Connect with us

Dâmboviţa

Tânărul antreprenor Aurel Enache a preluat conducerea organizației PNL Doicești

Publicat

pe

Sursa foto: mediafluxdb.ro

Organizația PNL Doicești are la conducere, începând de duminică – 6 noiembrie 2022, un tânăr antreprenor care nu a mai activat până acum în politică. Aurel Enache și-a stabilit ca target câștigarea alegerilor locale din 2024. Spune că actualul primar al comunei nu este capabil să acceseze fonduri pentru dezvoltarea localității și nu a făcut mai nimic în această direcție.

Sursa foto: mediafluxdb.ro

„Împreună cu echipa mea de consilieri locali dorim să schimbăm fața acestei localități care a rămas foarte mult în urmă, în loc să se dezvolte așa cum ar fi trebuit. Dorim o schimbare la nivelul comunei Doicești și, cu siguranță, în 2024, Partidul Național Liberal va câștiga Primăria și majoritatea în Consiliul Local. Nu am niciun interes financiar, singura mea dorință este de a aduce modernizarea comunei în care eu și familia mea am crescut și vom rămâne. Nu am să fiu om al politicii, ci administrator în slujba cetățenilor”, a declarat Aurel Enache.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: S-au reluat lucrările la școala din Bănești, comuna Sălcioara

Publicat

pe

Despre comuna Sălcioara, am tot scris. Am urmărit cu maximă atenție activitatea administrativă a edilului Valentin Pârvu, un primar care încearcă, și până acum a reușit, să țină pe linia de plutire o comunitate formată din 9 sate, răsfirată pe o suprafață întinsă, formată din oameni simpli, mulți bătrâni, fiindcă tinerii fie au fugit la oraș, fie au plecat spre zările mai prospere ale Europei. Unii, din câte ne-a mărturisit Valentin Pârvu, s-au întors acasă, și-au construit locuințe frumoase, și-au deschis câte o mică afacere agricolă, dar sunt destui și cei rămași în străinătate sau care și-au cumpărat apartamente la oraș.

Există însă speranța ca Sălcioara să renască. Trebuie însă finalizate utilitățile care fac diferența între viața arhaică și confortul și civilizația contemporaneității. Vorbim aici despre rețele de apă, canalizare, gaze naturale, despre școli moderne, grădinițe, instituții de cultură. Apoi, vine restul, oamenii se vor așeza cu siguranță în localitate, apar investitori, se pot deschide capacități de producție…

Ne oprim astăzi la școală. Cea nouă, pe care Primăria o construiește în centrul comunei, la Bănești, acolo unde se află și sediul administrației locale și dispensarul medical. Ne-a spus edilul Valentin Pârvu că a vrut să înalțe o instituție de învățământ model, să țină pasul cu cea din comuna vecină, Braniștea.

Clădire impozantă, cu o arhitectură plăcută, cu clase largi, luminoase. În cele 12 săli, la care se adaugă și câteva laboratoare tematice, urmează să fie aduși toți cei peste 300 de copii din comună. Transportul va fi efectuat după un program bine stabilit, cu microbuzul școlar. În conexiune cu corpul unității educative, se prefigurează și o sală de sport, inclusiv cu teren la exterior.

Investiția, școală cu clasele I-VIII în satul Bănești, are o valoare de 4.522.000 de lei. Proiectul a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II). Lucrările au demarat în ritm alert, apoi a intervenit o sincopă în activitatea firmei constructoare. O vreme, nu s-a lucrat deloc, însă acum, după cum ne-a precizat Valentin Pârvu, a fost reluat procesul de execuție.

„Orice ar zice cârcotașii, cei care stau la pândă pentru a ne denigra nemeritat, pentru a vâna greșeli, la ordin, neavând habar cum se derulează un proiect, că sunt tot soiul de obstacole, de piedici, de situații neprevăzute, noi mergem mai departe. Ne vom duce investițiile la capăt. Recunosc, este greu. Poziționarea, geografia localității noastre nu ne ajută, ne confruntăm cu probleme multiple în accesarea de fonduri, cu valoarea proiectelor, cu prețurile care nu stau nici ele pe loc, dar nu exasperăm. Ne vom duce proiectele la capăt și, în afară de școală modernă la Bănești, de cămin cultural la Ghinești, de centru medical la Cuza Vodă, vom avea în cele din urmă și rețele de apă, canalizare și gaze naturale în toate satele, dar și drumuri reabilitate. Este un proces de durată, dar, cu răbdare și înțelegere din partea cetățenilor, cu sprijin din partea factorilor de decizie, vom reuși”, ne-a declarat Valentin Pârvu – primarul comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni se pregătește să devină independent energetic

Publicat

pe

Criza generată de creșterea prețurilor la energie electrică, în special pe parcursul anului 2022, l-a determinat pe directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, să caute soluții pentru ca unitatea să-și obțină independența energetică. Prin urmare, a fost inclus în planul investițional pe termen scurt un parc fotovoltaic. În acest fel, se va asigura o bună parte a necesarului de energie electrică pentru societățile care funcționează în Parc. Terenul există, a fost preluat de la Primăria Moreni, și, de asemenea, au fost începute demersurile pentru încheierea unui parteneriat cu o firmă de specialitate.

Vorbim practic despre o facilitate care va însemna foarte mult pentru rezidenți. De altfel, Gabriel Purcaru a dovedit că este mereu atent la nevoile societăților care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni, atitudine care l-a ajutat să atingă un grad de ocupare de 100%. Ba chiar să existe și o „listă de așteptare”, în sensul că numeroși agenți economici își doresc să deschidă capacități de producție aici. Din păcate, odată cu ultima preluare de teren – 1,35 hectare de la Primăria Moreni, nu prea mai sunt posibilități de extindere a suprafeței Parcului Industrial Moreni. Directorul Gabriel Purcaru se gândește însă la o resistematizare a incintei, cu fonduri europene nerambursabile.

La sfârșitul anului 2023, în Parcul Industrial Moreni activau 52 de societăți comerciale, cu obiect de activitate diversificat, respectiv: reparare echipamente specifice activității de foraj petrolier; operațiuni de mecanică generală; confecții metalice; confecții textile; fabricare de mobilier și depozitare. Unitatea deține o suprafață totală de 268.069 mp (26,8 hectare), din care aproximativ 40.000 mp (4 hectare) – suprafață construită.

Parcul Industrial Moreni este situat la 20 km de DN1, București – Brașov, 13 km de viitoarea autostradă A3, București – Brașov, 20 km de municipiul Târgoviște și 40 km de municipiul Ploiești. De asemenea, sunt doar 70 de km până la Aeroportul Otopeni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite