Connect with us

ACTUALITATE

Regizorul târgoviștean Mc Ranin a primit o înaltă distincție în Algeria. Felicitări, maestre!

Publicat

pe

Anului 2022 s-a încheiat, în Algeria, cu debutul unui eveniment artistic în premieră pentru țările din nordul Africii. Sub egida Ministerului Culturii și Artelor, în perioada 22-26 decembrie, la Adrar, în Sahara, un orășel istoric, pitoresc, cu o populație de peste 60.000 de locuitori, s-a desfășurat Festivalul teatrului în deșert intitulat „Nopți internaționale”.

La acest eveniment de excepție au participat trupe de teatru din 16 țări, inclusiv din Europa. La momentul deschiderii, a fost prezent ministrul alegerian al Culturii – Soraya Mouloudji. Inițiativa organizării acestui maraton artistic a aparținut Asociației teatrale „Forsane Rokh”, condusă de Cheikh Akbaoui.

Poate acest eveniment cultural ar fi trecut nebăgat în seamă de noi, dacă nu se afla printre invitații acestui inedit festival și maestrul Mc Ranin, managerul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, catalogat de jurnaliștii țării nord africane un prieten al Alegeriei.

Cunoscutul regizor și profesor de teatru s-a aflat la „Nopții internaționale” în calitate de invitat special, fapt consemnat și de presa culturală algeriană. Maestrul Mc Ranin a primit un meritoriu premiu pentru activitatea depusă în slujba teatrului și promovării internaționale a acestei arte.

Regizorul român s-a aflat printre cele 11 personalități ale artei dramatice care au primit distincția cu efigie destinată celor mai mari nume ale teatrului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Istoria, în conexiune cu prezentul la Curtea Domnească din Târgoviște, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

O după-amiază de adevărată sărbătoare, astăzi, în incinta Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște. Târg al meșteșugarilor și făurarilor. Concursuri medievale. Tonete cu gustări, răcoritoare, înghețată și produse de patiserie. În imediata apropiere a secularului Turn al Chindiei, a fost instalată scena pe care, patru seri la rând, vor evolua soliști de primă mână ai muzicii românești. Prindem aici cam toate genurile.

Și, ca un element de noutate, ceva care să arate că noi, dâmbovițenii, ținem la comuniune, la relațiile interumane, la bună înțelegere, pe aleea centrală a Curții Domnești a fost așezată „masa prieteniei”. Vizitatorii, cu mic, cu mare, au fost invitați de organizatori să se așeze pentru câteva clipe și să guste din bucatele puse pe masă. Un gest mic, de început, dar cu mare semnificație. În târg, a susținut un recital formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român din București.

La ora 19:00, a început spectacolul. Pe scenă dansatorii și actorii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. Câteva sute de dâmbovițeni au aplaudat evoluția artiștilor și farmecul dansatoarelor.

Evenimentele cultural-artistice desfăşurate la Curtea Domnească din Târgoviște, aflate acum la cea de-a doua ediție, sunt apreciate de târgovișteni, de oamenii veniți din toate colțurile județului.

Sărbătorea a creat o conexiune puternică între trecut, prezent și viitor. Locuitorii județului Dâmbovița, cei interesați de istoria locurilir, pot parcurge în aceste zile cărările bătătorite de înaintași, pot cinsti și prețui valorile și vestigiile lăsate de aceștia moștenire și prin aceste forme de manifestări cultural-artistice și de divertisment, de fapt, noi căi de ancorare în istorie, în tradițiile și obiceiurile noastre românești.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Copiii din Târgoviște și Găești au fost „Polițist pentru o zi”, pe 1 iunie

Publicat

pe

Polițiștii din județul Dâmbovița au organizat, astăzi, de Ziua Internațională a Copilului – 1 iunie, acțiuni distractiv-educative pentru cei mici, în Târgoviște, pe Bulevardul Libertății din centrul municipiului, și în parcul central din orașul Găești.

Copiii au fost încântați de autospecialele folosite zilnic de oamenii legii, precum și de tehnica din dotare, însă momentul culminant a fost cel al demonstrațiilor realizate de echipele mixte poliţist şi câine, folosite pentru prinderea şi imobilizarea infractorilor.

De asemenea, criminaliştii le-au explicat modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme, iar Serviciul pentru Acţiuni Speciale a organizat o activitate de prezentare a tehnicii și materialelor de intervenție.

La final, copiii au primit ecusonul “Polițist pentru o zi”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats