Connect with us

ACTUALITATE

Proprietarii de câini din Târgoviște, somați să obțină acordul vecinilor din bloc!

Publicat

pe

Foto arhivă (Sursa: feminis.ro)

Un maga scandal este pe cale să izbucnească în municipiul Târgoviște după ce conducerea unei asociații de proprietari i-a somat pe locatarii care dețin câini să prezinte, până la data de 30 septembrie 2022, acordul vecinilor care locuiesc alături, cu un etaj mai sus și unul mai jos. Și este invocat un articol din Hotărârea Consiliului Local Municipal Târgoviște Nr. 9/2016 privind aprobarea Regulamentului de gestionare a câinilor cu stăpân.

La finalul notificării care a fost afișată pe scările de bloc, proprietarii de apartamente sunt îndemnați să sesizeze autoritățile locale pentru a-i sancționa pe deținătorii de câini sau chiar să solicite instanței de judecată să-i oblige „să îndepărteze animalele din imobil, cu consecința suportării tuturor cheltuielilor de judecată și de executare silită”.

Este vorba despre o interpretare eronată a legislației în domeniu, ne-a declarat Cristina Păun – reprezentanta Asociației pentru Protecția Animalelor „Suflețel” din Târgoviște și deținătoarea adăpostul privat „Wonderland”. Prin urmare, va contesta în instanță Hotărârea Consiliului Local Municipal Târgoviște la care se face referire în somație. În alte orașe din țară, demersul a fost unul de succes. Spre exemplu, magistrații au anulat hotărâri similare luate de administrațiile publice din Brașov și Râmnicu Vâlcea. În noiembrie 2021, judecătorii de la Curtea de Apel Pitești chiar au respins excepția de tardivitate invocată de CLM Râmnicu Vâlcea și Municipiul Râmnicu Vâlcea, au admis recursul formulat de Asociația „A doua șansă” și au dispus anularea în parte a HCL Râmnicu Vâlcea Nr. 396/2019, inclusiv în ceea ce privește interzicerea hrănirii animalelor fără stăpân și a păsărilor.

În motivarea deciziei, se reține faptul că „textul criticat intră în conflict cu actele firești de compasiune umană, care trebuie încurajate iar nu eliminate prin intermediul unei dispoziții normative emise de autoritatea locală sub scopul declarat al menținerii curățeniei în spațiile publice”.

Ne-a mai spus Cristina Păun că, potrivit informațiilor pe care le deține, nu doar o singură asociație de proprietari din Târgoviște le-a cerut deținătorilor de câini să obțină acordul vecinilor din bloc. Este o atitudine nu doar în contradicție cu legea, la fel ca și hotărârea Consiliului Local Municipal, punctează Cristina Păun, ci una care împinge chiar la încălcarea dispozițiilor legale.

„Pe de o parte, din 2015, sterilizarea și microciparea animalelor de companie sunt obligatorii, iar abandonul este interzis, și am văzut, în țară, că s-au dat amenzi chiar și în valoare de 2.000 de lei pentru abandon, iar pe de altă parte ar trebui să scapi de câine, dacă ne luăm după aceste somații. Ce să faci? Să-ți duci câinele la adăpostul public, unde va fi eutanasiat după 15 zile? Sau care ar fi varianta? Pe lângă faptul că nu este legal ce zic ei acolo, dar îi și încurajează pe cetățeni să încalce legea și să arunce câinii pe stradă sau să-i ducă la moarte”, a punctat Cristina Păun.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 5.000 de euro la hectar, ajutor de stat pentru cultivatorii de tutun!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publika.md)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2022. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

În județul Dâmbovița, au aplicat pentru ANT 1 – culturi în teren arabil – 17.826 de fermieri, ANT 4 – tutun – 1 fermier, ANTZ 7 – sector lapte bovine – 336 fermieri, ANTZ 8 – sector carne bovine – 1.194 fermieri, ANTZ 9 – ovine / caprine – 361 fermieri, ne informează Centrul APIA.

Valoarea plafonului la nivel național este de 223.998.200 euro, se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și a fost repartizată astfel:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats