Connect with us

Dâmboviţa

Deputatul Radu Popa critică Ministerul Mediului pentru blocarea construcției de microhidrocentrale

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa a profitat de faptul că ministrul Mediului, Tánczos Barna, a fost chemat în Parlamentul României la ceea ce se numește „Ora Guvernului” și a încercat să afle de la demnitarul UDMR o serie de lucruri ce țin de economia și viața socială din România, domenii care, în mod direct sau indirect, sunt influențate și de deciziile luate de acest minister.

Radu Popa s-a arătat clar nemulțumit de modul în care sunt rezolvate problemele în acest minister, de cum comunică reprezentanții de la Mediu cu cei din Energie, pe componentele de extremă urgență pentru stabilitatea energetică a țării. Este vorba despre construcția unor microhidrocentrale, obiective solicitate de Hidroelectrica, dar care nu pot fi materializate din cauza… sfintei birocrații.

„Prima și singura dată când am dialogat cu Barna a fost la o comisie de anchetă, îngropată cu talentu-i neostoit de senatorul Zamfir. Dialogul venea după ce îi întrebasem pe șefii Agenției Ariilor Protejate de ce blochează birocratic construcția unor microhidrocentrale ale Hidroelectricii și ei îmi răspunseseră într-o doară, cam cum fac ei pe la minister: am trimis hârtiile la Garda de Mediu și nu am primit încă răspuns. Acest adverb temporal “încă” ascundea după el cam 3-4 ani de frecușuri birocratice.

Hidroelectrica cerea aprobare pentru construcția mai multor microhidrocentrale care ar fi adus un plus în sistemul energetic național de aproape 900 Mgw/oră într-o vreme în care România consuma cam 7500 Mgw/zi și importa din asta cam 20%!

Atunci a intervenit Tánczos Barna și a spus că între protecția mediului și pe cea a sistemului energetic național, el preferă să protejeze mediul. Adică coloniile de lilieci albaștri reclamate de același ONG soroșist, plus două bancuri de pești care probabil că mai alunecă printre pietrele acoperite de ape. Superb, nu?

În timpul acesta, România importa de la Putin gaz rusesc ca să acopere ceea ce funcționarii lui refuzau să aprobe – construcția de noi capacități de producție de energie. Cum la ce preț? La prețul nepăsării noastre”, a precizat Radu Popa.

Deputatul social-democrat l-a mai chestionat de la înalta tribună a Parlamentul pe Tánczos Barna în legătură cu problema lemnelor de foc, al căror preț nu bate deloc cu cel propus de guvernanți. Radu Popa a spus clar că este mult mai mare decât cel stabilit în ordonanța de urgență care reglementează acest lucru.

„Sunt atât de multe lucruri de spus despre Ministerul Mediului că ne-ar trebui mai multe ore dedicate activității Ministerului pe care îl conduce domnul Tánczos Barna. Văd că suntem chemați să discutăm despre prețul lemnelor de foc. Foarte important de astfel. Eu, domnule ministru, vin dintr-o zonă unde prețul lemnelor de foc este mult mai mare decât cel pe care l-ați pus dumneavoastră în ordonanța de urgență. Am două întrebări. Care este studiul de impact pe baza căruia ați determinat acest preț? De ce suntem chemați să discutăm problema lemnelor de foc într-o țară în care dumneavoastră sunteți ministru în Guvern și am ajuns la Curtea Constituțională ca să aprobam micro hidrocentrale în România a căror capacitate ar însemna 900 de megawați în plus în sistem.

Ministerul Mediului se ceartă cu Ministerul Energiei și avem un minus de 15% din capacitatea energetică a României și pentru că dumneavoastră blocați apariția și construcția a noi capacități de producție energetică. România importă energie din alte surse și, slavă Domnului, că nu le mai importăm din Rusia, dar până acum, asta am făcut.

De ce dumneavoastră nu vă înțelegeți ca doi miniștri din același Guvern, cu domnul Virgil Popescu, și să găsim soluții pentru ca aceste microhidrocentrale să devină producătoare de energie. În timpul acesta ne întrebam dacă 400 de lei, dacă 500 de lei sau dacă alt preț este bun la 1.000 mc de lemne de foc”, a fost poziția lui Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

379 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate astăzi 379 de posturi vacante, din care: 14 pentru persoanele cu studii superioare, 282 pentru cele care s-au calificat în diferite meserii și 83 pentru muncitori necalificați.

Joburi disponibile: agent securitate, ambalator manual, brutar, confecționer articole textile, crescător păsări, croitor, îngrijitor animale, femeie de serviciu, lucrător comercial, manipulant mărfuri, tâmplar universal, contabil, cofetar, tehnician merceolog, electrician exploatare rețele electrice, patiser, vânzător, gestionar depozit, agent vânzări, conducător auto transport rutier, funcționar administrativ, ghid turism ecvestru, stivuitorist, tapițer, operator mașini – unelte comandă numerică, lucrător pentru salubrizare, ajutor bucătar, zugrav, cartonagist, bucătar, dulgher, lăcătuș mecanic, mecanic auto, fierar – betonist, ospătar, referent, șef birou, inginer mecanic, inginer rețele electrice, inspector în domeniul sănătății și securității în muncă, metodist, referent specialitate marketing, inginer rețele electrice, analist cumpărări, asistent comercial, inginer electromecanic, programator producție, analist resurse umane, inginer tehnolog metalurg, consilier juridic, muncitor necalificat în domenii de activitate precum: confecții textile și construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine:
– site: www.anofm.ro – ajofm dambovita – locuri de muncă vacante;
– telefon: 0245.620.635.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bărbat din Priboiu (Brănești), dispărut fără urmă!

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa au fost sesizați de către un cetățean cu privire la faptul că fratele acestuia, Mihail Bălașa, de 38 de ani, din Priboiu, comuna Brănești, a plecat de la domiciliu, la data de 26 ianuarie, cu gândul să se deplaseze în Belgia. Mihail ar fi contactat ultima oară familia pe 28 ianuarie. Se afla în Germania și spunea că are de gând să revină acasă.

La momentul plecării, acesta era îmbrăcat cu blugi de culoare albastră, jachetă de fâș de culoare neagră și purta pantofi sport de culoare alb-negru.

„Bărbatul are următoarele semnalmente: aproximativ 1,75 metri, 70 de kilograme, constituție atletică, păr șaten, ochi verzi, față ovală și poartă barba. Persoanele care dețin informații utile în vederea depistării bărbatului sunt rugate să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliție”, se menționează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats