Connect with us

Dâmboviţa

ITM Dâmboviţa, controale și sancțiuni ca urmare a petițiilor primite de la 185 de angajați nemulțumiți

Publicat

pe

Inspectorii ITM Dâmboviţa de la Compartimentului de Control Relații de Muncă au desfășurat, în primele 6 luni ale acestui an, 641 de controale, în urma cărora au trasat peste 900 de măsuri și au aplicat 311 sancțiuni, dintre care amenzi în valoare de 2.315.300 lei. Multe dintre acțiunile de verificare au fost generate de petițiile primite de la 185 de angajați nemulțumiți – spune Marius Lixandru, inspector șef ITM Dâmboviţa.

„Munca la negru a fost depistată la 26 de angajatori, la care efectuau activități fără forme legale 110 persoane. Domeniile în care a fost detectat cu precădere acest fenomen sunt: construcțiile, comerțul și transportul de persoane. Pentru această încălcare a legilației muncii au fost acordate amenzi, în valoare totală de 1.060.000 lei.

În ceea ce privește Sănătatea și Securitatea în Muncă, în primul semestru al anului, au fost efectuate 315 controale, în urma cărora au fost dispuse 574 măsuri de intrare în legalitate și au fost aplicate 39 de amenzi, în valoare totală de 117.500 mii de lei”, se precizează într-un comunicat remis de ITM Dâmboviţa.

Printre cele mai frecvente neconformități constatate și sancționate se numără: nepurtarea echipamentului individual de protecție acordat de angajator, lipsa instruirii la angajare sau a instruirii periodice, efectuarea acesteia în afara programului de lucru sau instruirea insuficientă, în cadrul căreia n-au fost prezentate riscurile specifice activității desfășurate. Neregulile au fost descoperite, cu precădere, la stațiile de carburanți, în construcții, confecții și panificație.

„În intervalul ianuarie-iunie 2022, inspectorii SSM au cercetat 68 de evenimente comunicate de către angajatori, produse pe teritoriul județului Dâmbovița. Dintre acestea, 60 au fost accidente ușoare și s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă, mai mare de trei zile, 5 au avut loc în afara muncii, iar în cazul altor 3 nu s-au constatat vătămări ale persoanelor implicate. 9 accidente au fost cercetate de Inspectoratul Teritorial de Muncă, dintre acestea 2 fiind colective (accidente de circulație fără deces), unul soldat cu invaliditate evidentă, unul calificat ca incident periculos, iar 5 au fost mortale. Patru decese au survenit din cauze legate de muncă și unul din cauze medicale”, ne informează ITM Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats