Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Președintele Corneliu Ștefan, bilanț la 2 ani de mandat: Vreau ca schimbarea în bine să fie resimțită de fiecare dâmbovițean!

Publicat

pe

Au trecut doi ani de când liderul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean, ca rezultat al alegerilor locale din septembrie 2020, când Partidul Social Democrat a obținut în Dâmbovița un scor istoric. De reținut și de apreciat este faptul că, pas cu pas, Corneliu Ștefan a materializat sau are în diferite stadii de implementare toate promisiunile electorale. După listă. Nici un obiectiv din cele expuse în fața cetățenilor nu a fost abandonat sau transformat în simplu element de imagine. Echipa de la Consiliului Județean Dâmbovița coordonată de Corneliu Ștefan a performat, a obținut rezultate în plan investițional și asta s-a întâmplat într-o perioadă dificilă, de crize generate de pandemia de coronavirus, de explozia prețurilor la energia electrică și gaze naturale și apoi întregul tăvălug, cărora li s-a adăugat și situația excepțională produsă de războiul din Ucraina.

Corneliu Ștefan nu s-a lăsat copleșit de problematica apărută ca urmare a întârzierii unor programe de finanțare pe fonduri europene. Pentru prima dată în România, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a inițiat și pus în practică cu succes Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). Astfel, cu sprijinul autorităților județene, unitățile administrativ-teritoriale au putut să își ducă la capăt proiectele deja începute și să implementeze altele noi. Vorbim despre execuția unor lucrări de infrastructură rutieră, baze sportive, locuri de joacă etc.

Pe 29 octombrie 2020, Corneliu Ștefan a depus jurământul de credință în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Astăzi, la doi ani de la acel moment, a venit în fața dâmbovițenilor cu un raport de activitate. Al doilea. A precizat Corneliu Ștefan că 2022, în ciuda multiplelor obstacole, a fost un an plin în realizări. A fost anul implementării unor proiecte majore, fără de precedent pe panoplia succeselor în administrație.

„Alături de echipa de la Consiliul Județean, am reușit să deblocăm investiții importante pentru dâmbovițeni, să semnăm contracte de finanțare pentru o multitudine de obiective de interes județean. Vreau ca schimbarea în bine să fie resimțită de fiecare dâmbovițean. Am cerut și voi cere în continuare tuturor colegilor mei din Consiliul Județean, primarilor, consilierilor locali și județeni, parlamentarilor, să păstreze același ritm alert pentru ca rezultatele să devină și mai vizibile în județul nostru. În cei doi ani de mandat, am semnat contracte pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice și contracte de execuție de aproximativ 3 miliarde de lei”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Șeful administrației județene a trecut în revistă cele mai importante proiecte, unice prin valoare, amploare și interesul general pe care îl servesc. Vorbim despre inelul doi de centură al municipiului Târgoviște, inelul de centură pentru orașele Pucioasa și Fieni.

„Avem deja semnate protocoalele cu Ministerul Transporturilor pentru finanțarea acestor drumuri expres, investiții cu o valoare totală de 320 milioane de euro. La Centura ocolitoare a municipiului Moreni, suntem în evaluarea ofertelor pentru studiul de fezabilitate. Avem drumul de legătură pentru orașul Găești, un proiect finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny” cu o valoare de 80 de milioane de lei. Avem semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Sunt deja semnate protocoalele și hotărârile de Consiliu Județean privind asocierea cu orașul Găești și comunele Dragodana, Petrești și Mogoșani în vederea demarării acestui proiect.

A fost finalizat podul peste râul Argeș de la Corbii Mari. Obiectivul a fost redat circulației rutiere. De asemenea, lucrările la podul de la Ibrianu, comuna Cornești, sunt în grafic. A precizat Corneliu Ștefan că, în maximum o lună, execuția va fi finalizată. Pragul de fund al podului peste Argeș de la Potlogi, un alt proiect de anvergură, a fost finalizat cu succes.

În zona montană, pe DJ 714, tronsonul Bolboci – contur lac acumulare – Cheile Tătarului, drum deosebit de important în comunicarea rutieră cu Stațiunea de interes național Peștera-Padina.

Rămânând la acest capitol deosebit de important pentru economia și viața socială a județului care îl reprezintă infrastructura rutieră, a spus președintele Corneliu Ștefan că, prin Hotărâre de Consiliul Județean, au fost aprobați indicatorii tehnico- economici la studiul de proiect tehnic pentru DJ 712 Târgoviște – Pucioasa, pentru drumul județean Gura Ocniței – Ocnița și Adânca – Cornești, până la DN 1A.

„Anul viitor, sperăm să se deschidă axa de finanțare pe Programul Operațional Regional și vom depune documentele și pentru aceste drumuri județene. Sunt trei loturi care reprezintă cel mai mare proiect pe infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cu o valoare de 65 milioane de euro”, a explicat președintele CJ Dâmbovița.

Sănatatea a reprezentat pentru Corneliu Ștefan și echipa sa de la Consiliul Județean prioritate zero. Le-a promis dâmbovițenilor că va investi masiv în acest domeniu și s-a ținut de cuvânt. În momentul de față, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște se află în curs de execuție trei proiecte privind extinderea și dotarea bazei medicale dâmbovițene.

„Construim un Ambulatoriu nou, extindem Secția Primiri Urgențe și, nu în ultimul rând, extindem Secția Cardiologie și vom instala un angiograf indispensabil investigațiilor medicale de specialitate. Valoarea acestor proiecte depășește 40 milioane de lei. Lucrările la Secția de Cardiologie și dotarea cu angiograful sunt finanțate în totalitate de la bugetul Consiliului Judeţean Este vorba de alocări de 2 milioane de euro”, a menționat Corneliu Ștefan.

Un lucru fără de precedent, nemaiîntâlnit în România ultimilor ani. În doi ani, au fost angajați la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște 50 de medici, media de vârstă a acestora fiind de 36 de ani. Și, ce este important, doresc să rămână în Dâmbovița.

Încă un element de tip reușită. Dâmbovița, prin implicarea președintelui Corneliu Ștefan, a tuturor primarilor, a fost primul județ din România căruia i s-au aprobat proiectele pe Programul Național „Anghel Saligny” care vor fi derulate prin Ministerul Dezvoltării. Valoarea totală a proiectelor depuse de 82 de unități administrativ-teritoriale, la care se adaugă și cele patru proiecte eligibile ale CJ Dâmbovița, se ridică la 1,36 miliarde de lei.

Așa cum menționam la început, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și-a asumat cu curaj demararea unui proiect încă unic în România. Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL).

„Un program apreciat de toți primarii, indiferent de culoarea politică, de toți locuitorii județul Dâmbovița. Am semnat pe PJDL 46 de proiecte în 2021 de care vor beneficia locuitorii din 35 de localități. Valoarea proiectelor aprobate este de aproximativ 97 milioane de lei. CJ va suporta din bugetul propriu 96 de milioane lei. Anul acesta, pe PJDL 2, am semnat proiecte de 230 milioane de lei, iar Consiliul Județean contribuie cu 98 de milioane de lei”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

Pe componenta Mediu, în județul Dâmbovița se află în faza de implementare unul dintre cele mai mari și ambițioase proiecte privind gestionarea deșeurilor din România. Pe o locație aleasă cu grijă pe teritoriul comunei Șotânga, va fi construită o adevărată uzină de tratare și colectare selectivă a deșeurilor. Investiția are o valoare de 110 milioane de euro.

„Am discutat cu reprezentanții României la Comisia Europeană și vor susține în perioada următoare proiectul nostru din Dâmbovița. Voi merge personal la Bruxelles pentru a susține în fața Comisiei Europene cel mai important proiect la capitolul mediu din județul nostru și, nu în ultimul rând, de la nivelul României. Așa cum ne-am propus, până la sfârșitul anului vom semna contractul de finanțare”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

A mai amintit președintele Consiliului Județean Dâmbovița și de Programul de colectare selectivă a deșeurilor menajere, unul dintre cele mai bine puse la punct din România pe care îl realizează cu operatorul Supercom SA. Proiectul se va derula pe o perioadă de 8 ani și are o valoare de 350 de milioane de lei. Au fost distribuite în toate localitățile județului pubelele necesare colectării selective. Transportul deșeurilor este asigurat de o flotă de 120 de autovehicule speciale.

La capitolul sport și cultură, pentru CJ Dâmbovița au fost, de asemenea, doi ani în care s-au conturat proiecte importante, care vor scoate județul din anonimat.

„Am continuat finanțarea noului stadion de la Târgoviște. Suntem în plină procedură privind ofertele care au fost depuse la Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a proiectului este 310 milioane de lei fără TVA. Consiliului Județean a pus la dispoziție terenul pentru construcția noului complex sportiv. De asemenea, autoritățile județene vor cofinanța proiectul cu suma de 250 miliarde lei vechi. Totodată, ne vom ocupa și de asigurarea tuturor utilităților la acest important proiect”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

La capitolul cultură, Consiliului Județean Dâmbovița se află în faza finală de predare a studiului de fezabilitate a proiectul privind conservarea și restaurarea fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște.

„Este un proiect pe care îl tratăm cu mare seriozitate. În perioada imediat următoare, va fi finalizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, iar la începutul anului 2023 vom scoate la licitație lucrările. Investiția are o valoare de 12 milioane de lei. Tot anul acesta, pentru prima dată, am organizat „Zilele județului Dâmbovița” – 510 ani de atestare documentară. Evenimentul s-a consumat în perioada 1-5 iunie. Au fost 5 zile pline cu multiple manifestări cultural-sportive. Peste 30 de mii de dâmbovițeni au fost alături de noi. Cel mai așteptat moment a fost redeschiderea Curții Domnești și a Turnului Chindia”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 22 aprilie 2025

Publicat

pe

De

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni, marți – 22 aprilie 2025, de la ora 09:00, în ședință extraordinară de lucru, având înscrise pe ordinea de zi următoarele proiecte de hotărâre:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Județean Dâmboviţa și-a mutat activitatea în zona Pieței 1 Mai Târgoviște

Publicat

pe

De

Începând de astăzi, 17 aprilie 2025, toate direcțiile de specialitate ale Consiliului Județean Dâmbovița s-au mutat din sediul din Piața Tricolorului nr. 1, Târgoviște, întrucât Palatul Administrativ va intra într-un amplu proces de consolidare și reabilitare.

Activitatea instituției se desfășoară, de acum înainte, în clădirile fostei Facultăți de Științe Economice din cadrul Universității Valahia, situate pe Strada Locotenent Stancu Ion nr. 35.

Vom prelua toate solicitările adresate instituției exclusiv la noul sediu!

Datele de contact (adrese de-mail și telefoane actualizate) vor fi disponibile pe site-ul: www.cjd.ro

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente și vă mulțumim pentru înțelegere!

Sursa: Consiliul Județean Dâmboviţa

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite