Connect with us

Dâmboviţa

17 percheziții la membrii unei grupări care vindea droguri elevilor

Publicat

pe

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au reușit, prin activități specifice, să documenteze activitatea unui grup infracțional organizat care se ocupa cu distribuția drogurilor de mare risc pe o platformă criptată din structura unei rețele de socializare care are circa 11.000 de membri activi în România.

Ieri – 10 aprilie 2023, oamenii legii au efectuat 17 percheziții la domiciliile unor persoane din București și din județele Ilfov, Mureș, Brăila, Galați și Dâmbovița. În urma descinderilor, au fost ridicați 17.500 de lei, 110 dolari, 100 de euro, 3,5 kilograme de cannabis, 20 de telefoane mobile, 2 cartușe de 9 mm, 20 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă (NSP), 228 de comprimate de ecstasy și 48 de timbre LSD. Drogurile ar fi fost destinate, în special, pentru elevi și studenți și erau distribuite stradal.

„Mandatele de aducere și perchezițiile i-au vizat pe principalii distribuitori de droguri pe această platformă. Infracțiunile săvârșite de membrii grupării privesc trafic de droguri, complicitate la trafic de droguri, constituirea, aderarea și sprijinirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Gruparea ar fi fost structurată pe paliere și nivele de acces și ar fi asigurat distribuția de droguri de risc și de mare risc, la nivel național, în majoritatea marilor orașe.

Ca mod de operare, clienții, utilizatori ai unor terminale mobile, ar fi contactat distribuitorii pe această platformă, iar apoi, în urma negocierilor directe, ar fi fost îndrumați către cel mai apropiat dealer local, în funcție de localitate, tipul de drog solicitat și alte criterii.

Distribuitorii și-ar fi promovat ofertele de droguri pe această platformă și ar fi încercat să își împartă zonele de distribuție, astfel încât să acapareze cât mai mulți clienți. Administratorul platformei ar fi moderat discuțiile și, de asemenea, ar fi fost implicat în selectarea membrilor grupului.

Pentru înțelegerea modalității de operare a membrilor grupării și a funcționalității platformei, polițiștii antidrog au monitorizat îndeaproape activitatea între membrii platformei, fiind identificați cei mai activi distribuitori.

Platforma de comunicare ar fi generat în jur de 40.000 – 50.000 de mesaje zilnic, majoritatea fiind legate despre modalitățile de distribuție a drogurilor, consum, zone de distribuție, dar și despre efectele drogurilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. De asemenea, polițiștii antidrog au beneficiat și de suportul de specialitate al Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și al Brigăzii Speciale de Intervenției a Jandarmeriei”, se precizează în comunicatul transmis de Inspectoratul General al Poliției Române.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: Director de liceu a demisionat, ca reacție la nepăsarea celor din Ministerul Educației

Publicat

pe

Când un onorabil director de liceu își dă demisia pubic, își anunță retragerea din funcția de conducere pe rețelele de socializare, nu este de șagă, este clar că, pe undeva, este ceva putred, sistemul de învătământ este în avarie. Mult promisul program „România Educată” al președintelui mut, nesemnificativ pentru țară, al președintelui Iohannis a fost ratat. Era de așteptat. Nu are decât valoare de lozincă.

Profesoara Ana-Maria Gheorghe, directorul Liceului Teoretic Petru Cercel, și-a depus demisia la Inspectoratul Școlar Dâmbovița. Vestea a dat-o în ședința Consiliului Profesoral. Atunci, le-a spus colegilor că este pentru ultima oară când conduce acest format de întâlniri în calitate de director. Ana-Maria Gheorghe nu a expus în motivația deciziei sale generalități, cum de fapt se obișnuiește, grosul problematicii rămânând neștiut, ci a menționat tot ceea ce a nemulțumit-o.

„Scăparea din legislație a prevederii ca, pentru unitățile care învață în două schimburi, să existe poziția de director adjunct, indiferent de numărul de clase (legea permite 1 director adjunct dacă sunt peste 25 de clase; iceul Teoretic Petru Cercel are 24); deși am corespondat cu Ministerul Educației pe această speță, propunând soluții de modificare a legislației prezente, în sensul individualizarii ei, nu am obținut amendament pe noua lege sau pe ROFUIP.

Obligația de catedră a directorului unic la 8 h, față de 6 h atunci când exista și director adjunct (practic, o anomalie).

90% funcție de execuție și doar 10% de conducere.

Eliminarea indemnizației de conducere (începând cu anul 2016, indemnizație care putea urca până la 25%, dacă nu mă înșeală memoria).

Imposibilitatea de recompensare financiară și de stimulare a competiției în cadrul instituției prin eliminarea „salariului de merit” (10%) sau a bonusului de 2% (prin anii 2000 și un pic).

Dragi prieteni, sunt și directori de instituții publice (printre care mă numar) care au ridicat școlile pe care le-au condus, care au organizat concursuri corecte de ocupare a posturilor (didactic, auxiliar, nedidactic), concursuri transparente, care au adus oameni de calitate în școală, prin criterii specifice unității, care au dotat școala prin proiecte cu finanțare externă, care au reușit să obțină autorizarea ISU (când acest lucru era în sarcina lor), care au obținut evaluarea externă cu FB pe linie, care au obținut titlul de „Școală Europeană”, care au oferit perspective noi elevilor și profesorilor prin programele Erasmus, care au stimulat participarea elevilor la olimpiade naționale, aducând premii și onoare școlii. Directori care au avut ca singur beneficiu creșterea încrederii comunității in instituția respectivă.

Am văzut astăzi în ochii colegilor mei si tristețea. Bucuria lor că o să am mai mult timp pentru mine, dar tristețea că nu le mai sunt director. Așa cum ei au spus: „am traversat o perioadă frumoasă, în care școala a crescut mult, atmosfera a fost una democrată, transparentă, de colaborare și respect”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ana-Maria Gheorghe, directorul demisionar al Liceului Teoretic Petru Cercel din Târgoviște.

A mai precizat profesoara că închide mandatul, anterior expirării lui, cu un procent de promovabilitate la Bacalaureat de 93%, cu titlul de „Școală Europeană”, o școală sigură, curată, prietenoasă.

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Hoții de vite au dat atacul la Malu cu Flori. Au furat două vaci din grajdul unui gospodar

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Era o vreme când hoții de vite din zona Vulcana Băi – Brănești erau recunoscuți în tot județul pentru aceste îndeletniciri penale. Ani buni, nu s-a mai auzit nimic despre acest tip de „meseriașii” în furatul animalelor de prin gospodăriile oamenilor. Se pare că au revenit acum.

Luna trecută, doi indivizi din sus-amintitele localități au dat atacul la Malu cu Flori. Au intrat noaptea în grajdul unui cetățean de 77 de ani și i-au furat două vaci. Prejudiciul a fost recuperat prin achitarea contravalorii celor două bovine. Probabil cele două cornute mari fuseseră deja sacrificate.

Cei doi hoți, de 23 și 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. Urmează ca magistrații să stabilească măsurile preventive care se impun în acest caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite