Connect with us

ACTUALITATE

Managerul Spitalului Găești se luptă cu avertizorul de integritate și refuză accesul presei la ședința Comisiei de disciplină

Publicat

pe

Sursa foto: Ziarul Curentul

Managerul Spitalului Orășenesc Găești, dr. Laurențiu Belușică, a început, în data de 7 februarie 2023, o cercetare disciplinară cu scopul de a o concedia pe dr. Anca Stamate (fostă Băculea) – avertizor de integritate, pe care a schimbat-o deja din funcția de director medical, ca sancțiune disciplinară, deși aceasta avea contract de administrare și nu unul de muncă – scrie Ziarul Curentul.

Totul pleacă se pare de la faptul că dr. Stamate a depus mai multe sesizări în legătură cu ilegalitățile săvârșite în spital. De altfel, anul trecut, în luna aprilie, anchetatorii au efectuat percheziții într-un dosar penal în care managerul Belușică este anchetat pentru delapidare, abuz în serviciu și fals intelectual.

Având în vedere aceste aspecte, dr. Anca Stamate a solicitat, scriu colegii de la Ziarul Curentul, respectarea articolului 26 al Legii 361/2022 care prevede condițiile în care poate fi cercetat un avertizor în interes public: obligativitatea invitării presei și a unui reprezentant al sindicatului sau al unui reprezentant al salariaților.

„L-am sunat astăzi (nota redacției: miercuri – 15 februarie 2023) la ora 10:25 pe managerul Belușică și l-am anunțat că dorim să participăm la ședința comisiei de disciplină anunțate, acesta a acceptat pe loc, iar la întrebarea noastră, ne-a precizat că nu trebuie să trimitem vreo cerere scrisă de participare.

La ora 13.57, Belușică m-a sunat și mi-a comunicat că s-a răzgândit și nu ne mai primește, motivând că s-a consultat cu un avocat cu care colaborează iar acesta i-a zis că Legea 544 nu prevede posibilitatea ca presa să participe la Comisia de disciplină și că dacă ne ducem ne va ține la ușă, iar apoi ne va acorda un interviu dacă vrem.

I-am recomandat să citească nu Legea 544, ci legea avertizorului care ne permite să participăm, ba chiar e obligatoriu să ne primească, moment în care Belușică s-a enervat și a început să țipe „ce vreți doamnă, să-mi f*eți direcția?”, reproșându-mi apoi că nu apreciez eleganța lui manifestată prin faptul că m-a anunțat că nu va primi jurnaliștii la ședință”, au scris jurnaliștii de la Ziarul Curentul.

Ședința Comisiei de disciplină a fost convocată pentru vineri – 17 februarie 2023, la ora 13:00, printr-un anunț sec publicat pe site-ul Spitalului Găești. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

„Zilele județului Dâmbovița”, debut în forță cu trei evenimente de excepție

Publicat

pe

În ultima zi a lunii mai 2023, odată cu tragerea cortinei peste anotimpul primăvară, au debutat „Zilele Județului Dâmbovița”, manifestare complexă, cultural-artistică și sportivă, ajunsă la cea de-a doua ediție, purtând emblematic titulatura de 511 ani de atestare documentară a frumoaselor meleaguri dâmbovițene. Evenimentele vor curge în cascadă până pe 4 iunie, zile în care locuitorii județului Dâmbovița, și nu numai ei, pot participa la suita de spectacole muzical-artistice și la competițiile sportive organizate în mai multe așezări ale județului, pot vibra alături de conducerea CJD, de oaspeții Dâmboviței, în locurile încărcate de istorie, de trecut și prezent, unde se vor desfășura concerte, dramatizări, expoziții, simpozioane, competiții sportive.

Primul gong al „Zilelor Județului Dâmbovița 2023” a bătut miercuri, 31 mai, în incinta Muzeului de Istorie. Ar fi trebuit ca „Maratonul Tradițiilor Dâmbovițene” să se desfășoare la Curtea Domnească, dar vremea neprielnică i-a determinat pe organizatori, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” și mai multe biblioteci comunale, să aleagă muzeul târgoviștean, unde au venit numeroși copii îmbrăcați în straie tradiționale, formații de dansatori și de interpreți de muzică populară. Micii dâmbovițeni au fost întâmpinați și felicitați pentru faptul că iubesc și cinstesc cum se cuvine obiceiurile și tradițiile acestor meleaguri de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de secretarul general al județului, Dănuț Popa, și de directorul general al Bibliotecii Județene, Agnes Erich.

La ora 13:00, într-un alt colț de județ, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, s-a desfășurat ședința festivă a Consiliului Județean Dâmbovița. În cadrul acestei întâlniri solemne, șeful administrației județene, Corneliu Ștefan, a înmânat al doilea titlu de „Cetățean de Onoare al județului Dâmbovița”. Anul acesta, diploma și placheta reprezentativă i-au fost acordate viceguvernatorului Băncii Naționale a României, profesor universitar Leonardo Badea. Înaltul demnitar s-a format ca om politic și cadru didactic universitar în județul Dâmbovița, unde a ocupat, rând pe rând, funcțiile de consilier județean, vicepreședinte al CJ Dâmboviţa, senator și deputat în Parlamentul României. Profesorul universitar Leonardo Badea a excelat pe latura economică. Datorită expertizei sale în acest domeniu, în 2017, a devenit președintele Autorității de Supraveghere Financiară, iar din 2019 este viceguvernator al Băncii Naționale a României.

„Prin toată activitatea sa, domnul Leonardo Badea a contribuit semnificativ la creșterea prestigiului și a recunoașterii județului Dâmbovița pe toate palierele vieții economice, sociale, administrative și politice la nivel județean, național și internațional”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

După consumarea ceremonialului de decernare a titlului de „Cetățean de Onoare al județului Dâmbovița”, cei prezenți la Palatul Brâncovenesc au putut urmări un scurt program artistic susținut de Sextetul „Muntenia”.

Au participat la ședința festivă a Consiliului Județean Dâmbovița de la Potlogi, în calitate de invitați, IPS Mitropolit Nifon, senatorul Titus Corlățean, deputatul Radu Popa, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, președintele AFM – Laurențiu Neculaescu, comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu – Florin Bănică, părintele vicar eparhial Ionuț Ghibanu, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița – Valentin Calcan, foștii președinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, Gheorghe Ana, Daniel Comănescu și Florin Popescu și mai mulți primari din zona de sud a județului. Invitați speciali, veniți de dincolo de Prut, au fost Maxim Vasile, Mihail Silistraru și Nicolae Gorban, președinți ai raioanelor Ștefan Vodă, Ialoveni și Căușeni din Republica Moldova.

După-amiaza, un alt eveniment grandios, emoționant, s-a desfășurat în sala multifuncțională a Cinematografului Independența. În prezența câtorva sute de dâmbovițeni, reprezentanți ai unor instituții, profesori, medici, artiști plastici, scriitori, primari, parlamentari, miniștri, directori ai unor agenții, s-a consumat cea de-a doua ediție a „Galei de Excelență a județului Dâmbovița”.

Amfitrionul acestei seri a fost președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, care a avut misiunea de a oferi diplome de excelență mai multor personalități ale vieții politice, științifice, artistice și culturale, dar și unor copiii care, prin talentul lor inovator, ne-au reprezentat cu cinste țara, județul, la o competiție de robotică desfășurată în Statele Unite, unde au obținut locul 1. Secvențele dedicate premierii, alocuțiunile au fost plăcut intercalate cu momente muzicale.

În aplauzele publicului prezent în marea sală a Cinematografului Independența, au fost chemați, rând pe rând, pentru a le fi înmânate de către președintele Corneliu Ștefan plachetele și diplomele „Galei de Excelență”: ministrul Sănătății – Alexandru Rafira, ministrul Culturii – Lucian Romașcanu, pictorul Mihai Șerbănescu, coregraful Gheorghe Văduva, academicianul Georgeta Filitti, echipele Robot X Junior și Robot Z Junior din Târgoviște – coordonate de prof. Daniela Floroiu, profesorul Mihai Oproiu, profesorul Marin Cârciumaru, directorul ADR Sud Muntenia – Liviu Mușat, președintele Academiei Oamenilor de Știință din România – Adrian Alexandru Badea, fostul primar al comunei Doicești – Mircea Ismail, cel mai longeviv primar din România și artista Alina Mavrodin Vasiliu. De asemenea, post-mortem, înaltele distincții au fost acordate profesorului universitar Ion Cucui și dirijorului Voicu Enăchescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Expoziție foto jubiliară la Lerești: 50 de ani de la „nunta de pomină” din 1973

Publicat

pe

Publicistul Radu Petrescu Muscel, colaborator apropiat al ziarului nostru, va participa, duminică – 4 iunie 2023, la evenimentele prilejuite de „Ziua comunei Lerești” și „Festivalul covrigilor cu ou” – ediția a XIV-a, cu expoziția jubiliară de fotografie „50 de ani de la nunta domnului Harry Morgan și Devlin Jr – Lerești, 1973”, care va fi vernisată la ora 16:00 la Căminul Cultural „Sarmiza Alimănișteanu-Voinești” din Lerești.

Reamintim că Radu Petrescu a inițiat acest proiect expozițional inedit, în aprilie 2021, la Câmpulung, sub titulatura „Legende muscelene”, iar episodul pilot a fost dedicat „nunții de pomină” organizată la Lerești, între 7 și 9 iulie 1973, de americanii Catherine „Cappy” Devlin și Harry Morgan – ziarist de renume mondial, cu aprobarea patriarhului Justinian Marina (Detalii aici). Mirii erau co-fondatori ai Fundației Ambasadorii Prieteniei, înființată în 1973. Despre nunta lor s-a scris atunci în New York Times.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats