Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Domeniul schiabil Cocora din Bucegi prinde contur. A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate

Publicat

pe

Dezvoltarea Stațiunii turistice de inters național Peștera-Padina este unul dintre obiectivele asumate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Pentru împlinirea acestui deziderat deosebit de important pentru economia și viața socială a județului, se înaintează pas cu pas, se trece cu muncă, perseverență și răbdare peste orice piedică.

Astăzi – 25 iulie 2023, Corneliu Ștefan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost semnat contractul ce va avea ca finalitate realizarea studiului de fezabilitate privind amenajarea domeniul schiabil din zona Cocora din Bucegi. După cum a precizat președintele CJ Dâmbovița, va fi identificat cel mai bun și conservator mod de dezvoltare a Stațiunii Turistice din Bucegii dâmbovițeni.

„Județul Dâmbovița are potențialul necesar pentru a deveni una dintre cele mai frumoase și atractive destinații turistice montane din România. Investiția care face obiectul acestui studiu va avea un impact benefic uriaș asupra economiei județului”, a precizat Corneliu Ștefan.

Pârtia, care va fi una dintre cele mai moderne și atractive din țară, va porni din zona Vârfului Cocora, de la altitudinea de 2.160 metri. Baza acestui traseu va fi în Platoul Padina, la 1.500 metri altitudine. Lungimea estimată, la acest moment, a pârtiei, este de aproximativ 3.000 metri.

„Prin acest studiu de fezabilitate, vom găsi cea mai bună variantă de amenajare a Pârtiei Cocora, dar și a celorlalte facilități necesare unui turism durabil și atractiv. Vor fi incluse în proiect instalațiile de transport, respectiv: telescaun, telegondolă și teleschi, instalație de înzăpezit, bandă transportoare cu lungime de cca 320 m, dedicată în special utilizării de către schiorii echipați”, a mai dezvăluit președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Va mai fi edificată o zonă de belvedere. Acesta va putea deservi peste 150 de persoane și va fi amplasată astfel încât să permită accesul facil din zona pârtiei și dinspre stația instalației de transport.

Apreschiul va adăposti 400 de persoane. În aceast perimetru, va fi posibilă montarea unei scene pentru organizarea de concerte în aer liber.

În cadrul domeniului schiabil va fi organizat și un centru de închiriat echipament sportiv pentru schi, biciclete, sănii etc. Nu va lipsi o școală de inițiere în tainele deplasării pe schi.

De asemenea, în această zonă de importanță turistică vor fi construite restaurante cafenele, ceainării, magazine de suveniruri și un punct de informare turistică. De asemenea, va exista o parcare structurată pe 3 zone, pentru 565 de autoturisme și 20 de autocare. Se are în vedere și amenajarea unei piste de biciclete.

„Contractul semnat astăzi face parte din efortul nostru susținut de a transforma județul Dâmbovița într-unul din polii turismului montan național și reprezintă o etapă deosebit de importantă pentru dezvoltarea Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina”, a mai spus Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște derulează proiecte importante de reabilitare a infrastructurii rutiere

Publicat

pe

În această perioadă de toamnă frumoasă, în Târgoviște, se lucrează la reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Bulevard cu bulevard, stradă cu stradă, fie din zona centrală, fie din cartierele mărginașe.

Ieri – 27 septembrie 2023, primarul Cristian Daniel Stan s-a aflat pe Bulevardul Libertății, în zona intersecției de la Colegiului Economic, de unde a pornit execuția proiectului de reabilitare și modernizare a trotuarelor și a carosabilului. Investiția este finanțată prin Programul Național Anghel Saligny, ca și în cazul altor 20 de străzi din municipiul Târgoviște, care, după cum ne-a precizat edilul Cristian Daniel Stan, se vrea a fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

„Traversăm cea mai importantă perioadă de modernizare a infrastructurii rutiere din Târgoviște. Vom continua în același ritm intens. Mai avem în lucru încă două proiecte de modernizare și reabilitare a străzilor. În acest moment, sunt în faza de elaborare a documentației tehnice.

Urmează să intrăm pe străzile Maior Brezișeanu, Mihai Eminescu și Ana Ipătescu. Pe celelalte 17 artere, fie au fost încheiate lucrările, fie se află în curs de reabilitare. Bulevardul Libertății este una dintre cele mai importante căi rutiere din municipiul Târgoviște. Acum, se lucrează la trotuare, iar în curând va începe reabilitarea și modernizarea carosabilului”, ne-a informat primarul Cristian Daniel Stan.

În timpul vizitei pe șantierul de pe Bulevardul Libertății, edilul municipiului Târgoviștei a fost însoțit de administratorul public – Gabriel Boriga și de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats