Connect with us

ACTUALITATE

Acces gratuit pentru copii la patinoarul de la Turnul Chindiei, de Moș Nicolae!

Publicat

pe

Copiii vor avea acces gratuit la patinoarul din incinta Curții Domnești de la Târgoviște, în ziua de Sfântul Nicolae.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, care îi invită să vină în număr cât mai mare la Turnul Chindiei și să se bucure de această surpriză.

Patinoarul de la Curtea Domnească va fi deschis începând de sâmbătă – 3 decembrie 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Babel FAST 2024. Conexiuni. 30 de țări, 30 de spectacole, 300 de artiști și invitați

Publicat

pe

Încă un pic de răbdare și începe, la Târgoviște, Babelul, a 12 ediție a Festivalului Artelor Spectacolului organizat de Teatrul „Tony Bulandra” sub excelenta îndrumare a maestrului Mc Ranin, directorul instituției de artă dramatică din Târgoviște. Perioada de desfășurare 10 – 16 iunie 2024.

Festivalul Babel de anul acesta se va desfășura sub deviza „Conexiuni”. Fain. Arta teatrală nu va intra în conexiune cu scrutinul electoral, care se va desfășura pe 9 iunie.

La evenimentul artistic maraton, care se întinde pe o perioadă de 7 zile, vor participa echipe și formații de teatru și de dansatori din 30 de țări ale lumii. Va fi din nou o simbioză plăcută, caldă, prietenească, profesională, cu har actoricesc, a tradițiilor și conceptelor teatrale de pe patru continente.

Babel nu mai reprezintă un experiment, ci este deja un format de artă, de comunicare, o școală de teatru modern, în ton cu vremurile repezi în care trăim. Vor fi oferite iubitorilor de teatru, de gest și mișcare artistică 30 de spectacole. Pasionații de film vor putea viziona, în premieră la Târgoviște, 10 filme din categoria artă. Pe lângă toate acestea, vor mai fi la Babel 2024 expoziții, lansări de carte, ateliere și conferințe tematice.

Astăzi – 17 mai 2024, la întâlnirea cu ziariștii, premergătoare deschiderii Festivalului, s-au aflat Mc Ranin, Liviu Cheloiu – producătorul Festivalului, Eva Berciu – asistent președinte Festival și Mircea Silaghi – directorul artistic al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

Maestrul Ranin, în binecunoscutu-i stil discursiv, cult, ușor ironic și cu stropi de umor bine temperat, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla pe parcursul a șapte zile la Târgoviște. A tradus termenul și conceptul de „conexiune” și care este valoarea sa în teatru, în Festivalul Babel. Am aflat că vor veni, pentru prima dată, artiștii Operei din Pekin, China. O prezență inedită va fi, de asemenea, Teatrul Odin, din Danemarca, fondat de Eugenio Barba, considerat de Mc Ranin ultimul supraviețuitor dintre oamenii mari de teatru ai lumii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Ocolul Silvic Sturzeni, apel către pasionații de enduro: Liniștea ajută puii să crească mari!

Publicat

pe

Ocolul Silvic Sturzeni a lansat pe paginile de socializare un apel către iubitorii de enduro, cărora li se cere să adopte o conduită adecvată, mai ales în lunile mai-iunie, când au loc fătările la cervide – căprioară și cerb comun, dar și la porcul mistreț. Spun silviculturii că este o perioadă în care aceste animale au cel mai mult nevoie de liniște.

„În primele zile de viață, puii și vițeii sunt lăsați de către ciute și căprioare în locruri ferite, deoarece nu pot încă fugi. Aceștia sunt alăptați periodic, iar mama este tot timpul în apropiere. Zgomotele puternice pot speria puii, iar aceștia fie se pot accidenta, fie se pot pierde de mamă, fiind astfel condamnați la o moarte sigură!

Știm că majoritatea pasionaților de enduro sunt și iubitori de natură, așa că vă rugăm să țineți cont de următoarele recomandări:
1. În perioada aprilie-iulie, încercați să vă stabiliți trasee care nu trec prin zone împădurite.
2. Încercați să slăbiți puțin accelerația în această perioadă.
3. Dacă traversați zone cu pădure, circulați doar pe drumurile forestiere existente. Nu vă abateți de la traseu. Animalele sălbatice evită în general drumurile circulate de om.
4. Nu intrați în arii protejate (parcuri naționale, parcuri naturale, rezervații etc.). Aceste locuri sunt adevarate “oaze” de liniște în perioada fătărilor, existând chiar o migrație spre aceste zone. În plus, sporturile cu motor sunt interzise în aceste zone.
5. Dacă găsiți pui sau viței, nu atingeți aceste animale și nu luați din locurile găsite. Nu sunt animale părăsite, nu a murit “mamica”, așa își petrec primele zile de viață, până pot fugi de prădători. Nu le atingeți, nu va faceți poze cu ele, pentru că pot fi abandonate din cauza mirosurilor cu care rămân impregnate: miros uman, deodorant etc. Vă mulțumim! Distribuie și ajută un pui să crească mare!”, este mesajul postat pe Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite