Connect with us

ACTUALITATE

Partenerele fotbaliștilor de la Cupa Mondială trebuie să respecte o serie de reguli în Qatar

Publicat

pe

Daily Mail a publicat o listă de indicații pe care le-au primit soțiile fotbaliștilor din naționala Angliei cu privire la șederea loc în Qatar pe parcursul Cupei Mondiale. Mesajul principal al acestei informări este că, în statul arab, jucătorii și partenerele lor nu trebuie să se considere mai presus de lege și vor trebui să se supună acelorași reguli precum turiștii obișnuiți.

Brazilia este principala favorită la câștigarea turneului final din Qatar, fiind urmată de Franța, Anglia și Argentina, informează siteuripariuri.ro. Prin urmare, nu ar fi de mirare ca elevii lui Gareth Southgate să petreacă foarte mult timp în Qatar.

În cazul în care va câștiga grupa B, din care mai fac parte SUA, Țara Galilor și Iran, următorul adversar al englezilor ar putea să fie Țările de Jos. Apoi, în sferturi, Kane și compania ar putea să de Argentina sau Franța; sferturile de finală se vor disputa în datele de 9 și 10 decembrie, la 3 săptămâni după startul turneului, însă jucătorii vor fi petrecut aproximativ o lună în Qatar până acel moment. Și probabil că însoțitoarelor nu le va fi ușor să respecte toate regulile impuse…

Unul dintre punctele cheie scoase în evidență purtarea unor ținute decente și evitarea manifestărilor de afecțiune în public. Acest lucru pare a fi blând, în comparație cu normele stricte pe care sunt obligate să le respecte femeile din lumea arabă: acestea sunt obligate să poarte văl, nu pot avea permis de conducere și nici măcar nu au voie să iasă din casă fără acordul soțului.

Un alt aspect face referirea la politica strictă a Qatarului cu privire la aruncarea gunoiului, care este se pedepsește cu o amendă de 6.000 de lire sterline și până la un an de închisoare. În plus, acestora li s-a transmis că nu au voie să consume alcool și nici să înjure în public, precum și să asculte muzică, să cânte, să strige sau să se comporte nerespectuos în timpul celor 5 chemări zilnice la rugăciune.

În final, partenerele fotbaliștilor au fost informate și cu privire la evitarea fotografierii clădirilor guvernamentale, așa că acestea vor fi nevoie să se gândească de două ori înainte de a-și alege locul pentru a face un selfie.

Un lucru de care trebuie să țină cont orice turist care merge la Cupa Mondială din 2022 este că, o mulțime de hoteluri din Doha au anunțat că nu vor difuza meciurile de la turneul final. Acest lucru se datorează faptului că, fiecare bar sau restaurant care dorește să transmită partidele trebuie să plătească o taxă de 24.000 de lire sterline către deținătorul drepturilor, BeIN Sport.
În ceea ce privește consumul de alcool, suporterii vor putea consuma băuturi alcoolice înainte și după fiecare meci în „fanzones”. De asemenea, persoanele care se află în stare de ebrietate vor fi duse într-un cort special amenajat, unde vor putea să se odihnească sau chiar să doarmă; nu vor putea pleca de acolo până când nu-și vor fi revenit. Pe parcursul partidelor, suporterii vor putea să consume numai bere fără alcool.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats