Connect with us

ACTUALITATE

O polita RCA care sa acopere toate prejudiciile aduse masinii tale

Publicat

pe

Nu incape indoiala ca, alaturi de graficele si studiile realizate, putem observa ca suntem una dintree tarile in care au loc unele dintre cele mai multe accidente rutiere, cauzele acestora fiind destul dee diverse: soferi neexperimentati sau teribilisti, masini second-hand si modele vechi precum si o infrastructura destul de invechita si drumuri periculoase in multe zone ale tarii, alaturi de multe alte aspecte ce pot conduce la producerea de accidente. Din fericire insa, o mare parte dintre acestea nu se soldeaza decat cu daune materiale si financiare ci nu umane, unde ar puta fi ceva mai problematic, in special in cazul unui deces.

Pe cat de mult costa achizitia una masini, pe atat de mult costa si intretinerea si reparatiile pe car ar fi nevoie sa le aducem acesteia. De aceea, oricat de teribilisti am fi sau oricat de increzatori la volan, tindeme sa conducem cu grija, in multe situatii. Chiar si asa, exista situatii in care nu putem evita producerea unui incident de catre noi, chiar fara sa vrem, sau sa fim implicati intr-unul, din vina altor persoane, participanti in trafic sau pietoni. Exista cu toate acestea solutii care ne ajuta sa nu inregistram pierderi financiare foarte mari, prin intermediul politelor de asigurare, cele mai cunoscute in cazul masinilor fiind politele RCA si CASCO.

Polita de asigurare pentru Raspundere Civila Auto, asa cum este denumita, este obligatorie pentru toti posesorii de autoturisme ce sunt inregistrate si inmatriculate in Romania. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Astfel, putem deduce inca din start ca propria asigurare RCA nu acopera daunele pe care le producem sau sunt produse masinii noastre, noua sau altor bunuri care ne apartin. Pentru asta, avem nevoie de asigurarea celui ce se face vinovat de daunele provocate iar alternativ, asigurarea naostra acopera daunele pe care le producem noi altora.

Asigurarea RCA de aplica atat masinii in sine cat si atelajelor pe care le putem adauga la aceasta, asemeni remorcilor. Acestea trebuie la randul lor inregistrate si inmatriculate pentru a putea circula cu ele in legalitate.

O astfel de asigurare see poat obtine de ela diverse agentii acreditate in acest sens, numite asiguratori, in timp ce noi, ca si posesori de autoturisme suntem asiguratii. Exista atat agentii care in mod direct astfel de polite, atat auto cat si de alta natura, cat si agentii care actioneaza ca si intermediari, numite in cele mai multe cazuri brokeri de asigurari. Iar alegerea unui intermediar se dovedeste de multe ori a fi o alegere mult mai buna, in special pentru masinile inregistrate pe o firma. Dupa cum bine stiu toti soferii, pretul asigurarii RCA difera de la o agentia la alta precum si in functie de numeroase alte aspecte. Se cauta astfel agentiile care sa ofere preturi cat mai accesibil dar in acelasi timp, valori minime si maxime cat mai bune.

Ca si in cazul altor servicii, exista fara indoiala si agentii care incearca sa profite de consumatori sau sa nu le ofere cele mai bune variante si astfel, este bine ca inainte de a alege un anumit asigurator pentru polita RCA, sa facem o investigatie amanuntita a serviciilor pe care le ofera si preturile pe care le practica. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca masina pe care o conduceti afecteaza costul primelor de asigurare. Anumite masini va pot ajuta sa va reduceti costurile de asigurare auto, iar altele va pot creste primele. Exista mai multi factori despre masina dvs. care va pot afecta primele de asigurare auto rca. Urmatorii nu sunt singurii factori care determina ce veti plati pentru asigurarea auto, dar sunt importanti de luat in considerare. O masina ceva mai veche poate costa uneori sa asigure mai putin decat una noua. Acest lucru se datoreaza faptului ca masinile noi au o valoare de piata mai mare si, de obicei, vor costa mai mult pentru reparare sau inlocuire. Masinile mai vechi, rulate mai multi ani pot fi mai accesibile la reparare decat masinile noi, deoarece poate exista un surplus de piese pentru masinile care au cativa ani.

Printre cei mai buni brokeri de asigurari auto de numara si cei de la Prestigeasig, ale caror servicii se aplica in cazul multor polite de asigurare, atat pentru persoane fizice cat si juridice. Prin intermediul lor putem afla din start un pret aproximativ pentru asigurarea pe care am dori sa o obtinem pentru un autovehicul, gratie calculatorului RCA disponibil pe site-ul lor. In acest fel, putem obtine tarife RCA ieftin prin care sa avem siguranta ca putem acoperi eventualele daune pe care le-am putea provoca in cazul unui accident.

Cele mai dorite de catre soferi, fie ca sunt cei vinovati de un accident sau cei care sunt victime, sunt impacarile amiabile, prin care nu mai este necesara implicarea politiei si a altor institutii de ordine ci doar prin stabilirea termenilor de catre cei implicati in incident si finalizarea fara alte probleme. Acesta este cazul accidentelor simple dar si a celor in care nu exista victime umane ci doar daune materiale, ce pot fi remediate. Implicarea politiei, medicilor, in cazul unui accident mai complex, aduce de la sine alte complicatii si cheltuieli. Desigur, si acestea pot fi acoperite de o polita RCA buna insa consuma timp si energie, fiind nevoie de parcurgerea a mai mult etape pana cand toti cei implicati sunt despagubiti. (P)

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salvatorul de onoare al anului este un pompier din Giurgiu

Publicat

pe

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, a primit, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordin al inspectorului general al IGSU, insigna „Salvatorul de onoare al anului”.

Pompierul giurgiuvean a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol.

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată.

Am intrat imediat în curte și am luat copilul în brațe. Am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Ca paramedic SMURD, știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze.

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație…” își amintește Cornel.

O poveste emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit: plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats