Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a obținut 10,5 milioane de lei pentru un nou proiect de modernizare la Spitalul Județean

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat, astăzi – 12 ianuarie 2023, noi lucrări de reabilitare, modernizare și eficientizare energetică la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, ca urmare a aprobării proiectului în valoare de 10,5 milioane de lei, depus pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția vizează pavilionul administrativ și Secția Tratamente Recuperatorii.

Se vor executa următoarele lucrări:

✅ reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, 4.000 mp;
✅ reabilitarea sistemului de încălzire / a sistemului de furnizare a apei calde de consum;
✅ instalarea, reabilitarea și modernizarea sistemelor de climatizare și / sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior;
✅ reabilitarea, modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri;
✅ instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și / sau termice pentru consum propriu;
✅ sisteme de management energetic integrat pentru clădiri / alte activități care conduc la realizarea scopului proiectului;
✅ recompartimentări interioare, în vederea organizării optime a fluxurilor și circuitelor medicale, pentru clădirile în care se desfășoară activități medicale;

De asemenea, se vor construi două puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Reamintim faptul că la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt în diferite stadii de execuție alte trei proiecte majore, în valoare de peste 7 milioane de euro, respectiv:
– Construire Ambulatoriu de specialitate (policlinică): 3,4 milioane de euro
– Extindere și modernizare Unitatea de Primiri Urgențe: 1,7 milioane de euro
– Extindere Secția Cardiologie și dotare cu aparat angiograf: 2 milioane de euro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite