Connect with us

ADMINISTRAŢIE

43 de străzi din municipiul Târgoviște intră în reabilitare. Detalii aici

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, viceprimarul Monica Ilie și city managerul Gabriel Boriga s-au aflat, în această dimineață, pe șantierul deschis pe strada Plantelor (zona Romlux-Priaeaca), acolo unde se toarnă ultimul strat de asfalt, investiție suportată integral din bugetul administrației publice locale. Proiectul a mai inclus și modernizarea străzii Pădurii, lucrare aproape finalizată. În aceeași zonă, ieșirea din Târgoviște spre Priseaca, urmează să se intervină și pe Calea Câmpulung (DN72A), preluată în administrare anul trecut.

 

Edilul a prezentat, în cadrul conferinței de presă, și celelalte proiecte de infrastructură rutieră care urmează să fie implementate la Târgoviște cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

„Mă refer, într-o primă etapă, la proiectul de 43 de milioane de lei pe care îl vom derula pe Anghel Saligny. Aici avem străzi importante din municipiul Târgoviște. Voi da câteva exemple: Bulevardul Independenței, Bulevardul Libertății, Calea Domnească, străzile 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Boerescu Zaharia, Gabriel Popescu. De asemenea, vor fi reabilitate străzi din microraionul IV, microraionul V, Ana Ipătescu, Mihai Eminescu, Maior Brezișeanu, Pârvan Popescu, Costache Olăreanu și așa mai departe. Sper ca, luna aceasta sau cel târziu în prima parte a lunii următoare, să reușim să semnăm finanțarea. După aceea lucrăm la documentația pentru licitația de execuție și putem începe proiectul anul acesta, dacă nu, cel târziu în primăvară.

Mai precizez și faptul că, pe data de 3 august, vor fi deschise ofertele în cadrul licitației de execuție pentru Cartierul Prepeleac, și aici avem străzile Oltului, Ion Neculce, Fructelor, Fluieraș și Luceafărului. Cu siguranță, lucrările vor începe anul acesta.

Avem încă un proiect important la care lucrăm în acest moment și care vizează aproximativ 3 km de străzi, proiect în care intră strada Cornel Popa, legătura între Coconilor și centura municipiului Târgoviște, strada Nicolae Dobrin. Discutăm de încă vreo 14 străzi, urmând ca numărul total de străzi care sunt avute în vedere în cadrul acestor proiecte menționate să se ridice la 43, fără a mai discuta de cele 4 străzi importante care fac obiectul proiectului european de modernizare a transportului public. Mă refer la Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol, strada Gării și strada Lt. Stancu Ion. Pe Bulevardul Independenței se lucrează deja, urmează să se intre și la zona de asfalt, iar în perioada următoare se va interveni și pe strada Lt. Stancu Ion. Este unul dintre cele mai consistente programe de reabilitare a infrastructurii în municipiul Târgoviște.

Veți vedea o schimbare majoră pe ceea ce înseamnă infrastructura municipiului Târgoviște, undeva spre finalul anului viitor când vom avea parcursă în mare parte această etapă foarte importantă de modernizare a infrastructurii municipiului Târgoviște”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiectanții și constructorii au vizitat amplasamentul noului stadion din Târgoviște

Publicat

pe

Proiectul privind construirea noului stadion din Târgoviște, în zona Mall Dâmbovița, merge înainte cu pași siguri. Astăzi – 27 ianuarie 2023, amplasamentul a fost vizitat de proiectanți și constructori. Aceștia au fost însoțiți la fața locului de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, la sediul CJ a avut loc un dialog între toți factorii implicați în realizarea acestui obiectiv.

„Am discutat toate detaliile astfel încât, în cel mult 6 luni, să înceapă construirea acestei arene sportive, în valoare de aproximativ 271.000.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița va contribui cu suma de 25.000.000 de lei pentru materializarea acestui proiect. Mă bucur să spun că, pe lângă stadionul în sine, a fost prevăzut și un teren de antrenament”, a precizat Corneliu Ștefan.

Noul stadion va avea peste 12.000 de locuri și va dispune și de o pistă de atletism. În componența stadionului va mai intra vestiare pentru jucătorii de fotbal, atleți și arbitri, săli de antrenament, pentru încălzire, recuperare. Va exista și o sală de control antidoping. Complexul sportiv va fi deservit și de o parcare cu 400 de locuri. În zonă vor mai fi edificate spații destinate comerțului și alimentației publice.

„Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică a mai construit Cluj Arena, Stadionul „Ion Oblemenco”, Stadionul de Rugby „Arcul de Triumf” și Stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Grădinița din Sagricom este gata. Vezi când vor putea întra copiii în clase!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, astăzi – 27 ianuarie 2023, o conferință de presă cu ocazia finalizării lucrărilor la grădinița din Cartierul Tineretului – Sagricom, construită de la zero. Edilul i-a avut alături pe cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, precum și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pe inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și pe directoarea unității de învățământ – Angela Morlovea.

Investiția din Sagricom a fost realizată în parteneriat cu Ministerul Educației și se ridică la 4,2 milioane de lei. Imobilul cuprinde trei săli de grupă, fiecare cu grup sanitar propriu și cu spațiu pentru depozitarea produselor alimentare acordate prin programele guvernamentale. De asemenea, a fost amenajat un loc de joacă în curte.

Unitatea va funcționa în regim program prelungit, în subordinea Grădiniței Nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica”, iar copiii vor învăța în noile spații începând cu anul școlar 2023-2024, până atunci urmând să fie obținute toate autorizațiile necesare. În acest moment, părinții din Cartierul Sagricom și-au înscris copiii la diferite grădinițe din municipiu, după cum au găsit locuri disponibile. Din toamnă, micuții vor fi aproape de casă.

„Acest imobil poate găzdui 60 de copii, are toate dotările necesare – 3 săli de grupă, bucătărie, grupuri sanitare, spălătorie, călcătorie, deci tot ceea ce este necesar pentru ca o grădiniță să funcționeze în condiții foarte bune. Acest cartier avea nevoie de o asemenea structură.

În vecinătatea acestei grădinițe, va fi construită și o creșă și cred că vom oferi condiții foarte bune pentru locuitorii acestei zone. Cartierul s-a schimbat radical, avem și parcarea făcută, iluminatul public, vom realiza și un parc în zona dinspre biserică, plus creșa care va fi construită, plus un teren de sport pe care îl vom face în imediata vecinătate a acestei grădinițe”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a menționat, totodată, și celelalte proiecte pe care municipalitatea le implementează pentru modernizarea infrastructurii educaționale.

„După finalizarea a două școli importante, pe fonduri europene, Școala Mihai Viteazu și Școala Matei Basarab, în acest moment, se lucrează la Școala Nr. 6 Tudor Vladimirescu, este vorba de cel mai mare proiect care a vizat vreodată o școală din municipiul Târgoviște, și urmează să înceapă câteva proiecte importante, mă refer la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14, la proiectul care vizează Școala Grigore Alexandrescu – Școala Nr. 9, care este acum în structura Școlii Smaranda Gheorghiu. De asemenea, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11, Liceul Voievodul Mircea. Totodată, vor fi intervenții și la Liceul Ion Heliade Rădulescu. Asta pentru a discuta numai de finanțările care sunt asigurate în acest moment. Pe POR urmează să intre în reabilitare, modernizare și extindere Școala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica. La mai bine de jumătate din aceste proiecte, avem deja finanțarea asigurată, urmând ca, odată cu deschiderea Ghidurilor de finanțare pe POR, să finanțăm și cele mai mari investiții: coala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația municipiului Târgoviște pentru proiectele implementate și l-a asigurat pe primarul Daniel Cristian Stan că îi va fi alături și în viitor, pentru dezvoltarea orașului.

La rândul său, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu a apreciat investiția din Cartierul Sagricom și a punctat că în tit județul Dâmbovița se întâmplă lucruri bune în ceea ce privește modernizarea infrastructurii educaționale.

Angela Morlovea – directorul Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica”, în structura căreia va funcționa unitatea de învățământ preșcolar din Sagricom, a declarat că se simt „răsfățați” de către Primărie, având în vedere că, iată, sunt beneficiarii a două corpuri de clădire construite de la zero și dotate modern, în ton cu toate cerințele actuale în materie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats