Connect with us

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Deciziile europene confirmă măsurile luate de PSD pentru români

Publicat

pe

Uniunea Europeană a certificat propunerile luate de PSD, atât în domeniul energiei cât şi în privinţa salariului minim – spune Carmen Holban, deputat social-democrat de Dâmbovița.

„Comisia Europeană a confirmat expertiza PSD în două dintre deciziile majore anunţate în scopul combaterii creşterii preţurilor la energie, respectiv plafonarea preţurilor la energie şi contribuţia de solidaritate din partea operatorilor cu profit excesiv.

De asemenea, Parlamentul European a consfinţit şi veridicitatea propunerii PSD privind creşterea salariului minim la 3.000 de lei. Aplicarea deciziei UE privind salariul minim european, la 50% din salariul mediu din fiecare stat, ar conduce în România la o creştere cu 500 de lei a salariul minim, adică exact cât a propus PSD. Directiva adoptată de Parlamentul European va fi obligatorie pentru fiecare stat membru, astfel încât noi am propus implementarea acesteia începând cu 1 ianuarie 2023.

Tot la iniţiativa PSD, Executivul a adoptat şi plafonarea veniturilor tuturor producătorilor de energie, ceea ce înseamnă că profiturile realizate în urma practicării unui preţ mai mare decât cel de referinţă, de 450 de lei/MWh, devin contribuţie şi se transferă în Fondul de Tranziţie Energetică, prin OUG 119/2022, aflată în vigoare. Sumele colectate în Fondul de Tranziţie Energetică sunt destinate susţinerii mecanismului de protecţie socială şi sprijin. Prin intermediul acestor bani, statul va asigura plata rapidă a compensărilor la care furnizorii de energie au dreptul, urmare aplicării unui preţ plafonat pentru consumatorii casnici şi noncasnici.

În mod similar, preşedintele Comisiei Europene a anunţat două decizii menite să vină în sprijinul gospodăriilor şi firmelor din UE care se confruntă cu facturi uriaşe la energie. Este vorba despre plafonarea veniturilor companiilor care produc energie electrică la costuri reduse şi plata unei contribuţii de criză din partea producătorilor de energie bazată pe combustibili fosili. Urmare acestor soluţii ale Comisiei Europene, se estimează că 140 de miliarde de euro vor fi mobilizate şi destinate amortizării de către statele membre ale UE, respectiv de atenuare a şocurilor creşterilor de preţ pe acest segment.

Cele două măsuri au fost deja promovate de PSD şi adoptate de Guvernul României, reuşind astfel să luăm o parte din povara financiară de pe umerii românilor, cauzată de rata inflaţiei şi scumpirile facturilor din ultima perioadă”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat din Malu cu Flori dispărut de acasă, găsit în șoc termic termic într-o livadă

Publicat

pe

Efective sporite de polițiști, jandarmi, pompieri dar și voluntari au participat, ieri – 30 noiembrie 2022, la o misiune de căutare a unei persoane dispărute de la domiciliu în data de 28 noiembrie.

Un bărbat de 52 de ani, din Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a plecat de acasă. Familia a alertat autoritățile după ce au văzut că acesta nu mai apare.

După aproximativ 3 ore de căutări, cetățeanul a fost găsit într-o livadă. A fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital întrucât se afla în șoc termic și prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe brațe și pe picioare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats