Connect with us

ACTUALITATE

Predare de ștafetă la Jandarmeria Dâmboviţa. Sănătate și bucurii în viața civilă, domnule col. Viorel Matei!

Publicat

pe

Momente emoționante, astăzi – 12 ianuarie 2023, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița. Pe platoul de adunare din incintă, în prezența colonelului Marian Brâncoveanu, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, s-a desfășurat ceremonialul militar de predare-primire a comenzii unității. Evenimentul a intervenit ca urmare a trecerii în rezervă, cu drept la pensie, a colonelului Matei Viorel Dumitru.

Fostul comandant, conform tradiției militare, a predat drapelul de luptă adjunctului său și colaborator apropiat, colonelul Mihai Matei (o coincidență de nume tratată pozitiv de subalterni!).

 

Col. Matei Viorel Dumitru s-a aflat, în ultimii șase ani, la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița și a coordonat cu cinste, seriozitate și profesionalism unitatea de jandarmi, inclusiv în plan internațional. De apreciat transparența, spiritul deschis, comunicarea și relația pozitivă pe care col. Viorel Matei a avut-o cu celelalte instituții publice, cu mass-media și comunitatea locală.

Col. Mihai Matei, desemnat inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 2001. Este licențiat în Drept și deține o vastă experiență profesională. A îndeplinit atât funcții de execuție, cât și funcții de conducere în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi de la Ochiuri. Ofițerul a participat și la două misiuni internaționale. În anul 2010, s-a aflat în Kosovo, în unitățile de menţinere a păcii sub egida Uniunii Europene, iar în 2012 a participat la misiunea de instruire şi mentorat sub egida NATO în Afganistan.

Din 2018, col. Mihai Matei a fost adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița.

La evenimentul de predare a comenzii Inspectoratului Județean de Jandarmi, au mai participat: prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședintele Antonel Jijie, secretarul general Dănuț Popa, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, inspectorii șefi ai Inspectoratului Județean de Poliție – comisar șef Viorel Polexe și ISU Dâmbovița – col. Claudiu Cristian Florea, alți reprezentanți ai autorităților publice locale și județene.

Îi dorim noului șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, col. Mihai Matei, succes în misiunea încredințată!

Proaspătului rezervist, col Viorel Matei, cu care am avut o colaborare fructuoasă, principială și bazată pe încredere și prietenie, îi dorim multă sănătate și să se bucure în toți ani care urmează de mai mult timp petrecut în familie și, mai ales, în preajma nepoților săi, pe care știm că îi iubește foarte mult. Să ne trăiți, domnule colonel Viorel Matei!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CODUL ROȘU de CANICULĂ a fost prelungit și pentru luni și marți, 15 și 16 iulie 2024

Publicat

pe

Valul de căldură va continua să se intensifice în România. Meteorologii au prelungit codul roșu de caniculă și pentru zilele de luni și marți, 15 și 16 iulie 2024 – conform hărții de mai sus.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Atenție! Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Reamintim că este în vigoare un cod roșu de caniculă și pentru astăzi și mâine, 13 și 14 iulie, conform hărții de mai jos.

Vă rugăm să fiți precauți și să luați măsuri pentru a vă proteja sănătatea! – este mesajul transmis de ISU Dâmbovița.

✅️ Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!
✅️ Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!
✅️ Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!
✅️ Consumați fructe și legume proaspete!
✅️ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite! Vă reamintim că arderea vegetației uscate este interzisă!
✅️ Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!

Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Informații despre modul de comportare pe timp de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto adaptarea conduitei în trafic, în condițiile temperaturilor deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat prognozate de Administrația Națională de Meteorologie pentru această perioadă.

Recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere:

– înainte de a porni la drum, asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, iar sistemele de climatizare sunt funcționale;

– atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic;

– evitați pe cât posibil călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme de sănătate;

– în cazul călătoriilor pe distanțe mai lungi, efectuați opriri regulate, în spațiile de servicii sau în parcările amenajate, pentru odihnă și hidratare corespunzătoare, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan;

– păstrați o distanță adecvată față de autovehiculul din față, pentru a putea reacționa în siguranță în caz de nevoie; folosiți centura de siguranță și dispozitivele de fixare pentru protejarea pasagerilor;

– încercați să vă păstrați calmul pe toată durata deplasării și să manifestați respect în trafic, întrucât comportamentul agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări tragice!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

În cod roșu de caniculă se întrerup activitățile fizice ale angajaților, atenționează Inspecția Muncii

Publicat

pe

Suntem sub cod roșu de caniculă. În aceste condiții, intervin de drept norme care trebuie respectate cu maximă responsabilitat, mai ales de către angajatori. De urmărirea îndeplinirii acestor obligații se ocupă inspectorii ITM.

Conform dispozițiilor transmise de Inspecția Muncii, angajatorii sunt obligați să ia măsuri de protecție a salariaților în perioadele cu temperaturi extreme. Practic, se reduce ritmul activităților fizice și se asigură doi-patru litri de apă.

Iată care sunt măsurile pe care sunt obligați să le ia angajatorii pentru ameliorarea condiţiilor de muncă și pentru asigurarea stării de sănătate a salariaților:

– reducerea intensității şi ritmului activităţilor fizice;
– asigurarea ventilației la locurile de muncă;
– alternarea efortului dinamic cu cel static;alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.
– asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri / persoană / schimb;
– asigurarea echipamentului individual de protecţie;asigurarea de duşuri.

„Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute la art. 4 şi 5 vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru;eşalonarea pe doua perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00, în cazurile prevăzute la art. 4.

Întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Măsurile prevăzute la alin. (1) se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv.

Perioadele de reducere a duratei zilei de lucru, de eşalonare a zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a lucrului se vor stabili o dată cu măsurile prevăzute la alin. (1).

În unităţile finanţate din fonduri bugetare sau extrabugetare măsurile prevăzute la alin. (1) vor fi stabilite, după caz, de ordonatorul de credite sau de conducătorul unităţii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite