Connect with us

ACTUALITATE

Turnee de tenis WTA și ATP în România

Publicat

pe

România a fost mai mereu prezentă pe harta mondială a tenisului și a dat lumii jucători de top precum Simona Halep (nr. 1 WTA în 2017 și 2019 timp de 64 de săptămâni), Ilie Năstase (nr. 1 mondial la simplu între 23 august 1973 și 2 iunie 1974), Sorana Cârstea (câștigătoare a French Open de două ori), Virginia Ruzici (câștigătoarea a 14 titluri la simplu, printre care unul de Grand Slam la Roland Garros în 1978) și mulți alții.

Cu toate acestea, până relativ curând, România nu organiza niciun turneu de tenis care să facă parte dintr-un circuit mondial. Acest lucru s-a schimbat în ultimii ani, țara noastră fiind acum gazda a mai multe turnee de tenis de importanță mondială, printre care se numără și:

Concord Iași Open

Concord Iași Open este un turneu ATP Challenger 100 aflat în 2022 la a treia ediție.E ste considerat cel mai important turneu ATP din România și este dotat cu premii în valoare de 90.280 de euro și 100 de puncte ATP. Tabloul principal de simplu va cuprinde 32 de jucători aflați pe poziții ATP cuprinse între 80 și 400, printre care se vor număra și tineri jucători de tenis români precum Filip Jianu, David Nicholas Ionel și Cezar Crețu.

Evenimentul care va avea loc în perioada 11-17 iulie 2022 la baza Ciric va avea nocturnă, bannere LED și o tribună de 800 de locuri. Directorul turneului va fi Andrei Pavel.

BCR Iași Open

Iașiul s-a înscris definitiv pe harta tenisului românesc și mondial prin evenimentele de anvergură din ce în ce mai mare pe care le organizează. BCR Iași Open va avea loc în capitala Moldovei între 1 și 7 august 2022, iar noutatea, față de edițiile precedente, constă în faptul că anul acesta va avea loc turneul feminin WTA 125 – BCR Iași Open, dotat cu premii în valoare de 115.000 de dolari și 160 de puncte WTA. Participantele vor include pe: ieșeanca Andreea Prisăcariu, Ana Bogdan, Irina Bara, Monica Niculescu și Jaqueline Cristian.

Transylvania Open

Ediția din 2022 a Transylvania Open va avea loc între 8 și 16 octombrie 2022 și este o competiție de nivel WTA 250. Prima ediție WTA a avut loc între 1-8 august 2021, la Winners Sports Club, în aer liber, pe zgură. Cu un an mai devreme, în 2020, avusese loc o primă ediție în sistem prize money.

Evenimentul din 2021 a găzduit peste 60 de jucătoare din circuitul WTA, a avut probe la simplu și la dublu și premii de 235.000 de dolari. Turneul a fost organizat în parteneriat cu Federația Română de Tenis și cu sprijinul managerului sportiv Cosmin Hodor.

Câștigătoarea marelui titlu Transylvania Open 2021 a fost Anett Kontaveit, iar Irina Bara și Ekaterine Gorgodze au fost campioane la dublu. Estoniana a învins-o pe dubla campioană de Grand Slam și favorita nr. 1, Simona Halep, cu 6-2, 6-3.

Ce va urma în toamna anului 2022 la Transylvania Open? Rezultatele acestei competiții vor fi cu siguranță în centrul preocupărilor pasionaților de tenis și vor atrage numeroase pariuri tenis pe diverse site-uri de profil.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats