Connect with us

Dâmboviţa

Echipa de cateheză de la Parohia Vulcana Pandele este cea mai bună din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Mitropolitul Nifon a premiat, astăzi – 9 mai 2023, la Mânăstirea Stelea din Târgoviște, echipele de cateheză parohială care au participat la etapa eparhială a Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, organizat la nivelul Patriarhiei Române.

Premiul I a fost acordat grupului de la Parohia Vulcana Pandele (Protoieria Pucioasa), premiul al II-lea a revenit echipei de la Parohia Butoiu de Sus (Protoieria Găești), iar premiul al III-lea a fost obținut de grupul de cateheză de la Parohia Răscăieți (Protoieria Găești). De asemenea, au fost acordate și 12 mențiuni pentru grupurile de cateheză reprezentând celelalte parohii participante la această etapă. Premiile au constat din bani, icoane și volume tipărite de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, iar echipa câștigătoare a Premiului I a primit o tabără de vară la Mânăstirea Peștera.

Anterior, au fost oferite diplome, icoane și alte daruri tuturor celor 975 de tineri care au fost înscriși în concurs la nivel de Protoierii și au derulat diferite activități și evenimente, precum: compuneri, eseuri, referate, studii, lucrări de documentare sau informare; conferințe, mese rotunde, simpozion; șezători; serbări, concerte; jurnalul proiectului; expoziții tematice; excursii tematice; cerc de literatură; conferință / masă rotundă / atelier de creație; colțul de fotografii; inițiative filantropice etc.

În cuvântul său, mitropolitul Nifon a evidențiat importanța orei de Religie în școala românească, pentru că oferă elevilor deprinderi, cunoștințe și valori fundamentale pentru a putea contribui, cu demnitate și responsabilitate, la dezvoltarea comunităților în care trăiesc. Înaltul Ierarh a subliniat importantul rol istoric al Ortodoxiei românești, dar și responsabilitatea deosebită pe care ea o are astăzi în societate românească, ca reper fundamental de spiritualitate, cultură și morală, mai cu seamă în educația tinerelor generații.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

S-a electrocutat când meșterea la instalația de iluminat public stradal în Crevedia

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Un bărbat de 46 de ani din Crevedia, în timp ce meșterea pe un stâlp, la instalația de iluminat public stradal, s-a electrocutat. Muncitorul, după ce i s-a acordat primul ajutor medical, a fost transportat la Spitalul Universitar București.

Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs nedoritul eveniment. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și încălcarea prevederilor Legii nr. 319/2006 (Nota redacției: protecția și securitatea muncii).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localități din Dâmbovița. Vezi lista!

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei, luni – 25 septembrie 2023 și marți – 26 septembrie, în mai multe localități din județ, pentru lucrări de igienizare a bazinelor de stocare, după cum urmează:

– în localitățile Ionești, Greci, Gherghești, Potlogeni Deal din comuna Petrești, în data de 25.09.2023, între orele 06:00-20:00;

– în localitățile Crângurile de Sus, Crângurile de Jos, Bădulești, Rătești, din comuna Crângurile, în data de 25.09.2023, între orele 08:00–16:00;

– în comuna Iedera, în data de 25.09.2022, între orele 08:00-18:00;

– în localitățile Petrești, Puntea de Greci, Coada Izvorului din comuna Petrești, în data de 26.09.2023, între orele 06:00-20:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asiguram că echipele noastre depun toate eforturile necesare în vederea finalizării lucrărilor de igienizare în cel mai scurt timp”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats