Connect with us

Dâmboviţa

Deputat Carmen Holban: Este necesar ca femeile și bărbații să fie remunerați în mod egal pentru o muncă de valoare egală

Publicat

pe

Deputata PSD Carmen Holban a participat la conferința internațională cu tema „Egalitatea de șanse pentru femei și bărbați – legislații și bune practici în România și America Latină”, organizată de Ambasada statului Chile și Comisia de egalitate de șanse pentru femei și bărbați din cadrul Parlamentului României, structură în care deputata dâmbovițeană deține funcția de vicepreședintă. Discuțiile, ne-a precizat Carmen Holban, au fost sincere, prietenești, și au vizat rolul și statutul femeii în societatea de astăzi.

„Deși s-au făcut pași importanți în recunoașterea meritelor femeilor, a capacității noastre de a răspunde, în cel mai profesionist mod, provocărilor din toate ariile mediului privat, administrativ, dar și politic, aceștia sunt încă timizi, așa cum de altfel se recunoaște și în Strategia Uniunii Europene privitoare la egalitatea de gen 2020-2025”, a spus deputata PSD.

Carmen Holban a mai arătat că se simte nevoia accelerării pașilor și etapelor prin care femeile să poată beneficia de același tratament, indiferent de mediul social și profesional în care își desfășoară activitatea.

„Doar împreună vom reuși să schimbăm lucrurile! Este necesar ca femeile și bărbații să fie independenți din punct de vedere economic, să fie remunerați în mod egal pentru o muncă de valoare egală, iar responsabilitățile familiale și financiare să fie repartizate, de asemenea, în mod egal între femei și bărbați”, a mai adăugat vicepreședinta Comisiei de egalitate de șanse pentru femei și bărbați din cadrul Camerei Deputaţilor.

Deputata PSD Carmen Holban a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment cu rezonanță care a arătat interesul manifestat pentru condiția femeii în actuala societate.

„În calitate de vicepreședintă a Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților, le mulțumesc Excelenței Sale Maria Pia Busta Diaz, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Chile în România, Excelenței Sale Maria Laura Da Rocha, ambasador al Republicii Federative a Braziliei în România, Juliei Lorena Fries, deputat al Camerei Deputatelor şi Deputaţilor din Chile, Julia și tuturor colegelor și colegilor mei pentru interesul acordat acestui subiect deosebit de important”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat din Malu cu Flori dispărut de acasă, găsit în șoc termic termic într-o livadă

Publicat

pe

Efective sporite de polițiști, jandarmi, pompieri dar și voluntari au participat, ieri – 30 noiembrie 2022, la o misiune de căutare a unei persoane dispărute de la domiciliu în data de 28 noiembrie.

Un bărbat de 52 de ani, din Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a plecat de acasă. Familia a alertat autoritățile după ce au văzut că acesta nu mai apare.

După aproximativ 3 ore de căutări, cetățeanul a fost găsit într-o livadă. A fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital întrucât se afla în șoc termic și prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe brațe și pe picioare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats