Connect with us

ACTUALITATE

Consultare publică la Doicești privind viitoarea centrală nucleară. Poți completa și un chestionar

Publicat

pe

Senatorul de Dâmbovița Dragoș Popescu va organiza, joi – 3 noiembrie 2022, de la ora 17:00, o consultare publică la Casa de Cultură din comuna Doicești în legătură cu dezvoltarea unei centrale nucleare pe amplasamentul fostei termocentrale din localitate.

Reamintim faptul că, în luna iunie, entitățile implicate în acest proiect au organizat o primă dezbatere publică pe subiect, dar au fost incapabile sau nu au vrut să răspundă deschis întrebărilor ce au fost puse, astfel că ziariștii din județ nu au mai primit invitație la întâlnirea din iulie, promovarea proiectului fiind realizată prin intermediul presei din București, care, fără supărare, nu este ancorată la realitățile din plan local.

„În luna mai a acestui an s-a bătut palma pentru dezvoltarea primului reactor modular mic (SMR) din România (și din lume) pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești, județul Dâmbovița. Amplasamentul a fost identificat în urma unui studiu aprofundat realizat cu fonduri în valoare de 1,2 milioane de dolari primite de către Nuclearelectrica. Studiul nu este public, iar comunitatea locală nu a fost consultată cu privire la această decizie.

Este important să aflăm care sunt îngrijorările cetățenilor, mai ales ale locuitorilor din comuna Doicești și să primim răspunsuri la întrebările acestora. În acest sens, consider binevenită întâlnirea între cetățeni și autorități, instituții abilitate, politicieni și activiști sau organizații, cu scopul de a clarifica anumite aspecte și de a identifica atât avantajele, cât și dezavantajele acestei investiții”, a precizat senatorul Dragoș Popescu.

Fie că vor participa sau nu la dezbaterea care va avea la c săptămâna viitoare, dâmbovițenii, în special cei care locuiesc în comuna Doicești, sunt invitați să completeze un chestionar despre cum văd ei investiția de la Doicești (click aici).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

VIDEO – DEZBATERE 15 IUNIE 2022

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 5.000 de euro la hectar, ajutor de stat pentru cultivatorii de tutun!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publika.md)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2022. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

În județul Dâmbovița, au aplicat pentru ANT 1 – culturi în teren arabil – 17.826 de fermieri, ANT 4 – tutun – 1 fermier, ANTZ 7 – sector lapte bovine – 336 fermieri, ANTZ 8 – sector carne bovine – 1.194 fermieri, ANTZ 9 – ovine / caprine – 361 fermieri, ne informează Centrul APIA.

Valoarea plafonului la nivel național este de 223.998.200 euro, se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și a fost repartizată astfel:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats