat

pe

Suntem o minune de țară. Cam fiecare cu treaba și cu interesul său. Bine că măcar vorbim aceeași limbă!

Unii stau în țară și se chinuie, săracii, să facă rost de bani de pensii. Cu riscul de a ne proțăpi pe toți la jug, cu fum de ardei iute în nări și în dos.

Alții ies la cumpărat legături de ceapă și praz din piață, purtând la mână, ostentativ, ceasuri de zeci de mii de euro și țipând în gura mare că le pasă de popor. Hai, sictir!

Și, mai avem o persoană cu responsabilitate imensă, cel puțin în teorie, care se află în safari prin Kenya. Da. Ați ghicit! Este vorba despre dezamăgitorul de la Cotroceni. Numitul Klaus Iohannis, care, de ceva vreme, în timp ce țara se zbate la marginea unei prăpastii despre al cărui fund nu știm nimic mai mult, se plimbă cu soața pe varii meridiane. Evident, cu multă cheltuială.

Concluzia ar fi că ne aflăm nu doar la granița unei crize economice, ci și într-o oribilă criză politică. Nu prea mai avem lideri. Nu știm în cine să ne mai încredem. În numele cui să ne mai amanetăm speranțele. Ascultăm de peste tot povești. Scenarii. Naivități. Extavaganțe electorale. Se dă o luptă acerbă pentru a se rămâne cu orice preț proțăpit în funcții. Pentru a se suge din seva prosperității până la capăt. Eventual, se abatorizează și vaca!

Vezi cazul mizerabil al primarului de la Crevedia, care și-a mărit salariul haotic, extrem, bolnav, nepăsându-i de comunitate. Trage omul tare. La anul poate nu mai câștigă alegerile. Așa că dă la rupere în bugetul local. Și dacă ar fi singurul…

Nu știu ce soi de stat mai suntem. Parcă trăim într-o orânduire feudală electrică și supercomputerizată, 5G, unde poporul este mințit cu televizorul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

A zburat democrația călare pe card!

Publicat

pe

Vremea muritorilor de rând a cam trecut. Prin voia actualului Guvern, devenim cu toții persoane importante. Ne coasem buzunarele și ne agățăm de gât, eventual cu un șnur multicolor, cardul bancar. Ne pregătim să intrăm în era în care nu mai contăm nici cât o ceapă degerată. Suntem coduri de bare. Devenim ficțiuni. Nonsensuri.

Votăm ca proștii din 4 în 4 ani așa, ca o aflare în treabă. Ce este stabilit de alții, pe care îi doare în cur de voturile noastre, merge înainte. Procesul de votare, un moft al perimatei și bătrânei democrații! Sunt curios cât o mai ține așa, măcar la nivel de teorie, că practic nu mai există. S-a dus puiul cu praștia!

Dacă mâine, în numele unui concept, al unei soluții de avarii, ni se impune, prin ordonanță de urgență, să ne vopsim toți albastru în cap, o facem. Se vociferează un pic prin studiourile televiziunilor așa, de imagine, vin miniștrii și corifeii partidelor cu explicații că de ce este bine, că gestul este unul patriotic, de suflet și alte bla-bla-uri, iar noi ne cumpărăm supuși vopseaua. Ca acum, cu limitarea plăților cu bani lichizi!

Renunțarea la cash. Facem un pic de zgomot, dar ne așezăm liniștiți la cozi în fața bancomatelor sau scanăm prețurile la roșii și brânză, strângând între degete cardul cu bruma noastră de venit pe care în nici un caz nu îl mai gestionăm noi.

Și, uite așa, din necesitate în necesitate, din ordonanță în ordonanță, intrăm cu adevărat în soiul acela de comunism viclean și perfid care ne uniformizează existența.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite