Connect with us

Dâmboviţa

Claudia Gilia a predat conducerea OFSD Dâmbovița deputatei Carmen Holban. Votul a fost unanim

Publicat

pe

Organizația de Femei a PSD Dâmbovița și-a desemnat, în această seară, o nouă structură de conducere. Au participat la conferința județeană de alegeri 526 de reprezentante ale structurilor OFSD din teritoriu, din cele 560 care au fost convocate. Doamnele social-democrate au fost susținute în demersul lor de președintele PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, de secretarul general Daniel Cristian Stan, de deputații Radu Popa, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, precum și de numeroși primari, viceprimari și consilieri locali care au fost prezenți la acest eveniment politic. De asemenea, au răspuns invitației parlamentare PSD din mai multe județe ale țării: Argeș, Bacău, Giurgiu, Prahova, Vâlcea, Galați, Vrancea, Mureș, Botoșani, Neamț și, bineînțeles, din municipiul București. De asemenea, a venit la Târgoviște europarlamentarul PSD Carmen Avram.

Înainte de a se intra în lucrările conferinței, așa cum ne-a obișnuit în cei 9 ani de când conduce Organizația de Femei a PSD Dâmbovița, președinta Claudia Gilia a promovat un grup de copii talentați din municipiul Moreni, încredințându-le misiunea de a intona Imnul Național. Micuții artiști au susținut apoi un scurt program muzical, apreciat de toți cei prezenți în sală.

În debutul conferinței județene a OFSD Dâmbovița, Claudia Gilia a prezentat succint modul cum sunt reprezentate femeile social-democrate în conducerea PSD Dâmbovița, dar și la nivel administrativ. A urmat apoi un scurt bilanț al activităților desfășurate, sub forma unor slide-uri foto.

A spus Claudia Gilia că nu au fost ani ușori, cei în care a îndeplinit funcția de președinte al OFSD Dâmbovița, dar au fost și extrem de plăcuți, întrucât a avut alături „cea mai frumoasă și mai implicată echipă”, o echipă „unită și cinstită”, care s-a aflat în prima linie în toate campaniile electorale, o echipă care „a arătat că valoarea unui om stă în competențe și în puterea sa de muncă”.

„M-ați ajutat să-mi fie ușor. Mi-ați arătat drumul drept pe care să mergem înainte. M-ați învățat să fiu curajoasă și demnă, iar acum este timpul pentru un nou început”, a mai spus Claudia Gilia, care a punctat, totodată, că noua conducere a OFSD Dâmbovița va trebui să răspundă unor provocări și mai mari.

Anterior votului, care a fost unul deschis, prin ridicare de mână, au luat cuvântul o parte a invitaților, președintele PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan și secretarul general al organizației – Daniel Cristian Stan. Toți vorbitorii, bărbați și femei deopotrivă, le-au îndemnat pe doamne să se implice mai mult în activitatea politică, să-și asume candidatura pentru diferite funcții atât la nivelul partidului cât și în plan administrativ, fiecare în comunitatea din care provine, dar și pentru Consiliul Județean Dâmbovița.

Europarlamentarul Carmen Avram a fost tranșantă și le-a cerut femeilor să se valorizeze mai mult, să renunțe la prea multa modestie de care au dat dovadă până acum. A spus Carmen Avram că acesta este și semnalul care se dă de la Bruxelles, unde nu se mai fac numiri în posturi decât în procent de 50% femei și 50% bărbați.

„Este o vreme a femeilor, pentru că femeile au ceva special. Femeile au foarte multă empatie și, nu, asta nu este o slăbiciune. Trebuie să credem în noi și să punem tot sufletul în ceea ce facem. Nu lăsați forțele extremiste să cucerească această țară!”, a fost mesajul de final al europarlamentarei Carmen Avram.

Un discurs mobilizator a avut și deputata Simona Bucura Oprescu de la Argeș – vicepresedintă a OFSD la nivel național.

„Eu nu am nimic să le demonstrez bărbaților. Și noi și domnii suntem colegi și avem nevoie unii de ceilalți. Împreună trebuie să construim o țară ca afară aici, acasă. Putem face România să respire viitor. Dacă România are o șansă, această este PSD”.

Secretarul general al PSD Dâmbovița, Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște, a punctat că în PSD sunt oameni competenți, bărbați și femei, care au dovedit că știu să facă lucruri bune pentru comunitățile locale. A vorbit apoi despre anul electoral 2024, concluzionând că, în județul Dâmbovița, PSD va ieși învingător.

„Vom câștiga alegerile europarlamentare, vom bate rău la locale, vom obține un scor asemănător la parlamentare și vom contribui la câștigarea alegerilor prezidențiale”, a fost mesajul transmis de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan – secretarul general al PSD Dâmbovița.

A urmat la cuvânt liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Acesta a declarat, în glumă, că are o mare problemă în organizație: o structură puternică a femeilor, care și-a spus cuvântul în toate bătăliile politice din județ. A mai punctat Corneliu Ștefan că a sprijinit necondiționat doamnele care au dorit să candideze și va continua în această direcție. Consideră președintele PSD Dâmbovița că femeile sunt mai serioase decât bărbații atunci când fac politică.

„Nu vreau să vă laud, dar am exemple foarte clare. Sunt foarte puține femei care, într-un mandat, două sau mai multe, au plecat de la un partid la altul, după cum bate vântul”.

Corneliu Ștefan i-a stabilit conducerii OFSD Dâmbovița și un target pentru anul electoral 2024: să promoveze cât mai multe doamne și domnișoare pe listele de candidați la alegerile locale din fiecare localitate, dar și pentru Consiliul Județean și Parlamentul României. A mai spus Corneliu Ștefan că își dorește să existe și o candidată din județul Dâmbovița pe lista națională a PSD pentru Parlamentul European.

„Acestea sunt obiectivele pentru care trebuie să vă luptați pentru anul 2024. Dumneavoastră sunteți cele care ne dați adevărata forță să ducem la bun sfârșit proiectele fără precedent începute în județul Dâmbovița”, a precizat Corneliu Ștefan.

Chiar înainte de exprimarea votului, a cerut cuvântul și deputatul Radu Popa, care a declarat că în politică este important să se țină cont de doamne. A mai spus parlamentarul că modelul de leadership de la Dâmbovița ar trebui preluat și de alții.

„Cred că forța unei organizații nu vine nici din dimensiunea ei, nici din poziționarea ei geografică și nici din structura de gen. Cred că vine din forța ideilor pe care le propagă și le asumă liderii organizațiilor respective, din puterea cu care ei argumentează aceste puncte de vedere. Cred că ideile construiesc solidarități, iar solidaritățile construiesc liderii. Cred că modelul de leadership de la Dâmbovița, inițiat și asumat de domnul Corneliu Ștefan, ar putea fi exportat la nivel național cu ușurință, pentru că am construit la Dâmbovița un model de solidaritate pe care ar putea să-l ia și alții. Sunt în continuare puncte de vedere divergente, dar în momentele importante ne adunăm și suntem împreună. Mi-a plăcut ce a zis Simona (nota redacției: Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeș), cred că fiecare trebuie pus la locul lui, indiferent că e bărbat, că e femeie, cred că asta construiește forța unei echipe”.

A mai transmis deputatul Radu Popa și un mesaj legat de anul electoral 2024.

„Pentru noi, cele mai importante alegeri vor fi cele prezidențiale. Alegerile locale, cel puțin la Dâmbovița, nu vor fi o problemă. Alegerile parlamentare, îmi place să cred că nici acestea nu vor fi o problemă, dar ne trebuie un președinte care să iubească democrația. Nu ne trebuie un președinte al nostru, care să dea un Guvern al său, ne trebuie un președinte dintre noi, pentru români. Ne trebuie un președinte care să nu creadă că cel mai mare dușman al său este un partid politic. Ne trebuie un președinte care să se bată pentru români. De aceea, plecăm din seara asta cu gândul că trebuie să câștigăm alegerile prezidențiale din 2024 și toate eforturile pe care le facem de azi înainte trebuie să fie îndreptate în această direcție și să punem ordine în țara asta”, a spus Radu Popa.

Președintă a Organizației de Femei a PSD Dâmbovița a fost desemnată, cu unanimitate de voturi, deputata Carmen Holban. Secretar executiv a fost aleasă Ionela Șerban – viceprimarul comunei Răzvad. Biroul de conducere al OFSD Dâmbovița mai are 12 vicepreședinte – Luciana Cristea, Doina Boboacă, Ioana Radu, Georgeta Dincă, Cornelia Stan, Cerasela Roșoiu, Mioara Costache, Mirela Bărăscu, Luisa Bărboiu, Adina Stoican, Georgeta Popa și Virginia Ivașcu – și 14 membre.

„Mulțumesc pentru votul dumneavoastră. Mulțumesc, Claudia Gilia, pentru tot ce ai făcut în această organizație frumoasă. Mulțumesc, domnule președinte, pentru că susțineți femeia și vă cer sprijinul în continuare în activitățile noastre. (…)

Avem un program de activitate laborios, însă vreau să vă spun că tot ce vedeți sunt femei puternice, care vor face. Programul nostru va fi vizibil. Obiectivele OFSD Dâmbovița pentru următorii ani se vor sincroniza cu obiectivele generale ale Partidului Social Democrat, astfel încât toate acțiunile noastre, cu caracter politic, electoral, social, cultural, să răspundă nevoilor societății.

Vom pune în centrul preocupărilor noastre cetățeanul și comunitatea”, a spus noua președintă a Organizației de Femei a PSD Dâmbovița – deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Bugetul CJ Dâmboviţa pentru 2023 asigură continuarea proiectelor în implementare

Publicat

pe

Aleșii județeni au fost convocați astăzi, 2 februarie 2023, în ședință extraordinară a CJ Dâmbovița. Pe ordinea de zi, opt proiecte de hotărâre, toate de importanță deosebită pentru buna funcționare a unor instituții subordonate, din domeniul medical, cultural, educațional și sportiv.

În afară de aprobarea unor alocări financiare necesare Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, de aprobarea Programului minimal de activități artistice al Centrului Județean de Cultură, de aprobarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”, spre aprobarea consilierilor s-a mai aflat și Proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița.

După cum am văzut de fiecare dată, președintele Corneliu Ștefan și aparatul tehnic de specialitate din subordine au venit în fața aleșilor cu documentații foarte bine elaborate și argumentate, astfel încât să fie eliminate din start discuțiile sterile, politicianiste, conceptul de a face opoziție de dragul opoziției.

Toate proiectele expuse au ca rațiune buna funcționare a activității administrative, implementarea și ducerea la bun sfârșit a proiectelor utile dezvoltării comunitățile locale, prin realizarea unor obiective de infrastructură indispensabile asigurării confortului și civilizației în spirit european.

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Județean a fost prezentat de directorul economic al instituției, Carmen Igescu. Șefa acestui compartiment a spus că s-a ținut cont de specificul și nevoile fiecărei entități subordonate în parte.

Președintele Corneliu Ștefan a ținut să mulțumească tuturor consilierilor județeni pentru votul în unanimitate acordat proiectului privind bugetul propriu al CJD. De asemenea, le-a mulțumit și colegilor din aparatul propriu, pentru munca depusă în vederea găsirii resurselor financiare pentru continuarea proiectelor din județ.

„Vom duce la capăt obiectivele începute la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Vorbim de investițiile pe care le realizăm la drumurile județene și de cofinanțările pe care le avem la proiectele mari pe Programul Național „Anghel Saligny”, la proiectele europene derulate la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița. Am asigurat toate sumele necesare pentru a continua Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), un program de succes pentru toate comunitățile locale. Avem sumele necesare pentru a deschide și anul acesta etapa a treia a Programului Județean de Dezvoltare Locală”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele CJ Dâmbovița a mai spus că, deși bugetul propriu al Consiliului Județean este mai mic cu 20% decât în 2022, s-au alocat pentru dezvoltare 60% și doar 40% pentru funcționarea unității administrative județene.

„Eu cred că este un buget foarte bun pentru dezvoltarea județului Dâmbovița. Este un buget echilibrat, pentru tot ceea ce am gândit a se realiza la nivelul județului nostru și, ce este mai important, vorbim de un buget care asigură continuitatea proiectelor pe care le avem în implementare în județul Dâmbovița”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats