Connect with us

Uncategorized

Malu cu Flori, comuna care a dat țării șapte generali ai Armatei Române!

Publicat

pe

O inițiativă lăudabilă a primarului Constantin Ion și a profesorului de istorie Ilie Popescu, un localnic îndrăgostit de meleagurile natale și de istoria acestor locuri, scoate puternic în evidență comuna Malu cu Flori, din județul Dâmbovița, și pe cei care și-au tras seva vieții din aceste pământuri.

În localitatea renumită prin frumusețile naturale, tradițiile populare și plantațiile de pomi fructiferi își au rădăcinile nu mai puțin de șapte generali care au slujit în Armata Română. Un superlativ cu care nu se pot lauda prea multe așezări din mediul rural.

Pentru a cinsti memoria și numele generalilor de la Malu cu Flori, profesorul Ilie Popescu și edilul Constantin Ion au hotărât să creeze în cadrul Căminului Cultural o „Galerie a generalilor”, care va cuprinde fotografiile celebrilor militari ai Armatei Române, care au pornit drumul în viață de pe aceste plaiuri, însoțite de numele acestora și câteva notițe despre activitatea lor profesională. Deocamdată, vorbește lumii despre generalii din comuna Malu cu Flori un panou ce se găsește în clădirea Primăriei.

„Este o inițiativă pe care am îmbrățișat-o cu drag. Nu puteam trece cu vedere faptul că șapte generali ai Armatei Române au trăit în comuna noastră, sunt fii ai acestor locuri. Este o mândrie pentru noi. Nu cred că sunt multe comunele care să fi dat țării șapte generali. Oameni destoinici, bine pregătiți, care au slujit țara de pe funcții înalte în Armata Română. „Galeria generalilor” va fi amplasată în Căminul Cultural. Va fi un exemplu pentru copiii noștri, o dovadă clară a faptului că, atunci când te dedici învățăturii, când ai un țel și ești ambițios, nu contează de unde pleci”, ne-a declarat primarul comunei Malu cu Flori – Constantin Ion.

În „Galeria generalilor” de la Malu cu Flori, care va fi așezată la loc de cinste în cadrul Căminului Cultural, sunt prezentați:

– General de brigadă Dumitru Nicolae Scarlat, născut pe 18 ianuarie 1965 în satul Capu Coastei. A fost avansat la gradul de general prin Decret Prezidențial în 2007, de Ziua Armatei Române. Avea 42 de ani. Generalul Scarlat a fost comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, continuatoarea Armatei a IV-a „Transilvania”, cu sediul la Cluj-Napoca. Generalul Dumitru Nicolae Scarlat a mai îndeplinit și misiunea de reprezentant militar al României la NATO și Uniunea Europeană, la Cartierul General al NATO de la Bruxelles.

– Generalul de Armată Decebal Ilina, care s-a născut pe 1 aprilie 1948. A avut numeroase funcții de conducere întreaga sa carieră militară. Șef al Direcției de Informații Militare, Locțiitor al șefului Statului Major Militar, Locțiitor al Șefului Departamentului Înzestrării Armatei, Secretar de Stat la Ministerul Industriei , Economiei și Resurselor.

– Generalul de brigadă Decebal Constantin Diaconescu. S-a născut la 23 aprilie 1920. Fiul învățătorului Gheorghe Diaconescu.

– Generalul Titus Popescu s-a născut la data de 25 mai 1913 în satul Runceasa. Fiul învățătorului Ion C Popescu. A fost multă vreme profesor la Academia Militară.

– Generalul Ion Șerb, poate cel mai cunoscut de către oamenii locului, a devenit general la 29 de ani! A ocupat mai multe poziții în conducerea Ministerului Afacerilor Interne. În anul 1961, după ce a a primit gradul de general-locotenent, a fost numit comandantul Armatei a II-a Muntenia. În 1969 a devenit prim locțiitor al comandantului infanteriei și tancurilor. Generalul Ioan Șerb, după o perioadă tumultoasă, s-a întors în comuna natală, Malu cu Flori. În 1996, a candidat din partea Partidului Socialist al Muncii pentru funcția de primar și câștigat alegerile, dedicându-se comunității în perioada 1996-2000. A decedat în ianuarie 2004.

– Generalul de brigadă Mihai Anton s-a născut pe 27 august 1910. A fost învățător. Cavaler al Ordinului „Mihai Viteazul” cu mantie și spadă, cea mai înaltă decorație militară românească. În 1995 a devenit cetățean de onoare al comunei Malu cu Flori. Generalul Mihai Anton a decedat în luna iunie 2004.

– Generalul Constantin Emilian Pahonțu s-a născut în martie 1948 în satul Micloșanii Mici. La 29 ianuarie 2003, prin Decretul 74 al Președintelui României, Constantin Emilian Pahonțu a fost înaintat la gradul de general de brigadă, după care a fost trecut în rezervă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Atenție! Prescripţiile pentru dispozitive medicale își pierd valabilitatea în 30 de zile!

Publicat

pe

Persoanele asigurate în sistemul național de asigurări de sănătate pot obține gratuit, prin Casele de Asigurări de Sănătate (CAS), dispozitivele medicale de care au nevoie. În acest sens, trebuie depusă o cerere, la sediul CAS unde este luat în evidență sau prin poștă. Solicitarea poate fi formulată și de unul dintre membrii de familie cu grad de rudenie I și II, de soţ sau soţie ori de persoană împuternicită legal în acest sens prin act notarial sau act de reprezentare prin avocat sau reprezentantul legal al asiguratului – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

Dosarul trebuie să cuprindă: actul de identitate (în copie), codul numeric personal – CNP / cod unic de asigurare, prescripţia medicală pentru dispozitivul medical şi certificatul de încadrare în grad şi tip de handicap pentru echipamentele pentru oxigenoterapie şi ventilaţie noninvazivă, după caz.

„Pentru copiii în vârstă de până la 14 ani se ataşează prescripţia medicală pentru dispozitivul medical recomandat, cu specificarea domiciliului copilului, şi certificatul de naştere (în copie), codul numeric personal – CNP / cod unic de asigurare”, precizează CAS Dâmboviţa.

Atenție! Prescripţiile medicale îşi pierd valabilitatea dacă nu sunt depuse la Casa de Asigurări de Sănătate în termen de 30 de zile calendaristice de la data emiterii. Nu sunt acceptate prescripţiile medicale în care este nominalizat furnizorul de dispozitive medicale sau cele care sunt eliberate de medicii de specialitate aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate şi care reprezintă interesele unui furnizor de dispozitive medicale evaluat (reprezentant legal, asociat, administrator, angajat sau persoană care îşi desfăşoară activitatea într-o formă legală de exercitare a profesiei la furnizor).

Informații suplimentare găsiți pe site-ul CAS Dâmboviţa. Link aici

Casa de Asigurări de Sănătate, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, este obligată să ia o hotărâre privind acceptarea sau respingerea cererii. Respingerea cererii se face în scris şi motivat, cu indicarea temeiului legal. În cazul acceptării, cererile sunt supuse aprobării şi, respectiv, emiterii unei decizii de aprobare pentru procurarea / închirierea dispozitivului medical în limita fondului aprobat cu această destinaţie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Uncategorized

ITM Dâmboviţa, precizări privind majorarea voluntară a salariului minim cu 200 lei

Publicat

pe

Începând cu 1 iunie 2022, angajatorii care vor da 200 de lei în plus lunar, voluntar, celor care sunt plătiți cu salariul minim brut pe țară (fără a lua în calcul sporurile și alte adaosuri), nu vor datora, pentru perioada iunie – decembrie 2022, taxe salariale pentru această majorare – precizează ITM Dâmboviţa.

„De asemenea, începând cu aceeași dată, de această măsură beneficiază și persoanele nou-angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanței de urgență și până la data de 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei”.

Suma de 200 de lei se ajustează în funcţie de:
– perioada din lună pentru care s-a acordat majorarea salarială;
– data de la care angajaţii noi sunt încadraţi în muncã;
– fracţia din lună pentru care se determină veniturile din salarii şi asimilate salariilor;
– data de la care încetează contractul individual de muncă.

„Acordarea majorării de 200 lei netaxabili nu este obligatorie. Subliniem că, de această măsură vor beneficia exclusiv salariații din domeniul privat, nu și bugetarii.

Acești 200 de lei nu vor fi luați în calcul pentru indemnizația aferentă concediului de creștere a copilului, deoarece la baza calculului indemnizației stau doar veniturile care sunt supuse impozitului pe venit, de 10%, nefiind cazul pentru această sumă”, explică Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT